2 Uykuya Geçiş

186 görüntüleme
E

Esra K.

Premium Üye
9 Temmuz 2026 20:55
Oğlum 9 ayını bitirmek üzere. Genelde 3 olmak üzere 2 uyku denemeleri de yapıyor. Sabah 7-8 arası uyanır. Genelde ortalama 2 saatte 1 uykusu gelir. 2.uykudan 3.30 gibi kalkarsa 3.yü uyumak istemez ancak gece uykusuna geçiş 7.30-8 I buluyor uyku penceresi çok oluyor. Bu süreci nasıl yönetmeliyim? Anneler bebekleriniz nasıl 2 uykuya geçti?

Bu uyku meselesi yemesini de çok etkiliyor. Uykulu olunca yemek yemiyor.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
9 Temmuz 2026 20:56
Uyku Geçiş Süreci ve Öneriler

Bebeğin 9 ayını bitirmek üzere olması ve 2-3 uyku arasında geçiş yapması doğal bir süreçtir. Bu dönemde bebeğin uyku ihtiyaçları ve rutinleri değişebilir.

Bebeğin şu anda 2 uyku denemesi yapması, 3. uykuyu reddetmesi ve gece uykusuna geçmesinin 7:30-8:00'e kadar uzaması, uyku penceresinin genişlemesi olarak görülebilir.
Bu süreci yönetmek için, bebeğin günlük rutininin ve uyku düzeninin gözden geçirilmesi gerekir.

Öneriler:

1. Uyku Zamanlarını Ayarlama: Bebeğin sabah 7-8 arası uyanması ve 2 saatte bir uyku ihtiyacı olması dikkate alınarak, uyku zamanları ayarlanabilir. Örneğin, ilk uyku 9:00-10:00, ikinci uyku 13:00-14:00 olarak planlanabilir.
2. Uykudan Önce Beslenme: Bebeğin uykulu olduğu zaman yemek yememesi, uykudan önce beslenmesini sağlayarak önlenebilir. Uykudan 30 dakika önce hafif bir öğün veya atıştırmak verilebilir.
3. Uyku Ortamı Hazırlama: Bebeğin uyuyacağı ortamın rahat, sessiz ve karanlık olması sağlanabilir. Bu, bebeğin uykuya daha kolay geçmesini yardımcı olabilir.
4. Gece Uykusuna Geçişi Kolaylaştırma: Gece uykusuna geçişi kolaylaştırmak için, bebeğin gün içinde fiziksel aktivite yapması ve akşam saatlerinde rahatlatıcı aktiviteler yapılması önerilebilir.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Afranur K.

Afranur K.

9 Temmuz 2026 21:19
Önce 3. uykunun süresini azaltın eğer çok zorlanıyorsa, mesela 1 saat uyuyorsa 30 dk uyusun daha sonra kendisi yavaş yavaş ilk 2 uykusunu uzatıp aralıkları genişletecektir.

Bir gün 2 uyku bir gün 3 uyku da yapabilir bu süreçte.

Bir de uyku penceresi akşama kadar sabit değil aslında, ilk uykuya daha kısa sürede geçiyorlar mesela 2 saat, 2. Uykuya 2.30-3 saat arası geçip son uykuya 4 saate kadar uyanık kalabiliyorlar. Sadece uyku belirteçlerini iyi yakalayıp, uyku basıncı oluşmadan yatırmakta fayda var.

Bi de eğer bebeğiniz ortalama 15-20 dk içinde uykusuna geçiyorsa o uyku penceresi yeterlidir onun için. Daha uzun sürüyorsa biraz ara vermenizi öneririm uyutmaya.
M

Melda E.

9 Temmuz 2026 22:38
Yavaş yavaş uyanıklık sürelerini uzatabilirsiniz ayı gereği 2 saat uyanıklık az bir süre. Tabi uykuları eğer kısa sürüyorsa çabuk uykusunun gelmesi normal. 2 veya 3 uyku yapması normal sabah kalkış saatine ya da uyku sürelerine göre değişir süreç. Benim bebeğimde 9 aylık ilk uykuya uyandıktan 3 saat sonra uykuya geçiriyorum. 2. Uykuya 3 saat 15 dk-3,5 saat arası geçiriyorum. Gece uykusuna ise 3,5-3 saat 45 dk arası geçiyor.

2 uyku düzenine ise 3. uykuya çok direnç başlamıştı, uyanıklık süreleri artmıştı ve uyku süreleri artmıştı yavaş yavaş düzeni oturdu. Hala 3 uyku yaptığı zamanlar oluyor tabi her gün aynı geçmiyor.
Göktenur B.

Göktenur B.

9 Temmuz 2026 23:58
Bizde 9. Aya girdiğimizde iki uyku yapmaya başladık sabah 6.30 da uyanıyor ilk uykuya 10 gibi geçmiş oluyor ortalama 1.5 2 saat uyuyor ikinci uykuya 3 -4 arası geçiyor 1 saat uyuyor akşamda 9 -10 arası uyumuş oluyordu ama 1 haftadır 3 uyku yapmaya başladık sabah gene aynı saate kalkıyor ama 8 gibi uykusu gelmiş oluyor bende uyutuyorum çok uzun sürmüyor bu uyku yarım saat 45 Dk sürüyor o gün gün içinde takip ediyorum akşam 6 dan sonra uykuya geçirmiyorum asla uyku saatini bekliyorum mesala bugün iki uyku yaptı 2.30 dan sonra uyumadı uykusu olsada ben gün içinde onu gözlemleyerek uykusunu ayarlıyorum
E

Esra K.

Premium Üye
10 Temmuz 2026 04:13
Afranur Keskin
Önce 3. uykunun süresini azaltın eğer çok zorlanıyorsa, mesela 1 saat uyuyorsa 30 dk uyusun daha sonra kendisi yavaş yavaş ilk 2 uykusunu uzatıp aralıkları genişletecektir.

Bir gün 2 uyku bir gün 3 uyku da yapabilir bu süreçte.

Bir de uyku penceresi akşama kadar sabit değil aslında, ilk uykuya daha kısa sürede geçiyorlar mesela 2 saat, 2. Uykuya 2.30-3 saat arası geçip son uykuya 4 saate kadar uyanık kalabiliyorlar. Sadece uyku belirteçlerini iyi yakalayıp, uyku basıncı oluşmadan yatırmakta fayda var.

Bi de eğer bebeğiniz ortalama 15-20 dk içinde uykusuna geçiyorsa o uyku penceresi yeterlidir onun için. Daha uzun sürüyorsa biraz ara vermenizi öneririm uyutmaya.
Tam olarak dediklerinizi yaşıyorum, [1.uyku](1.uyku) için 2 saati zorluyorum. [2.uykuya](2.uykuya) bazen 2.5 saat direnebiliyor hafta içi benle iken böyle haftasonu babası ya da dışardaysak daha uzun durabiliyor. GündüZ uykularını uyutmak çok zor olmuyor, [3.uykuyu](3.uykuyu) da yarım saat civarı uyuyor. İlk 2 uykuda daha çok uyuyor 45-60-75 dk gibi.

O zaman normal bir sürwçteyiZ bizde. Teşekkürler cevap için.
E

Esra K.

Premium Üye
10 Temmuz 2026 04:16
Melda Erol
Yavaş yavaş uyanıklık sürelerini uzatabilirsiniz ayı gereği 2 saat uyanıklık az bir süre. Tabi uykuları eğer kısa sürüyorsa çabuk uykusunun gelmesi normal. 2 veya 3 uyku yapması normal sabah kalkış saatine ya da uyku sürelerine göre değişir süreç. Benim bebeğimde 9 aylık ilk uykuya uyandıktan 3 saat sonra uykuya geçiriyorum. 2. Uykuya 3 saat 15 dk-3,5 saat arası geçiriyorum. Gece uykusuna ise 3,5-3 saat 45 dk arası geçiyor.

2 uyku düzenine ise 3. uykuya çok direnç başlamıştı, uyanıklık süreleri artmıştı ve uyku süreleri artmıştı yavaş yavaş düzeni oturdu. Hala 3 uyku yaptığı zamanlar oluyor tabi her gün aynı geçmiyor.
İlk uykusunu uzatmaya çalışınca uykuya dalışta hırçınlaşıyor. Uykuları da ilk 2 uykusu 46-60-75 dk civarı [3.uyku](3.uyku) yarım saat olabiliyor. Eğer ilk uykuyu 30 dk yaptıysa diğerleri uzuyor kendi ayarlıyor onu. Hala 2 saatte uykusunun gelmesi beni de şaşırtıyor. Ev sakinken daha çok uykusu geliyor gibi. Babas varken böyle olmuyor.

Sanki biz temelli 2 uykuya geçemeyecekmişiZ gibi geliyor bazen.

cevaınız için teşekkür ederim.
E

Esra K.

Premium Üye
10 Temmuz 2026 04:19
Göktenur Bektaş
Bizde 9. Aya girdiğimizde iki uyku yapmaya başladık sabah 6.30 da uyanıyor ilk uykuya 10 gibi geçmiş oluyor ortalama 1.5 2 saat uyuyor ikinci uykuya 3 -4 arası geçiyor 1 saat uyuyor akşamda 9 -10 arası uyumuş oluyordu ama 1 haftadır 3 uyku yapmaya başladık sabah gene aynı saate kalkıyor ama 8 gibi uykusu gelmiş oluyor bende uyutuyorum çok uzun sürmüyor bu uyku yarım saat 45 Dk sürüyor o gün gün içinde takip ediyorum akşam 6 dan sonra uykuya geçirmiyorum asla uyku saatini bekliyorum mesala bugün iki uyku yaptı 2.30 dan sonra uyumadı uykusu olsada ben gün içinde onu gözlemleyerek uykusunu ayarlıyorum
İlk uyku için 3-3.5 saat bekleyebilmesiharika bir şey. Oğlum asla dayanamıyor. Ben uyku aralarını açmaya çalıştığımda hırçınlaşıyor gündüz uykuları kötüleşiyor diye zorlamıyorum artık. Uykuyken bi şey de yemek istemiyor. Bu yüzden uyusun uyansın da yemeğine bakayım diyorum. İştahlı bir bebek de değil işler daha da zor oluyor benim için bu yüzden.

Cevabınız için teşekkür ederim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir