2 Persentil Altı Kilo Alımı

105 görüntüleme
T

Tuğba A.

9 Aralık 2025 20:08
Bebeğim kız ve doğum kilosu 3 kg boyu 48 cm baş çevresi 34 cmdi. İlk 3 ay ,aylık 650 gr civarı aldı. 3 ay sonra aylık kilo alımı düştü. Profile büyüme takibi altına ekleyeceğim kilo ve boy gelişimini ay ay. 10. Ayda yapılan ölçümlerde baş çevresi 42.6 boyu 70 cm ve kilosu 6.610 gr çıktı.kilo alımı çok düşğk infatrini mama vermeye çalışıyorum almıyor.muzla karıştırıp veriyorum ona rağmen çok az içiyor. Anne sütü alıyor emmesi iyi. Motor gelişimleri çok iyi dedi doktoru 10 aylıkken bile 13 14 aylık gelişimi gösterdiğini söyledi. Ek gıdada kaloriyi artırmamı ve mama vermemi söyledi ama mamadan azcık içse bile ek gıda hiç yemiyor. Bazı günler çok güzel yiyor ama bazı günler çok ywmek yemiyor 3 5 kaşıkda duruyor. Azar azar sık sık veriyorum ama kilo alımını etkilemiyor. Çok hareketli mutlu bir bebek, sıralıyor tutunmadan 5 10 sn ayakta kalabiliyor . Kıskaç hareketi bay bay alkış hepsini yapıyor. Ama bu kilo boy olayı beni endişelendiriyor iştah şurubu başlamak argivit focus gibi bu aylarda doğru mu? Mamayı nasıl kabul ettirebilirim emmek için ağlıyor verdiğimde

Bu konuda henüz mesaj bulunmuyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir