20 Ay Konuşma Geriliği
133 görüntüleme
R
Rabia C.
17 Temmuz 2025 10:08
20 aylık kızım anne baba dede mama gibi kelimeler söylemişti ama unuttu sadece hayvan seslerini taklit ediyor her istediğini parmakla işaret ediyor. Her işaret ettiğinde istediği şeyi söylüyorum (su mu istiyorsun evet bu su al bakalım suyunu gibi) kitap okuyoruz her gün ekran hiç yok haftada bir gün oyun grubuna gidiyor ancak hiçbir ilerleme yok ne yamalıyım çok endişeliyim doğrusu.
P
Pınar D. ..
18 Temmuz 2025 19:24
Bizde 22 aylık bizde aynıyız özel egitime de götürdüm ama olmadı
Fatma U.
Uzman Psikolog
19 Temmuz 2025 06:54
20 aylık kızınızın daha önce kelime söyleyip şimdi hayvan sesleri taklit etmesi ve işaretle iletişim kurması, dil gelişiminin farklı evrelerini gösterir. Her bebek kendi hızında gelişir ve parmağıyla işaret etmesi de bir iletişim şeklidir, sizin bu işaretleri kelimelere dökmeniz çok doğru. Günlük kitap okuma ve oyun grubuna gitmesi gibi aktiviteleri sürdürmeniz, ekran süresinin hiç olmaması çok güzel. Dil gelişimini desteklemek için bol bol konuşmaya, kelimeleri tekrar etmeye ve genişletmeye, şarkılar söylemeye devam edin. Hayvan seslerini taklit etmesini, bu sesleri ilgili kelimelerle (örn: "Kedi miyav der") eşleştirerek kullanın. Ancak, eğer kızınız daha önce bildiği kelimeleri tamamen bırakır, ismine tepki vermez, göz teması kurmaktan kaçınır veya basit yönergeleri anlamakta zorlanırsa, bir çocuk gelişim uzmanına veya psikoloğa danışmanız faydalı olacaktır. Çoğu zaman bu dönemler geçicidir ve çocuklar hızla ilerleme gösterir.
M
Melike T.
21 Temmuz 2025 20:14
Benim çocuğum 10 mayıs 2023 doğumlu biz cok fazla kitap okumadık, ama ekran hiç vermedik, kitapları sevmedi çünkü, daha yeni ilgisi olmaya başladı kitaplara , bizde calisiyorduk, bakımı karşılayan kişide az konuştu, hem aşırı derecede duygularını ifade edemediği için dışa dönük saldırgan hareketleri oluyor, bende yetemiyorum ona ne yapacağımı da bilmiyorum. Çok zorlanıyorum. Sabrım da kalmadı artık, çok yoruldum.