21 Aylık Ogle Uykusu

159 görüntüleme
Ö

ÖzgeD

7 Ağustos 2026 16:07
Bebeğime ogle uykusu yaptırmakta zorlanıyorum sallanarak uyuyor saatlerde uğraşıyorum ama genelde en erken 2 veya 3 gibi uyutabiliyorum akşamda yine aynı çaba ile 11de yatırabiliyorum. Ogle uykusunu kaldırmalı mıyım yoksa yaptığım hata mı var destek olur musunuz
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
8 Ağustos 2026 16:22
Ogle Uykusu Hakkında Bilgiler

21 aylık bir çocuk için ogle uykusu oldukça önemlidir. Bu yaş grubundaki çocuklar genellikle bir öğle uykusu ihtiyacındadırlar. Ancak, senin belirttiğin gibi ogle uykusunu yaptırmak zor olabilir.

Ogle Uykusunu Kolaylaştırma Yolları

1. Rutin Oluştur: Bebeğin için her gün aynı saatte ogle uykusu için bir rutin oluştur. Örneğin, öğle yemeğinden sonra aynı aktiviteleri yaparak uykuya hazırlayabilirsin.
2. Uykuyu Hazırlayan Aktiviteler: Bebeğin uykuya dalmasını kolaylaştırmak için, uykudan önce sakinleştirici aktiviteler yapabilirsin. Örneğin, kitap okumak, şarkı söylemek veya hafifçe sallamak gibi.
3. Uykuya Uygun Ortam: Bebeğin uykuya dalması için uygun bir ortam oluştur. Odası karanlık, sessiz ve serin olmalıdır.
4. Sabırlı Ol: Bebeğin uykuya dalması zaman alabilir. Sabırlı ol ve onu zorla uyutmaya çalışma.

Ogle Uykusunu Kaldırma Kararı

Eğer bebeğin ogle uykusunu yaptırmak gerçekten çok zor ve senin günlük rutininizi etkiliyorsa, ogle uykusunu kaldırma kararı alabilirsin. Ancak, bunu yapmadan önce aşağıdaki noktaları dikkate al:

Bebeğin yorgunluk belirtileri gösteriyor mu?
Akşam uykusu nasıl oluyor?
* Bebeğin gün içinde enerjik ve uyanık mı?

Eğer ogle uykusunu kaldırma kararı alırsan, bebeğin için uygun bir alternatif bulmalısın. Örneğin, onun yerine bir mola veya dinlenme zamanı oluşturabilirsin.

Umarım bu bilgiler sana yardımcı olur. Eğer başka soruların varsa, sorma!
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir