2 Yaş ve Uyku Sorunu

28 görüntüleme
F

Fatma

6 Nisan 2026 13:13
25 aylık kızım doğduğundan beri çeşitli sebeplerle uyku sorunu yaşıyoruz. Gerçekten çok sıkıntılı 2 yıl geçti. 1 yaşından beri 1 gündüz uykusu uyuyor. Gece için de uyku rutinlerimiz var, rutin sonrası kucağımda mama içiyor sarılarak ve biraz sağa sola sallanarak uykuya dalıyor yatağına bırakıyorum.

Birkaç hafta böyle düzenli şekilde geçti. Ama neredeyse 2 haftadır çok zorlanıyorum. Gündüz uykusu yok neredeys2 kucağımdan bıraktığım an ağlıyor uyanıyor. Gece uykuya zor dalıyor. Beşiğinde ayağa kalkıp beni çağırıyor ve hemen yanına gitmesem de geri yatıp uyumuyor. Mama istiyor. Vermemeyi teklif ettim bitti yedik vs dedim ağlamaya başlıyor.

Mamasını yedikten sonra uykuya dalamıyor sürekli hareket halinde. Yatağına koymak için kalktığım an beraber uyuyalım diye ağlıyor yatağında uyumak istemiyor. Benimle uyuyor. Çok yoruldum.

Gündüz sakin vakitlerde konuşmayı deniyorum. Herkes yatağında uyumalı diye, kitaplarını yöneltici şekilde okuyorum, hayvan masalları anlatıyorum kendi yatağında uyuyan hayvanları vs anlatıyorum ama ben yatağımda uyumayacğım anneyle uyuyacağım diyor.

Koltukta aşırı hareket eden bir çocukla uyumak fiziksel, bölünmüş ve verimli olmayan uyku süresi de mental sağlığımı çok etkiliyor.

Bu arada ekran vermiyoruz, yağmursuz ve aşırı soğuk olmayan havalarda en az 2 saat parktayız, akraba vs de görüyor sadece beni görmüyor. İnsanlarla etkileşim ve iletişim kuruyor. Ama ne yapacağımı bilemiyorum.

Nerde hata yapıyorum lütfen yardım eder misiniz?
D

Duygu G.

6 Nisan 2026 16:16
Bende 1 aydır bu konudan çok yoruldum ya cevap gelirse bende bilgilenmek isterim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir