20 Günlük Bebek Kaç Saate Bir Beslenmeli
233 görüntüleme
D
Damla
20 Temmuz 2026 13:42
Bebeğim 21 günlük gündüz 2 saatte bir besliyorum gece 3 saate bir besliyorum ama kendisi genelde gece 3 saatte olsa uyanmıyor ben uyku arası beslenme yapıyorum sabah 5 den sonra 2 saate bir kendisi uyanıyor ve o saatten sonra aynı düzen devam ediyorum gece beslemesini nasıl yapmalıyım 1 aylık olana kadar en azından 3 saate bir devam mı etmeliyim yoksa en azından 4 saate bir mi beslemeliyim ilk bebeğim olduğu için araştırarak deneyimlere göre ilerleme yapmak istiyorum
S
Sümeyye
Premium Üye
20 Temmuz 2026 14:35
Sarılık yoksa kilo alımı normalse 3-4 saatte sorun olmayabilir bize doktorumuz 1 ay ın sonunda gece 3-4 saatte bir besleyebilirsiniz demişti ki suan neredeyse 3 aylık hala 3-4 saatte bir besleniyor bazen 5 saate çıkıyor. yine 10 gün daha sabredip 2-3 saatte bir besleyin bence bebikoların şekerleri düşünce uyanmaları zor olabiliyor ben genelde besleme öncesi alt değiştirme yapıyordum o sırada uyanıyordu bazen uyanmıyordu birde havalarda sıcak o sebeple su ihtiyaçları için sık beslemek mantıklı olabilir
T
Tuğçe
20 Temmuz 2026 15:23
Evet Sümeyye hanıma katılmakla beraber bende bebeğim kırkı çıkana kadar alarm kurup iki saate bir emzirdim emzirme öncesi alt değişimi yapmak hem bebegi uyandırıyor hemde emizrme sonrası uyuya kalacağı için yada rahatlayıp tuvaletini temiz beze yapması açısından rahat oluyor. bebek biraz büyüdüğünde bu sistemde kendisini çok toparlamış oluyor benim oğlum kırkı çıkınca gece 7-8 saat uyuyordu emmeden,uyanmadan ben kıyamayıp bazen alıp emziriyordum ama ellemeseniz uyanmıyordu bu da anneyi baya dinlendiriyor.

Duygu B. B.
21 Temmuz 2026 05:29
Merhaba. Şimdi burada önemli olan bir nokta daha var. Anne sütü mü formül süt mü? Eğer formül süt veriyorsan ve doğru miktardaysa, o zaman mamanın sindirilmesi zaten 3-4 saati buluyor ve bebek genelde 5-6 saate acıkıyor. Eğer sadece anne sütü veriyorsan daha hızlı emilip sindirime geçtiği için bebek daha erken acıkıyor, bazen 2 saate acıkmış oluyor mesela bazen 3. Eğer karma beslenme yapıyorsan bu ikisinin ortasında. Bebeğini neyle besliyorsan, ona göre ilerlemen lazım. Bazı geceler 4-5 saat uyuyabilir, kilo alımı iyiyse, idrarlı bezi iyiyse ve gün içinde iyi besleniyorsa sorun değil, öp dua et başına koy ve sen de yat dinlen öyle gecelerde. Uyanamadığın için suçluluk hissetme. Ben karma beslenme yapıyorum, önce meme sonra mama. Genellikle o dönemde 3 saatte bir besledim. 30-40 günlük olunca 3.5-4 saate çektim. 2 aylık olunca ortalama 4-5 saat. 3 aylık olunca 5 saat veya ne zaman acıkırsa. 3 aylık olunca artık alarm bile kurmuyorum çoğu gece zaten kendisi uyanıyor. Bir de sabah 5'te uyanması normal, sadece gün içinde de dinlenmesine izin ver. Bebeklerde ilk 3 ay rutin davranış beklemiyoruz, biz de rutin dayatmıyoruz ama 3. aya girince ufak ufak uyku rutini oluşturmaya başlayabilirsin. Sevgiler.

Duygu B. B.
21 Temmuz 2026 05:33
Bu arada benim kendi yaptığım beslenme aralığı biraz sık gelebilir bazılarına. İlk 3 ay bebeklerde fizyolojik reflü görülüyor ya, bir de biz alerji mamasına geçtik. Kusması çok arttı. Ondan dolayı ben sık sık ama az az beslenme modeli uyguladım. Gündüzleri 2 saatte bir, geceleri 3-4-5 gibi. Ama öyle bir durumunuz yoksa en azından 30-40 günü atlatınca biraz daha açabilirsiniz süreleri.
Yükleniyor...