2 Yaş Geçmeyen Ateş

46 görüntüleme
M

Melek K.

30 Temmuz 2025 11:11
Merhabalar, kızım şuan 25 aylık düzeltilmiş 23
32 haftada 1450 gr doğdu. 18 aya kadar yaşıtlarını kilo ve boy olarak yakalamıştı. Sonrasında kilosunda çok zor artış oldu hastalığın başında 10.300 grdı. Boyu 86 cm.
20 temmuz akşamı öksürük başladı. 21inde 2 yaş aşısı oldu. Öksürük devam ettiği için 22 sinde doktora gittik. 38 derece ateşi de eşlik ediyordu. Bize bronchsipret,dolven,mukotik, umca ve rhinfat verdi. Kulak,boğaz temiz. 29 unda tekrar kontrol edildi yine kulak,boğaz temiz çok şükür. Mukotik bitti 5 gün kullandık. Dün ek olarak iburamin zero verdi.
Burun tıkanıklığı,balgam dolayısıyla yemek yemiyor. Öksürük,ateş devam ediyor. Dolayısıyla kilo verdi. Şuan 10.05 gr.
Bu durumda kilosu ilac kullanımında sıkıntı oluşturur mu? Yemek konusunda nasıl ilerlemeliyim? Kilo artışı için neler yapabilirim? Ve bu adı belirsiz hastalık neden bu kadar uzun sürmüş olabilir?
E

Elif S.

30 Temmuz 2025 11:31
öksürük varken neden aşı yapıldı ve hastalığın adı neden belirsiz acaba? tanı koyduktan sonra tedavi veriyoruz sonuçta; hastalığı bulmadan ilaç yazmak 🤔 balgamı var hemen mukolitik verelim; okey bunu komşu abla da söyler, altta yatan sebep nedir?pnömoni mi bu çocuk? bunlarla ilgili size bilgi vermeliler bence
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

30 Temmuz 2025 11:58
Geçmiş olsun, Elif Hanıma katılıyorum. Hastalık nedir, Viral mi bakteriyel enfeksiyon mu gibi şeyler bilinmeden bir torba ilaç…😢 öksürük bebeklerde hemencecik şurupla balgam sökücü ile tedavi edilmemeli. Sebebe yönelik tedavi şart. yani size yemin edebilirim bebeklerimin bir şikayeti olduğunda 2-3doktor geziyorum. Cidden neden Türkiye böyle anlamıyorum. Tekrar geçmiş olsun, kilo alımı hastalık süreci geçince düzelir muhtemelen
M

Melek K.

30 Temmuz 2025 13:31
Soğuk algınlığından şüphelenildi sonra viral bir virüs olabilir dendi ama belirli net bir isim yok. Cuma günü tekrar kontrole gidicez. Umarım geçer gider artık biraz uzun sürdü ben de anlayamadım ne yapacağımı,düşüneceğimi de şaşırdım inanın..
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için Elif ve Yasemin Hanım 🤍

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir