20 Aylık , Katı Besin Eline Alıp Yemiyor ve Çiğnemiyor..
129 görüntüleme
H
Hazal K.
28 Haziran 2025 18:13
Bebeğim 19 ay 26 günlük şuan. Ek gıdaya başladığımızdan beri eline alıp yemek istemiyor. İlk zamanlar havucu salatalığı tutup ısırıp geri tükürüyordu. Şimdilerde onu bile yapmıyor. Benim hatam ilk zamanlar çok püre kıvamında yemekler yedirdim ilk bebeğim bu konuda hata yaptım. 1 yaşında doktor kontrolümüzde bunları anlatınca doktorum direk püreyi kesip çatalla ezmemi söyledi. Yaklaşık 6-7 aydır bu şekilde yiyiyor ama bir türlü dişleriyle bişey koparıp yemiyor. Örnek rol model oluyorum , akranlarıyla bir araya getirip onların yemek yemelerini izletiyorum, eline veriyorum oynasın denesin diye ama yok..
4-5 aydır yine daha taneli şeyler yemeye başladı ( boncuk makarna , kuskus , pirinç ) ama bunları da hep yoğurt desteği ile yiyiyor.
Benim gibi başından geçen deneyimli annelerimiz varsa ve Osman hocam görüp yanıtlarsanız çok sevinirim.
(Bu arada beslenme uzmanına da gittik 3 ay önce. Diş yada çene olarak bi sıkıntı olmadığını reflekslerinin iyi olduğunu sadece rahata alıştığı için reddettiğini söyledi. )
4-5 aydır yine daha taneli şeyler yemeye başladı ( boncuk makarna , kuskus , pirinç ) ama bunları da hep yoğurt desteği ile yiyiyor.
Benim gibi başından geçen deneyimli annelerimiz varsa ve Osman hocam görüp yanıtlarsanız çok sevinirim.
(Bu arada beslenme uzmanına da gittik 3 ay önce. Diş yada çene olarak bi sıkıntı olmadığını reflekslerinin iyi olduğunu sadece rahata alıştığı için reddettiğini söyledi. )
Y
Yasemin İ. K.
28 Haziran 2025 18:27
Ben hiç püre yapmadım, blender kullanmadım ama benim oğlum da 13aylıkken hasta olmuştu, Ateş grip vs. O zamanlar iştahsızlık nedeniyle çorba içiyordu sadece. İyileşince de asla diğer yemekleri kabul etmedi. Pütürlü her şeyi tükürüyor. Sizin bebeğiniz gibi yeni yeni makarna pilav yemeye başladı, aynı şekilde yoğurt ile. Şu an 19 aylık. Kendi yemek de istemiyor zaten. Artık çorbaları çeşitlendirerek, içlerine kıyma balık vs katarak yedirmeye çalışıyorum. Kendinizi suçlamayın diye anlattım bunları. Daha 7 aylıkken sebze yemeği yerdi, ezmeden öylece yani
H
Hazal K.
28 Haziran 2025 19:27
Öncelikle çok teşekkür ederim yargılamak yerine destek veren mesajınız için. 🌸
Aynı şekilde bende kıymalı kuskus makarna yada sebze yemekleri yapıp suyuyla ezerek veriyorum o şekilde yiyiyor. Ama dışarıda yada çevremde yaşıtlarının daha küçüklerin birşeyleri ellerinde yediklerini görünce üzülüp kendime kızıyorum. Umarım en kısa sürede alışırlar 🙏🏻🌸
Aynı şekilde bende kıymalı kuskus makarna yada sebze yemekleri yapıp suyuyla ezerek veriyorum o şekilde yiyiyor. Ama dışarıda yada çevremde yaşıtlarının daha küçüklerin birşeyleri ellerinde yediklerini görünce üzülüp kendime kızıyorum. Umarım en kısa sürede alışırlar 🙏🏻🌸
H
Hacer B.
30 Haziran 2025 11:14
Benim bebeğimde 14 aylık bu aylarda bile sert yiyecekler yiyen bebekleri sosyal medyada gördükçe moralim bozuluyor omlet mücver yumuşak şeyleri çiğniyor ama çoğu şeyi çiğnemeden yutuyor çok moralim, bozuluyor artık ne yedireceğimi bilemiyorum tavuk köfte mümkün değil yani yemesi bir ilerleme yok dediğiniz gibi yoğurtla vermesem taneli şeyleri de çok zor yemesi ama iştahsızlık yok şükür bir yol bulursanız yazar mısınız ?
H
Hazal K.
30 Haziran 2025 11:19
Tabi ki de , burda bişeyler paylaşıp belki birbirimize destek olur yardımcı oluruz 🌸
G
Gülcan D. ..
30 Haziran 2025 11:32
Tam beni anlatmışsınız 18 aylık taneli yiyor ama çiğnemeden damağıyla ezerek yiyor ne yaptıysan çiğnemeye alıştıramadım hiç püre vermedim başladığında direk taneli olarak başladım nerde yanlış yaptım bilmiyorum inşallah bir an önce düzelirler
H
Hazal K.
30 Haziran 2025 11:43
Taneli yemesi bile güzel , biz ezerek yiyiyoruz hala büyük taneler gelirse tükürüyor direk , umarım alışırlar en kısa sürede 🙏🏻🌸
G
Gül Y.
1 Temmuz 2025 12:50
Aynı şeyleri biz de yaşadık şu an 22 aylık şu an yeni yeni et bile yemeye başladı. Hiç üzülmeyin, zamanla alışıyorlar.
H
Hazal K.
1 Temmuz 2025 14:02
Çok teşekkür ederim umarım 🙏🏻🌸