2 Gündür Çoğalan Döküntü ve Kızarıklık
441 görüntüleme
C
Cemile K. ..
30 Temmuz 2026 23:12
oğlum 1 aylık 2 gündür geçmeyen ve giderek çoğalan yüzünde döküntüler ve vücudunda küçük küçük kızarıklıklar var ev 24 derece zıbınla duruyor sadece ve kusmasıda fazlalaştı mama anne sütü karışık alıyor doğduğundan beri aynı mama ve deterjan kullanıyoruz
T
Tuğçe
30 Temmuz 2026 23:17
Benzer bir durum yaşamıştık ve ilk defa yer fıstığı ezmesi yemiştim emziriyordum. Meğersem ona tepki vermiş vücudu yemeyi kestim ve bebeğimi ılık duş aldırdım yağladım. Birkaç gün sonra geçti. Hiç alerjik birşey yediniz mi? Sizde benzer döküntüler var mı?
C
Cemile K. ..
30 Temmuz 2026 23:20
Benzer bir durum yaşamıştık ve ilk defa yer fıstığı ezmesi yemiştim emziriyordum. Meğersem ona tepki vermiş vücudu yemeyi kestim ve bebeğimi ılık duş aldırdım yağladım. Birkaç gün sonra geçti. Hiç alerjik birşey yediniz mi? Sizde benzer döküntüler var mı?

Begüm A.
30 Temmuz 2026 23:24
bende yok birşey ama şu sıralar sütü her gün içiyorum nerdeyse ondan olabilir mi yoksa isilik tarzıda olabilir mi
T
Tuğçe
30 Temmuz 2026 23:25
bende yok birşey ama şu sıralar sütü her gün içiyorum nerdeyse ondan olabilir mi yoksa isilik tarzıda olabilir mi
B
Büşra ..
Premium Üye
30 Temmuz 2026 23:37
Eğer kusma da eşlik ediyorsa inek sütü proteini alerjisi olabiliyor. Bizde de var bende kusma, kakada mukus , vücutta döküntü kızarıklık şikayeti ile Osman hocaya götürdüm. Diyet önerdi. Çok zor bi süreç diyet yapıyorum kakası ve vücudu düzeldi sadece yüzünde hala var diyete devam :(
C
Cemile K. ..
30 Temmuz 2026 23:39
Eğer kusma da eşlik ediyorsa inek sütü proteini alerjisi olabiliyor. Bizde de var bende kusma, kakada mukus , vücutta döküntü kızarıklık şikayeti ile Osman hocaya götürdüm. Diyet önerdi. Çok zor bi süreç diyet yapıyorum kakası ve vücudu düzeldi sadece yüzünde hala var diyete devam :(
Z
Zeynep İ. ..
1 Ağustos 2026 01:55
yumurtayada alerjisi olabilir benim bebeğimde hem yumurta hem susam alerjisi var aynı şekilde yüzünde ve vücudunda alerjiye bağlı egzama kızarıklık kaşıntısı vardı diyetle birlikte yıkama giyim nemlendirme adımına çok dikkat ettim geçti şükür meğersem alerji kaynaklıymış bence bir çocuk alerji doktoruna muayene ettirin.
B
Büşra ..
Premium Üye
1 Ağustos 2026 01:57
yumurtayada alerjisi olabilir benim bebeğimde hem yumurta hem susam alerjisi var aynı şekilde yüzünde ve vücudunda alerjiye bağlı egzama kızarıklık kaşıntısı vardı diyetle birlikte yıkama giyim nemlendirme adımına çok dikkat ettim geçti şükür meğersem alerji kaynaklıymış bence bir çocuk alerji doktoruna muayene ettirin.
Z
Zeynep İ. ..
1 Ağustos 2026 02:36
Hangi yiyeceğe alerjisi olduğunu nasıl anladınız tam olarak? Yani bu alerji testi ne zaman yapılıyor ? Benim bebeğim de 4 aylık şu an için süt ve süt ürünlerini kestik, 4 hafta bekleyip gözlem yapıp ona göre geçmezse yumurta diyetine giricem. Ama neye alerjisi olduğunu bilememek yordu açıkçası
B
Büşra ..
Premium Üye
1 Ağustos 2026 04:26
4,5 aylıktı bebeğim yüzünde ki egzaması, vücudunda ki döküntüler ve kaşıntısı bir türlü geçmeyince çocuk doktorumuz alerjiye bağlı olabileceğini ve en kısa sürede bir alerji doktoruna gidip test yaptırmamızı istedi. Bir kaç gün sonra alerji doktoruna gittik deri testi istedi yaptırdık,her iki koluna 15 tane alerjik madde damlattılar 15-20 dk gözlemlediler ki zaten neye alerjisi varsa bir kaç dk içinde sürünlen kısımda kızarıklık ve şişme oluyor bizde yumurta ile susam sürülen kısımda oldu. Doktor emzirdiğim için benden bebeğime geçme durumu olduğu için de her ikimizide diyet başlattı, Şuan 10 aylık o zamandan beri ne yumurta ne susam hiç bir şekilde tüketmedim bebeğimede vermedim. Onun yanı sıra çamaşırında granül sabun kullandım, banyosunda organik şampuan kullandım, çift durulama yaptım , her banyodan sonra bol bol nemlendirdim şuan çok daha iyi durumda egzaması kızarıklık ve döküntüleri baya hafifledi , şimdi tekrar muayeneye gideceğiz alerjinin durumu nedir diye bakalım hayırlısı. Bence sizde hiç beklemeyin gidip bir muayene olun büyük ihtimalle test isticek yaptırın en azından hem boşuna beklememiş hemde kafanızdakiler netleşmiş olur.
E
Esra G.
6 Ağustos 2026 10:54
Merhaba , 18 aylık oğlum 39 derece ateş be ishalimiz vardı baktım arka azılar bem beyaz patlıyor ateş dirençli olunca çocuk doktoruna götürdüm herhangi bir enfeksiyon yık dedi ateş direnci için ilaç verdi ve ateş takibi istedi daha sonra oğlum vücudu önce minik minik sonra tüm bölge de kırmızı benek oldu korkarak tekrar aynı doktora gititm ateş yapabilir isilik gibi düşün alerji değil bol bol yıka ve gül suyu ile masaj yapabilirsiniz dedi akşam gül suuu iyi masaj yapıp uyuttum sabah uyandığında benekler kabarmıştı normal bir süreç mi geçer mi iz kalır mı acaba isilik değilde başka birşey mi
Yükleniyor...