20 Aylık Konuşmuyor

310 görüntüleme
C

CY

11 Ağustos 2026 12:41
Kızım 20 aylık. Konuşma geriliği yazan bir çok annenin çocuğu aslında konuşuyor ama kızım hiç konuşmuyor ne top ne su ne anne hiçbiri yok sadece köpek görünce hap hap (havhav) başka yok baba dede diyor ama babasını hiç görmedi kelime olarak öyle ağzından çıkıyor. Dede de aynı şekilde birine özel söylemiyor öylesine söylüyor. ama su istediğinde mutfağa gidip sebilin önünde bardağa bakıp ağlıyor ya da acıktığında ekmeğe uzanmaya çalışıyor. Herkes normal diyor ama bana normal gelmiyor. Bilmediği hiçbir şeyi yemiyor tadını bilmeli. Yükses sesli konuşan bağıran çocuk insan olursa ağlıyor yüksek sese hassas bebekliği de aynıydı. Çocuklarla çok sosyalleşmesi yok. Ama aktif bi çocuk oyun oynuyor hayvanları çok seviyor kendi kendine konuşuyor yazi yazıyor ve istediği şeyi aslında bi şekilde bize anlatıyor. 2 aylıktı babası bizi akrabamıza getirip bıraktı kızım kolikti kimsenin huzuru kaçmasın diye uyumazdım geceleri kendi derdimden de durumumuzun zorluğundan da çok ilgilenemedim aklım yerinde değildi gibi. Kimseyi ağlayıp uyandırmasın diye Tv telefon açtım zamanla çok bağlandı. Şimdi koparamıyprum ev kalabalık ben açmasam evdekiler sussun dursun diye açıyor çaresizim kimseye birşey diyemiyorum ev bizim değil hayat bizim değil. Neyi nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Ö

Özge K. S.

11 Ağustos 2026 12:47
Merhaba Ergoterapi ve Dil konuşma terapistine danışabilirsiniz 🙏🏻
E

Ema

11 Ağustos 2026 12:53
Cemre
2 aylıktı babası bizi akrabamıza getirip bıraktı kızım kolikti kimsenin huzuru kaçmasın diye uyumazdım geceleri kendi derdimden de durumumuzun zorluğundan da çok ilgilenemedim aklım yerinde değildi gibi. Kimseyi ağlayıp uyandırmasın diye Tv telefon açtım zamanla çok bağlandı. Şimdi koparamıyprum ev kalabalık ben açmasam evdekiler sussun dursun diye açıyor çaresizim kimseye birşey diyemiyorum ev bizim değil hayat bizim değil. Neyi nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Yasadiginiz sey cok zor.. ama sunu unutmayin ev sizin degil ama sokaklar parklar sizin. Cantaniza yiyecehinizi suyunuzu koyun aksama kadar park park gezin. Ikinize de cok iyi gelecek
C

CY

11 Ağustos 2026 12:55
Ema
Yasadiginiz sey cok zor.. ama sunu unutmayin ev sizin degil ama sokaklar parklar sizin. Cantaniza yiyecehinizi suyunuzu koyun aksama kadar park park gezin. Ikinize de cok iyi gelecek
Öyle yapıyorum deniz çok yakın akşamları denize götürüyorum kumda vs özgürce oynasın diye evde evi kirletmesi sorun olduğu için özgürce istediğini yapamıyor kısıtlı ama kumda suda istediği gibi oynuyor parkları çok sevmiyor evimize yakın olan park çok küçük salıncakta sallanmayı seviyor arada da kaydıraktan kayıyor ama sıkılıyor sonra
E

Ema

11 Ağustos 2026 12:57
Cemre
Öyle yapıyorum deniz çok yakın akşamları denize götürüyorum kumda vs özgürce oynasın diye evde evi kirletmesi sorun olduğu için özgürce istediğini yapamıyor kısıtlı ama kumda suda istediği gibi oynuyor parkları çok sevmiyor evimize yakın olan park çok küçük salıncakta sallanmayı seviyor arada da kaydıraktan kayıyor ama sıkılıyor sonra
Sıkılması normal ama siz pes etmeyin pes edilecek bir konu degil çünkü. Cocuklarla iletisimini artirmak icin mutlaka parka goturun kisa da olsa temasi olmali cocuklarla
C

CY

11 Ağustos 2026 12:59
Ema
Sıkılması normal ama siz pes etmeyin pes edilecek bir konu degil çünkü. Cocuklarla iletisimini artirmak icin mutlaka parka goturun kisa da olsa temasi olmali cocuklarla
Kediler köpekler hayvanları çok seviyor hiç korkması gerektiğini öğretmediğim içinde çocuklardan çok onlarla oynamak istiyor çocuklar bağırıyor parkta kızımda korkup ağlıyor gitmek istemiyor yanlarına bağırmasalar aslında oynamak istiyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir