21 Aylık İsmine Tepki Vermiyo
97 görüntüleme
V
Vildan A.
25 Temmuz 2025 23:27
Farklı ortamlar diğer insanlae ismini ne kadar söylerse söylesin asla dönüp bakmıyor,iletişime geçmiyor.Biz baş başayken sorun yok ,renkleri biliyor kelime sayısı 40-50 arası,hayvanları tanıyor,ikili puzzle ve bultak oyunlarında çok hızlı iki kere yapsa hemen hepsinin yerini hatırlayabiliyor.Fakat diğer yetişkinlerle iletişime geçmiyor yoklarmış givi davranıyor,yaşıt ya da büyül çocuk görürse gülerek başını kaldırırak heyecanlandığını gösteriyor ve onlarla koşş-kaç gibi tekliflerle oyun kırmaya çalışıyor.Yine de yetişkinlerin bu çocuk ismini bilmiyor çok ekran izliyor ondan böyle vb yorumları beni çok darladı acaba oğlum da bir sıkıntı var ben mi görmezden geliyorum
V
Vildan A.
25 Temmuz 2025 23:28
Ekran izliyor evet çünkü 7 aylık bir kardeşi var ve desteksiz büyütüyorum bi yerde mevbur kalıyorum
H
Hatice Ö.
26 Temmuz 2025 03:00
Ekranın masumlugu olmaz kesinlikle ekranı kesip bir uzmana götürmelisin, bir arkadaşımın çocuğu senin anlatikllarinla aynıydı uzmana götürdüler ve ekrani kesinlikle yssakladi özel egitimlere yönlendirdi ve otizm teşhisi koydu, 7 aylık kardeşi ile oynayabilir, beraber oyunlar kurabilirsiniz ama ekran hiç secenek olmamalı
V
Vildan A.
28 Temmuz 2025 10:15
Bizimle birebir iletişimin de hiçbir sorun yok ama yani bence babasıyla çok güzel seslenerk istediği şeyleri söylerek iletişim kurabiliyor,mesela su isterse anneee şuu şuu diyerek yanıma geliyo ya da bir şeyi açmamızı istediğinde aç aç diye söylüyo, diğer insanlarla iletişim kurmak istemiyo,arada seçtiği insanlar oluyor gidip onlaraın dizine başını koyduğu da oluyor dikkatlerini çekmek için hareketlerde yapıyor ,beraber sar sar makarayı ceviz adamı yapabiliyoruz ? Yine de otizm düşünmeli miyim kafam çok karıştı