21 Aylık Çok Hareketlilik İletişimde Zorluk

59 görüntüleme
A

Ayşe A. ..

16 Nisan 2026 22:14
Oğlum 21 aylık başka bir odadan seslenince bile ismine tepki veriyor, bunun dışında son iki aydır başlayan öfke krizleri var ne isterse olmayınca kriz. 15 kelimesi var cümle yok, çok fazla asansör priz takıp çıkarma gibi sevdiii şeyler var bir asansöre on defa girip çıkabilir. Tehlike kavramı yok bir yere gittiğimizde biz yanında olmadan her yere gidiyor ve gözü bizi aranıyor yol araba korkmuyor. Kalabalıktan çok çabuk sıkılıyor ve tek başına oyun oynamayı seviyor. Çok endişeliyim lütfen yardımcı olur musunuz
R

Rumeysa K.

16 Nisan 2026 22:21
İki yaş krizine benziyor biraz sanki. Benim oğlumda o dönemde hiç tehlike bilmiyor parkta yada ev ortamında akranlarıyla asla oynamıyor ilgilenmiyordu 26-27 ay gibi sosyallesmeye başladı yeni yeni tehlikeli hayır dediğimizde bazen ikna oluyor :) bazen inadına yine yapıyor :)
A

Ayşe A. ..

16 Nisan 2026 22:22
Çok üzgünüm 16 aya kadar sıfır ekran büyüttüm çok çok ilgili büyüttük ama son iki aydır iletişim kuramıyoruz hiç

Bir şeye odaklanmıyor
A

Ayşe A. ..

16 Nisan 2026 22:23
üçlü prizler hatta ütü düzleşiri ev eşyalarına ilgisi çok otizm mi diyorum ama nasıl bu aya kadar anlamam he üzülüyorum
R

Rumeysa K.

16 Nisan 2026 22:23
Mesela kaydirakta plastik oyuncaklar elektrik çarpması olduğu için kaydiragin tepesinde dikilip bekliyor kaymiyor böyle takıntılı davranışları var ama her takıntısı zamanla geçiyor farklı konuda olmaya başlıyor biraz mizaç biraz da dönemsel sanırım. 2.5 yaşında kalabalikta gürültülü ortamda asla duramaz çok ağlar ama gelişimiyle alakalı doktorlar hiç olumsuz bir şey demedi. İnşallah ikimizin çocuğu da normaldir :)
R

Rumeysa K.

16 Nisan 2026 22:25
İlinizde gelişim pediatrisi bölümünde uzman varsa gorusebilirsiniz bu konuda otizm konusunda çok bilgim yok malesef
A

Ayşe A. ..

16 Nisan 2026 22:25
Eve biri gelince ben bir yere gidince bir saatten sonra ağlama krizleri asla odaklanamama var inşallah bir süreçtir
R

Rumeysa K.

16 Nisan 2026 22:31
İnsallah çok geçmiş olsun. Oyun grubu olan bı kurum varsa ilinizde belki onu da deneyebilirsiniz belki uyum odaklanma artabilir. Siz de akranlarıyla farkı daha iyi gözlemleyebilirsiniz hem
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir