2 Yaş Yemek

40 görüntüleme
N

Nur S. P. ..

18 Şubat 2026 15:53
2 yaşında kız bebek , 10.50 kilo 86 cm 2 haftadır yemeği ağzında tutma gibi davranışa geçmişti şimdi de 3 4 gündür ağzından yemekleri çıkartıyordu ,dün akşam 6 dan beri ağzına lokma atmadı , en sevdiklerini de verdim yemiyor , yemek görünce ağlıyor ne yapmalıyım yardımcı olun ne zaman geçer ?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

19 Şubat 2026 16:21
Merhaba,

Kızınız 2 yaşında ve 10.50 kilo, 86 cm boyundaymış. Son 2 haftadır yemeği ağzında tutma davranışına geçmiş ve şimdi de 3-4 gündür ağzından yemekleri çıkarıyormuş. Dün akşam 6'dan beri ağzına lokma atmadığını ve en sevdiği yiyecekleri de yemediğini belirtiyorsunuz. Yemek görünce ağlıyor.

Bu tür davranışlar çocuklarda sıkça görülebilir. Öncelikle, çocuğunuzun fiziksel sağlığı ile ilgili bir sorun olup olmadığını kontrol etmek için bir çocuk doktoruna başvurmanız önemlidir. Bazı durumlarda, iştahsızlık veya yeme bozuklukları, demir eksikliği, B12 vitamini eksikliği gibi sağlık sorunları ile ilgili olabilir.

Ayrıca, uzman bir ergoterapiste de danışabilirsiniz. Yeme bozukluğu ile ilgili doktor kontrolünden sonra ergoterapi, çocuğunuza bu konuda yardımcı olabilir.

Bu süreçte, çocuğunuzu zorlamamak ve stres yaratmamak önemlidir. Ona sevdiği yiyecekleri sunmaya devam edin, ancak zorlamayın. Aynı sofraya oturup, onunla birlikte yemek yemek, ona örnek olmak ve yemek hakkında olumlu bir atmosfer yaratmak da faydalı olabilir.

Yeme davranışı, çocukların gelişim sürecinde farklı evrelerden geçer. Çoğu zaman, bu tür davranışlar geçicidir ve çocuklar kendi başlarına bu süreci atlatabilirler. Ancak, eğer bu davranışlar devam ederse veya diğer belirtiler de ortaya çıkarsa, profesyonel yardım almaktan çekinmeyin.

Umarım, bu süreçte çocuğunuzun sağlığı ve iyiliği için gereken desteği alırsınız.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 Yaşındaki Kızım Yemek Yemiyor
2. 2 Yaş Yemiyorrrr
3. Mama Yemiyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gül B.

19 Şubat 2026 23:00
Ya inanain benim kizizm da aynı 26 aylık 11 kilo 88 cm meyve sebze çiğ şekilde yiyor süt içiyor pilav falan yiyor ama asla diğer yemeklerden de yemiyor mama veriyorum aç kalmasın diye de bu bir haftadır da zorla mama iciiyor biveronu ağzında tutuyor neden olabilir acaba ya çok üzülüyorum çok gün boyu yemek yemedidfif zaman bile oluyor
N

Nur S. P. ..

19 Şubat 2026 23:28
İnanın bende anlamadım bir anda yemek yemeyi kesti muhtemelen doktora götüreceğim artık 2.5 gün oldu ağzına süt ayran su dışında bir kaç tane de balık kraker dışında lokma koymadı , en sevdiklerini de hazırladım verdim ama hiç yemiyor , bende çok üzülüyorum psikolojim bozuldu iyice üzülüyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir