2 Yaş Kaka Problemi

56 görüntüleme
G

Gamze

21 Temmuz 2025 20:34
Merhabalar, 2 yaşındaki oğlum yaklaşık 3 ay önce kabız oldu, normalde günde iki üç kere kaka yapardı, sonrasında bir ay kadar duphalac kullandım poposunda hafif çatlak var dedi doktor iki krem verdi bez bırakma dönemi strese girmiştir normaldir dedi ama şuanda kakası katı değil yine yapmak istemiyor. Tuvaleti gösteriyor götürüyorum biraz oturup etrafı inceleyip kalkıyor, ne tuvalete kaka yapıyor ne bezine yapıyor kakası gelince iki gün tutuyor en son zıplamaya başlıyor gün içinde sürekli poposunu tutup ağlıyor, normalde kapı arkalarında yere çömelip ıkınarak kaka yapan bir çocuktu sanki ıkınmayı da kaka yapmayı da unutmuş gibi ayakta sıkıyor kendini zorla yapıyor en son. Ne yapacağımı şaşırdım travma kaldı galiba oğlumda bide 19 aylıkken kardeşi oldu o dönemi çok anlamadan atlattı ama belki ondandır diyorlar ama ben onu tuvalet için de zorlamıyorum yani yeter ki yapsın da nereye yaparsa yapsın benim bile psikolojimi bozdu bu durum çocuğun kakası gelecek ağlamaya başlayacak diye evden çıkmak istemiyorum.🤦🏻‍♀️
Nira D. Z.

Nira D. Z.

21 Temmuz 2025 20:38
Çok geçmiş olsun. Benim kızımda demir ilacından dolayı kabızdı, doktorumuz kabızlık böyle devam ederse bir süre sonra travma olacak kabız olmasa bile tuvaletini yapmayacak tutacak çünkü canının acıdığını düşenecek demişti.
Daha etkili duphalac ın üstü ve tek bir şekerli sudan üretilen ilaç var onu kullanın derim , sıvı beslenmeye çzen gösterin ilacın ismini birazdan yazacağım. Birde sürekli telkin etmeniz gerek artık canın yanmayacak tuvaletini rahatça yapabilirsin tarzında oyunlar oynayarak bu süreci atlatabilirsiniz lamaya gelmeden inşallah çabucak sonuç alırsınız
Nira D. Z.

Nira D. Z.

21 Temmuz 2025 20:39
Dulcosoft bunu doktorunuzada sorabilirsiniz gönül rahatlağı ile kullanabilirsiniz diyecektir. Ben her gün sabah akşam bir yemek kaşığı veriyordum
G

Gamze

21 Temmuz 2025 20:48
Kakayla ilgili çizgi film açtım her seferinde diyorum bak krem sürdük artık acımayacak ne kadar kolay yapıyorsun bak hepimiz kaka yapıyoruz vs vs ama yok yani yaptıktan sonra acımadı dimi diyorum yok diyo ama yine aynı hareketleri yapıyo nerdeyse iki aydır bu şekildeyiz bezinden de sıkılıyo onu da çıkarttırmak istiyo devamlı, ne yapacağımı da şaşırdım kakası çok katı da değil bazen kolayca yapıyor az ağlayıp ama yapmamak için direniyo gibi🥹 dediğiniz ilaca da bakacağım açıkcası duphalac çok etkili gelmedi kime sorsam ishal bile yaptı diyolar ama ben onun yerine zeytinyağı falan verdim daha çok etkiledi ilacı da bıraktım yani sürekli kullandıkça bir şeye yaramaz diyerek. Dulcosoft vereyim birde teşekkür ederim🤗

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir