2 Saatte Bir Uyanma

227 görüntüleme
E

Eda Y.

29 Haziran 2025 05:32
8 aylık oğlum hep 2 saate bi uyanıyor akşam 8.30 da odaya gireriz en gec 9.30 uyumuş olur bu rutin 10.30 00.30 02.30 04.30 06.30 7.30 da uyanış olarak devam ediyor. videolarınızı izledim uyumadan Calpol veya dolven verdim ağırısı varsa geçsin diye yine aynı şekilde kalkıyoruz anne sütü ile birlikte ek gıdaya devam ediyoruz ne yapabiliriz alternatif olarak çok yoruluyoruz
Ü

Ümmü A.

30 Haziran 2025 08:31
7 aylık kızım da aynı şekilde uyanıp memeyle tekrar uykuya dönüyor nasıl bir çözüm yolu izlemeliyiz bilmiyorum
P

Pınar K.

30 Haziran 2025 11:00
Benim kızım da 10.ayı doldurmak üzere aynı sıkıntı bizde de var çok sık uyanıyoruz çoğu dişini çıkardı bile dişle ilgili olsaydı anlardım diye düşünüyorum
M

Merve G. Ü.

30 Haziran 2025 11:40
Merhaba, bebeğim 8.5 aylık ama Allah Merve Çakır dan razı olsun. Sadece takip ederek dahi uyku eğitimi konusunda çok yol katettim. Ama özel sebepler var ise bunalr için de ayrıca danışmanlık alınabilecek en doğru insan bence. @mervecakirilesaglikliuyku
B

Beyza ..

1 Temmuz 2025 07:09
Uyku eğitimi olmadan kendi kendine uyumazmi nasıl olacak bilmiyorum benimde bebegim 8 aylik ve surekli geceleri uyaniyor uyku eğitimi vermek istemiyorum kendi kendine çözülmezmi
S

Selin K. D.

1 Temmuz 2025 09:22
Uyku eğitimi denilen şey aslında bi rutin oluşturarak uyansa da desteksiz uykuya dönmesini öğretmek. Böyle bakarsanız çok olumsuz yaklaşmazsınız belki. Aynı aylarda kızım da iki saatte bir uyanıyordu bi rutin oluşturdum (kitap okuma ya da sakin bi oyun oynama, pijamaları giyme, uyku müziği açma) böyle uyuttum. Uyandığında ilk birkaç gün meme vermeden kucağınıza alıp (özellikle ayakta sarılmak çok işe yarıyordu) sakinleştirmeye çalışın ve memesiz de uykuya geri dönebileceğini “öğretin”. Birkaç gün çok direniyor, alıştığı düzende uyumak istiyor ya da belki başka türlü uyuyamayacağını düşünüyor. Ama sonra illa uyku için memenin şart olmadığını bilmeye başlıyor, dolayısıyla daha az uyanıyor ve daha az desteğe ihtiyacı oluyor. Birkaç gün sabırla memesiz uykuya döndürmeyi deneyin göreceksiniz uyku süresi uzuyor. Eğitimlere boşa para vermeyin, ben size söylediklerini anlattım:)
S

Selin K. D.

1 Temmuz 2025 09:24
Ek olarak, gece emmesine ihtiyaç duyacağını düşünüyorsanız o uyanmadan önce kucağınıza alıp uykudayken emzirin ve yatırın. Böylece açlıktan da uyanmaz. Buna da rüya beslemesi diyorlar…
E

Eda Y.

1 Temmuz 2025 10:47
Merhabalar çoğu zaaman meme desteksiz kucağa almam ile uykuya döner ama burada meme istemesi mi uyandırıyor yani
S

Selin K. D.

3 Temmuz 2025 07:40
Meme gibi düşünmeyin artık hangi destekle uykuya döndürüyorsanız ona ihtiyaç duruyor. Bu arada diş sancısı da yaşıyor olabilir

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir