2 Yaş Sendromu mu Dersiniz Ne Derseniz Artık
76 görüntüleme
S
Sena Ü.
18 Ağustos 2025 17:53
Oğlum 25 aylık şu son 2 haftadır öfke krizleri sebepsiz ağlamalar istediği bir şey için saatlerce ağlama çığlık bağırma iştahsızlık daha sayamadığım bir çok şey var normalde sakin ve uyumlu bir çocuktu ama şu sıra beni de kendini de çok yıpratıyor sizde durumlar nedir ve ne yapmam lazım lütfen yardım eder misiniz 😕

Fadile B.
18 Ağustos 2025 19:06
Olabildiğince sakin kalıp öneride bulunmanız lazım mesala muz mu yemek istersin elma mı seçim onun olsun inatlaşması gayet normal ve güzel geliştiğini gösteriyor o yüzden siz onla inatlaşmayın dikkatını dağıtmayı deneyin annelerin en çok yıprandığı dönem bence
S
Sümeyye U.
18 Ağustos 2025 19:32
Kesinlikle.o bağırıyorsa sizi herzman sakın görmeli yani coxukta bagirilcak bişey yokmuş hissiyatı oluşuyor.benimde oğlum 27 aylık aynı durumlar bendede var ama ben olabildiğince sakın kalıyorum.krizimiz tutunca annecim çok istedin onu biliyorum ama onu sana veremem atıyorum elini kesebilirisn.aglayabilirsin ben burda yanında seni bekliyorum aglaman geçene kadar diyorum ve bı yerde oturuyorum bı iki dakika ağlıyor bir iki dakika da ağlamayı abartıyor sonra yanıma geliyor ve beni bekledin diyor.somra ellerini tutup yapmak istedgin şeyin zararını tekrar anlatıyorum biyleleikle geçiyor.ama vurma ve atma bende buna çözüm bulamiyorum

İlsu O. K.
18 Ağustos 2025 23:19
Merhaba; benim oğlum daha 5 aylık o yüzden tecrübe etmedim ama drama öğretmeniyim. Anne baba olarak bu sürecin çocuğunuzun gelişimi için yaşanması gereken bir süreç olduğunu kabul etmekle işe başlamalısınız. Bir çok uzmana göre bu durumu sendroma çeviren çocuk değil ailenin yanlış, tutarsız davranış yapısı olduğunuda bilmenizi isterim. 🫂
Bu durumu daha yoğun yaşamanıza etken olan bazı şeyler olabilir.
Kendini hala tam ifade edemiyor olması bu yüzden anlaşılmadığında ağlama, öfke, hırçınlık, bağırma gibi tepkiler verir. Anne ve baba aşırı koruyucu ya da engelleyici davranıyorsa. Neredeyse her şeyi anne-baba yardımı almadan kendi yapmak ister. Anne, baba çocuğa yardım etmek konusunda erken davranırsa “yapamadığı” hissiyle mücadele eder. Bu durum da onun öfkelenmesine neden olur. Yeterince ilgi görmüyorsa, ilgi çekmek için ağlama krizi, agresifleşme, bağırma, nesneleri fırlatma görülebilir.
Tutarlı olmanız anne ve babanın bu süreçte takım olarak çalışması gerek. Hayır dediğiniz şeye sonradan evet demeyin. Uzun konuşmalar yerine kısa anlatımları seçin. Sınırlı seçenekler sunun. Sen bilirsin” diyerek bazı durumlarda seçimi çocuğa bırakın. Olumsuz kelimeler kullanmaktan, fiziksel şiddetten, sert tepkiden kaçının.
Sabırlı olun, rutinlere bağlı kalın uyku, yemek, oyun, banyo rutin çocuğa güven sağlar daha az kriz çıkar. Duygularını onaylamaya çalışın "sinirlendiğini anlıyorum, ama bu şekilde davranmamalıyız.” Sorunları çözmek için alternatif yolları birlikte konuşun.
Kalpten sarılıyorum kolay bir süreç değil 🫂
Bu durumu daha yoğun yaşamanıza etken olan bazı şeyler olabilir.
Kendini hala tam ifade edemiyor olması bu yüzden anlaşılmadığında ağlama, öfke, hırçınlık, bağırma gibi tepkiler verir. Anne ve baba aşırı koruyucu ya da engelleyici davranıyorsa. Neredeyse her şeyi anne-baba yardımı almadan kendi yapmak ister. Anne, baba çocuğa yardım etmek konusunda erken davranırsa “yapamadığı” hissiyle mücadele eder. Bu durum da onun öfkelenmesine neden olur. Yeterince ilgi görmüyorsa, ilgi çekmek için ağlama krizi, agresifleşme, bağırma, nesneleri fırlatma görülebilir.
Tutarlı olmanız anne ve babanın bu süreçte takım olarak çalışması gerek. Hayır dediğiniz şeye sonradan evet demeyin. Uzun konuşmalar yerine kısa anlatımları seçin. Sınırlı seçenekler sunun. Sen bilirsin” diyerek bazı durumlarda seçimi çocuğa bırakın. Olumsuz kelimeler kullanmaktan, fiziksel şiddetten, sert tepkiden kaçının.
Sabırlı olun, rutinlere bağlı kalın uyku, yemek, oyun, banyo rutin çocuğa güven sağlar daha az kriz çıkar. Duygularını onaylamaya çalışın "sinirlendiğini anlıyorum, ama bu şekilde davranmamalıyız.” Sorunları çözmek için alternatif yolları birlikte konuşun.
Kalpten sarılıyorum kolay bir süreç değil 🫂