20 Ay İşaret Parmak Kullanmıyor 🙁
107 görüntüleme
S
Sinem C. A.
29 Haziran 2025 19:55
Merhabalar 20 aylık oğlum işaret parmağını bir şey göstermek için kullanmıyor birşey çevirme yada parmağıyla oynuyor fakat iletişim için kullanmıyor .
Çocuk hastalıkları doktoru 15 aylıkken 18 aya kdr işaret parmağı ile göstermezse bir nöroloji bölümüne götürün dedi biz çocuk pskyattrisine götürdük gelişim uzmanı vs baktı Ergoterapi önerdi ergoterapiye gittik gayet sosyal çocuk tek dikkatimizi çeken kelimesi ayına göre az dedi sadece baba ve babıldama var işaret parlamağı bebeğin konuşması için önemli bir adımmış bende rol model olmaya çalışıyorum ama hala yapmıyor beklemelimyim acaba konuşma içinde herkes erken daha konuşur diyor
Çocuk hastalıkları doktoru 15 aylıkken 18 aya kdr işaret parmağı ile göstermezse bir nöroloji bölümüne götürün dedi biz çocuk pskyattrisine götürdük gelişim uzmanı vs baktı Ergoterapi önerdi ergoterapiye gittik gayet sosyal çocuk tek dikkatimizi çeken kelimesi ayına göre az dedi sadece baba ve babıldama var işaret parlamağı bebeğin konuşması için önemli bir adımmış bende rol model olmaya çalışıyorum ama hala yapmıyor beklemelimyim acaba konuşma içinde herkes erken daha konuşur diyor
B
Bahar A. ..
3 Temmuz 2025 23:24
23 aylık bizde de aynı durum var .2 aydır işaret parmağını kullandırmaya çalışıyorum ama olmuyor.pek başarılı olamadım

Şenay Ü. H. ..
Özel Eğitim Uzmanlığı
3 Temmuz 2025 23:35
Etkileşimli oyunlar oynamaya çalışın.. alıcı dili geliştikçe ifade edici dili gelişecektir 🙏
S
Sinem C. A.
4 Temmuz 2025 06:28
Ne yaptıysam olmadı bende bugün çocuk psikiyatri bölümüne götüreceğim ordan da nöroloji görecek kontrol için doktor bilgisine göre sizede yorum yaparım.