2 Yaş
43 görüntüleme
S
Sevcan A.
25 Temmuz 2025 19:27
Oğlum 2 yaşında bu sıralar garip hareketleri var bez değiştirmek, üzerini değiştirmek istemiyor, tabakta ya da bardakta kalan yiyecek içeceklerin sonunu masasına döküyor, yere atıyor, sandalyeyi yere devirip ısırıyor gibi gibi 20 günlük de kardeşi var ondan mı 2 yaştan mı yoksa başka bir şeyden mi yaşayan var mı yardımcı olabilir misiniz

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
25 Temmuz 2025 21:02
2 yaş en deli dumrul zamanları zaten üstüne eve yeni biri katılması, anne ve babasının odağının sadece kendisi olmadığını farketmesi, sizin dikkatinizi çekecek davranışlarda bulunmasına sebep olabilir. Yiyecekleri döktüğümde dikkatler bana yöneliyor bu iyi bir şey şeklinde algılamasına neden olmamak için bu davranışları görün ama yüksek tepkiler vermeyin, ‘yemeğin dökülmüş kazayla oldu sanırım burayı temizleyelim bana yardım etmek istermisin’ gibi cümleler olabilir. Evdeki ‘eski’ düzeninin devam ettiğini hissettirin. Her ne kadar özen göstersenizde sizin vaktinizi ayırmanız gereken bir çocuğunuz daha olduğu için o bunu farkeder ve kaygı hisseder. Sık sık ikili zamanlar geçirin. Kısa olsada babayla anneyle birebir bağının korunduğunu hissetsin. Bu şekilde hem ilerde şiddetli bir kardeş kıskançlığı yaşanmasının hemde onun kaygılanarak yıpranmasının önüne geçersiniz.