2 Haftalık Sancıdan Duramıyor
128 görüntüleme
G
Gülşen
3 Şubat 2026 23:34
Merhabalar çok taze anneyim ve artık ne yapacağımı bilmiyorum. Bebeğim 2 haftalık ve aşırı gaz sancısı var. Kiraz çekirdeği kemeri ve gaz damlaları işe yaramıyor. Ne yapsam bilmiyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz

Fatma A. U.
3 Şubat 2026 23:41
Tek çaresi masaj aylarca uğraştık
A
Ayça ..
3 Şubat 2026 23:44
Bizde de aşırı gaz sorunumuz vardı gaz damlaları daha kötü yaptı bu sefer büyük tuvaletini yapmamaya başladı daha çok sıkıntı çektik tabi bu bebekten bebeğe değişir şimdi 4 aylık yine var gazimiz ama daha az şekilde masaj yapın kucağınıza alıp gezerken kolunuza yatırın aynı şekil masaj büyüklerin dedikleri yogurun yani bebeisinizi o şekilde de atlatmayı deneyin
B
Büşbüş
3 Şubat 2026 23:59
Yukarda yazılanlara katılıyorum onun haricinde sizde yediklerinize dikkat edin. Kimyon kullanabilirsiniz yemeklerde veya kimyonlu su olarak. Bebeğin zaten gaz sancısı daha yeni başlamıştır o yüzden yoğun yaşıyor olabilir
G
Gamze D.
3 Şubat 2026 23:59
benimde bebeğim aynıydı şuan 6 aylığız 3-4 aylık olduğunda çok hafifliyor hatta geçiyor bile diyebilirim. o anlar gerçekten hiç geçmeyecek gibi ve çok çaresiz mahvolmuş haldeydim ama sen böyle olma lütfen bir de ilk çocuksa ve pimpirikli biriysen iş daha da zor her hareketinden bir şey kapıyordum. benim yaptıklarım ise ayağının altına sıcak su torbası koyuyordum ayağına elma yağı sürüp masaj yapman da çok iyi gelecektir onun dışında çorapsız bulundurmadım ve karnına masaj yapıp bacak hareketleri yaptırıyordum. gaz damlaları falan boş bence bizde işe yaramadı çok da ilaç denemek istemedim açıkcası. sadece bunun geçeceğini bil artık bi süre sana çıkarttırmıyor zaten kendi istediğinde çıkarıyor:)
N
Nur A.
4 Şubat 2026 00:07
Benim de bebegim gazliydi. 2 haftalikken baslamisti ve ne yapacagimi bilmiyodum. Damlalar işe yaramadi.Beslenme sonrasi hemen dik tutup gazini ustten mutlaka cikarin. Karnina masajlar yapin. Sicak su iyi geliyorsa, her aksam yikayin. Bize bi nebze fayda etmisti.Bebeginize anne karni hissi vermek icin kol kundagi yapin. Genis yatakta yatirdigimda cok hizursuzdu, yastikla sagi solu desteklemek daha iyi hissettirmisti bebegime(dar yer hissi). Bir de gazli bebeklere hamak beşik iyi geliyor. Cok agladiginda battaniye icinde hafif sallamak(bunun faydasini cok gordum) ya da bu işi goren hamak besikte(fiyatlari cok uygun) biraz tutmak sakinlestiriyor onlari. Pusette de daha iyi hissedebiliyorlar. Pusete koyup evde bebek arabasiyla gezdirenler bile var. Ama sabredin gececek. Gazi 3 ay sonra cok hafifleyecek. Size su an gunler geçmiyor biliyorum ama bi bakmissiniz 3-4 aylik olmus. Bir de gazli bebekler arabada daha iyi uyur.
H
Hilal D.
4 Şubat 2026 00:20
3 ay boyunca gaz sancısı çok yaşadı oğlum. Gaz damlası denedik ama işe yaramadı uzun süre kullanmadan bıraktım. Arkadaşlara katılıyorum en etkili yöntem karın masajı ve bacak hareketleri. Ayrıca biz tummy time yaparken de rahatladığını farkettik bol bol yüz üstü pozisyonda tuttuk kontrollü şekilde. Bi de banyo yaptırmak da rahatlatıyordu bebeğimi.

İlsu O. K.
5 Şubat 2026 00:21
Gülşen Hanım Merhaba; öncelikle sabır gidiliyorum. 30 haftalık doğdu oğlum doğduğu günden yaklaşık [4.ayına](4.ayına) kadar gaz sancısının kralını yaşadık. Yoğunbakımdada bağırsak sorunlarımız vardı. Malesef o gaz çekiliyor bir süre bağırsak sistemi geliştikçe düzelecek keçi gibi eeee lerdi oğlum her 3-4 saat arayla. Gaz damlası malesef bir yere kadar işe yarıyor. Öncelikle doktorunuzla bir görüşün biz probiyotik kullandık 5 ay çok olmasada faydasını gördük. Yoğunbakımda bi masaj gösterdiler düzenli uyguladık. Zeytinyağ ya da kantaron yağı ile göbek deliği çevresine saat yönünde bastırmadan her boş anınızda masaj. Elinizle karnını hep destekleyin. Ayak tabanına yine bastırmadan yağ ile bol bol masaj bacak aralarına. Her akşam hatta mümkünse her kaka sonrası ılık su ile popo yıkama yapın. Bebeğiniz hangi pozisyonda rahat gaz çıkarıyor onu bulmalısınız karın üstü dizde mi, yüzüstü omuzda mı, hafif bacakları katlayarak mı bunu bulup beslenme öncesi rahatlatmaya çalışın. Beslenme sonrası mutlaka sırttan gaz çıkarttın aşağı inmesin. Çıkaramazsa bi yarım saat bekleyin kolunuza yüzüstü yatırıp ya da dizinize sırtını sıvaslayın belini poposunu. Kakasını yapabiliyorsada endişe etmeyin. Zamanla düzelecek. Kiraz çekirdeği, kimyon, gazdamlası gibi şeyler biraz umut satıcılığı gibi 🥲 bol bol masaj ve ılık su ile popo ve karnını yıkayın.
D
Deniz ..
10 Şubat 2026 20:38
Merhaba,Bebeğinizin gaz durumu umarım düzelmiştir.Düzelmediyse eğer benim bebeğim de iki haftalıkken başlamıştı . Öncelikle kendi yediklerime dikkat ettim süt ve süt ürünlerini [kestim.masaj](kestim.masaj) ve karnına ılık su torbası [koyuyordum.sizde](koyuyordum.sizde) mama var mı bilmiyorum ama ayrıca mama takviyesi de olduğu icin mamasını da değiştik. Bir de gaz damlası olarak sab simplex ve relamax ikilisiyle baya rahatladı açıkcası. O yoğun saatlerce ağlaması azaldı.suan 2 ay 15 günlük ve azalıyor geçiyor inanın ki.

Ayşe V. ..
12 Şubat 2026 22:04
Allah kolaylık versin benim kızımda öyleydi gaz masajı duş ayak altına acı elma yağı sürüyordum bir de Nurse harveys gaz şurubu kullanıyordum emiyorsa gaz yapan şeyleri kesebilirsiniz başka bir çare yok maalesef

Hatice C. ..
21 Şubat 2026 13:14
Rezene çayı içiyordum ben hem gaza iyi geliyor hem süt üretimine
L
Latifegizem ..
21 Şubat 2026 16:49
Probiyotik gaz damlalarından alın isterseniz doktor önerisi ile kullanmıştır biz.