2 Yaş Ekran ve Oyun Problemi
674 görüntüleme

Esra Ö. ..
21 Temmuz 2026 10:10
Herkese merhaba 🌞 2 yaşında oğluma 18 aya kadar hiç ekran vermedim. Sonrasında yeğenlerim ile bir arada oldukça maruz kalmak zorunda kaldı uzak tutamadım ve böylede günde 5 dakika 10 dakika derken hayatımıza giriş yaptı. Ama son zamanlarda huysuzlaşmaya ve gün içinde sadece onu ister oldu. Hiçbir şey oynamaz hale geldi. 1 haftadır ekranı bıraktık hatta köye geldik kafası dağılsın diye. İnanın ortama bile girmiyorum ki istemesin diye. Ama bu sefer köyden bahçe de ki oyuncaklardan sıkıldı. Yani sürekli sıkılıyor hiç bir şey onu bir kaç gün mutlu etmiyor. Kum toprak oynamaya özgür 1 gün oynadı ertesi gün yüzüne bakmadı. Evde de sürekli sıkılma halinde bu durumu nasıl aşacağız. Sürekli aklına vurup çizgi film istiyor. En son bugün dayanamadım çünkü dediğim gibi hiç bi şeyle ikna olmadı. Ekrana bağımlılığı olmasa açacağım ama ona bir kere başlayınca bütün hayat kalitesini etkiliyor
S
Sifa
21 Temmuz 2026 10:29
ya bu bizde de başladı babası pazar günü fazla verdi çocuk bu ara sürekli teli görünce hemen getirip açmamı istiyor elime tutuştuyor aç diye. ya da kapatınca ağlıyor. televizyon izlerken el çırpmaya başladı işin sonu iyi değil yani ben sıfır denecek kadar aza indirdim gün içerisinde ama teli gördüm yine aynı tepki nasıl engelleniyor bu ekran bağımlılığı. kızim 15 aylık

Esra Ö. ..
21 Temmuz 2026 11:01
ya bu bizde de başladı babası pazar günü fazla verdi çocuk bu ara sürekli teli görünce hemen getirip açmamı istiyor elime tutuştuyor aç diye. ya da kapatınca ağlıyor. televizyon izlerken el çırpmaya başladı işin sonu iyi değil yani ben sıfır denecek kadar aza indirdim gün içerisinde ama teli gördüm yine aynı tepki nasıl engelleniyor bu ekran bağımlılığı. kızim 15 aylık
H
Hande
27 Temmuz 2026 12:59
19 aylık kızım var gun içinde tv açmıyoruz bizde izlemiyoruz ona sadece sabahlari 15 20 dk cizgifilm izletiyorum mamasini içerken bide akşamüstü kendim cok yorgun olursam yine ayni sure acıyorum. Önceden kızımda inat edip istedi ağladı ama ben hic taviz vermedim dikkatini dagittim ya disari cikardim yada sevdigi baska bisiye yöneldim biraz ağlamasına müsade etmek gerek belkide her cocuk farklı biz boyle aştık. Simdi kapatinca tv yi hic itiraz etmiyor
Yükleniyor...