2. Doğumdan Korkuyorum
38 görüntüleme
M
Merve
8 Mart 2026 01:18
Merhaba , ben 8 ay önce kızımı kucağıma aldım. Gebelik sürecim çok güzel geçti doktorum çok ilgiliydi. Sürekli yürüyüş pilates vs yaptım. Son 1 ay çok şiddetli mide yanması yaşadım. 37+5te bir gece yine aşırı mide yanmasından dolayı istifra ettim ve sonra yatıp uyudum. Gece 2 gibi içimden bir şey kopmuş gibi hissettim ve bu beni uykumdan uyandırdı. Lavaboya gidene kadar her yer su oldu. Şüphelendim aslında ama ilk dogumum olduğu için emin de olamadım. Neyse eşimi uyandırdım yarım saat içinde hastanedeydik. Ebe açıklığımı kontrol etti ama öncesinde zaten suyu görünce doğum başlamış dedi. 3 cm açıklığım vardı. Bizi odaya alıp nst bağladı sancı yeni yeni başlamıştı evde yoktu. 1 saat sonra yine gelip nst bakıcam dedi eğer bu süre zarfında kötü olursan sen bana seslen dedi. Eşim o sırada eve tekrar dönüp doğum çantasını falan aldı, biz biraz panikle çıkınca onlar kalmıştı. Bu sürede ben bütün odayı gezdim eğilip kalktım. Odadaki kanepeye ayağımın birini koyup onun üzerine falan kapanıyordum. İşte pilates yapar gibi düşündüm. Buarada sancı da 5 dkda bir terletecek hale getirdi beni. 1 saatin sonunda bu kez hastanede istifra ettim. Ebe geldi 7 cm olmuş dedi. Ve doktorum geldi. Beni doğumhaneye aldılar ama çatala değil, yatakta yatıyordum. Doktorum sancı geldikçe elini soktu bu biraz kötüydü. Suni sancıya karşı çok önyargılı olduğum için verecek misiniz diye sordum korkarak. Ebe hayır gerek yok zaten sancın var dedi. Sonra bana bi kas gevşetici yaptılar. İnanılmaz derecede doğum hızlandı. İki kişi doktor ve Ebe koluma girip çatala çıkardı beni orada doğuracaktım neredeyse. Şimdi düşününce çok komikti ama o an değil tabi😁 sonra ben ne kadar sakin kalmam gerektiğini bilsem de hunharca bağırdım, hürremin doğum sahnesi gibiydi😁 nitekim 5te kızım doğdu. Hastaneye 2 buçukta vardık, 1 saat de odada yürüyüş vs sonuçta 1 buçuk saatte doğurmuş oldum. Asıl mesele şu ki doğum sırasında bebeğim çok küçük olmasına rağmen (2850 gram) hem kesi hem de yırtık olursu iki taraflı. Doktor sana anestezi vermek istiyorum dedi. Hem ben daha kolay dikişleri tamamlarım hem de canın yanmaz dedi. İkna oldum uyuttu beni. Uyandığımda odamda yatıyordum bebiş ve eşim de yanımdaydı.
Şimdi hanımlar benim çoook dikişim vardı ama dikilirken baygin olduğum için o an acısını bilmedim. Ha 8 aydır tam iyileşmiş değilim o ayrı ama sorum şu;
Diğer gebeliklerimde de bu şekilde yırtığım ve kesim olur mu? Ve o zamanki doktoruma beni uyut desem kabul eder mi? Çünkü dikiş acısını çekenler doğumdan beter diyor. Onu yaşamak istemiyorum.
Şimdi hanımlar benim çoook dikişim vardı ama dikilirken baygin olduğum için o an acısını bilmedim. Ha 8 aydır tam iyileşmiş değilim o ayrı ama sorum şu;
Diğer gebeliklerimde de bu şekilde yırtığım ve kesim olur mu? Ve o zamanki doktoruma beni uyut desem kabul eder mi? Çünkü dikiş acısını çekenler doğumdan beter diyor. Onu yaşamak istemiyorum.
G
Gülcan Ş.
8 Mart 2026 03:33
Ben iki doğum yaptım her ikisi de doğal doğum oldu her doğum birbirinden farklı ilkinde 3 santim açıklıkta gittim ikincisinde de 6 cm ilkinde bebegım 2800 doğdu ikincisinde 2400 dü ikincisinde çok dikişim yoktu beni yormadı ama tecrübe edindiğim için dikişlerim daha kolay bıraktı kendini doğum sırasında yatan var mı bilmiyorum ama hıc duymadım zannetmem ki yatırsınlar o an doğum olunca bebegınızı size kavuşturuyorlar herkes farklı bir doğum serüveni yaşar