21 Günlük Bebek Sürekli Ikınma

158 görüntüleme
Y

Yağmur A.

17 Nisan 2026 01:29
Bebeğim 21 günlük sürekli ıkınıyor kabız değil kakasını yaptıgı zaman gayet olması gerektiği gibi ama uykusundan uyanıp ıkınıyor ve aglıyor kıpkırmızı olana kadar ıkınıp duruyo sebebi ne olabilir
İ

İnanç B.

17 Nisan 2026 01:48
Gaz olabilir karnına zeytin yağı bile masaj yapıp bacaklarını hareket ettirin biraz rahatlamaya çalışsın dokrunıza da danışın tabi ki gaz ise gaz damlası kullanmaya başlayabilirsiniz benim bebeğimde aşırı vardı gazı cigerlerina baskı yapardı çok zorlanırdı 3 aylık oldu biraz biraz rahatladı ama hâlâ çıkarırken zorlanıyor ve ağlıyor arada
Y

Yağmur A.

17 Nisan 2026 01:50
Aslında gazı yok gazını cok rahat cıkarıyo masaj da yapıyorum ama sürekli ıkınıyor kaka yapmaya calısıyor gibi kırpmırmızı oluyo doktora söylediğimde probiyotikli d vitamini verdi ama oda cok bi etki göstermedi tesekkür ederim
Ş

Şevval

17 Nisan 2026 02:37
Aynı süreçten geçiyoruz her birimiz inanın, ilk 3 ay bebişlerimizin bağırsakları henüz olgunlaşmadığından böyle oluyor yani gaz olsada olmasada. İnanın çok zorlanmış biri olarak söylüyorum bunu ve 10.haftamızdan sesleniyorum size GEÇİCEK. 9.haftadan sonra hafifleyerek, 10.haftada gerçekten oh be dedik. Bu durum dediğim gibi yalnızca gazın olmasıyla alakalı değil, gaz kabarcıkları bağırsaklarda gezinmeye devam ediyor ve olgunlaşmaya çalışıyor. Sinir sistemide daha tam gelişmediğinden kendini sakinleştiremeyip daha çok ağlayıp ıkınıyor. Biz sizin dönemlerinizdeyken acaba başka bir sorunu mu var diye acile gitmiştik ancak olay adaptasyondu. Bebeğinizi sıcak tutmanızı tabiri caizse biraz kocakarı yöntemlerini dinlemenizi öneriyorum. Bana doktorum en azından annenin dedikleriyle benim dediklerim ters düşerse anneni dinle demişti. Bebeği özellikle sıcak tutmak gazını daha kolay çıkarmasını sağlıyor. Birde ek olarak biz nurse harvey gg plus damla kullanıyoruz 20gece 20gündüz damla. Çok rahatlattı bizi 10.haftadayız hala düzenli veriyoruz. 3 ay bu durumu ne yazık ki çekicez öyle veya böyle. Yine meşhur cümlemi eklicem; analık gerçekten zor ve delilik 🫡🫶🏻
Y

Yağmur A.

17 Nisan 2026 02:55
Cok tesekkur ederim önemseyip uzun uzun verdiğiniz cevabınız için gercekten içim çok rahatladı 💕
Ş

Şevval

17 Nisan 2026 13:47
Yağmur Alkan
Cok tesekkur ederim önemseyip uzun uzun verdiğiniz cevabınız için gercekten içim çok rahatladı 💕
Ne demek, dünyaya küçücük bir insan getirdik, çok güzel günler yakın bu bi süreç, içiniz ferah olsun zorsa kolaylaşacak, şunu unutmayın size ihtiyacı var bol bol sarılın, koklayın, öpün güzel günler görsün miniğiniz💕
Y

Yağmur A.

18 Nisan 2026 19:16
Bahsettiğiniz damlayı tam olarak nasıl kullanıyosunuz şevval hanım anlayamadım siz mi yoksa bebeğiniz mi kullanıyor 20 damla demiişsiniz ama cok anlayamadım açıklarsanız cok sevinirim cunku çok çaresiziz artık pazartesi doktora gideceğiz tekrardan :(
B

Büşra

24 Nisan 2026 23:14
Sizin yediğiniz bişey dokunuyor olabilir . Bende hergün yumurta yiyordum . Ek gıdaya bir başladım meğer alerjisi varmış. Hiç vücutsal döküntü olmadı . Mutlaka diyet deneyin . Süt ürünlerini kesip bir deneyin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir