2. Çocuk

133 görüntüleme
B

Beyza E.

7 Şubat 2026 23:25
2 kardeş arasındaki yaş farkı sizce kaç olmalı hanımlar
B

Büşra K. ..

7 Şubat 2026 23:51
Beyza Hanım kaç yaş farkı olması gerektiğini bilmiyorum ama 2 yaş fark olmamalı çok zor oluyor iki kızım var aralarında 19 ay var gerçekten çok zor
G

Gülcan Ş.

7 Şubat 2026 23:56
Benim 4 yaşında ve 8 aylık iki kızım var benim görüşüm en ideali 6 yaş çünkü çok zor büyük kızım çok değişti çevrem çok etkiledi onu zorbalıklarla bogustu desem yeridir resmen tekrardan ek gıda dönemi tekrardan tuvalet egıtımıne başladık ilgi bebeğe yönelince 4 yaşında ki kızım kendı daha çok yalnız hisseti biz anne baba olarak ona herseye dahil ettik ama cevremız bunu sağlamadı birazda aile faktörümle ilgili aslında bu durum çok anlayışlı bir aile toplumunuz varsa 4 yaş da ideal
C

Cennet ..

8 Şubat 2026 00:19
Benim çocuklarımın arasında üç yaş var ve kendi adıma konuşmak gerekirse ideal. Çünkü büyük çocuğum okul yaşına gelseydi hem kendi yaşımda ilerleyecekti ve rahata tam alışmışken yeni bir bebek zor gelecekti. Hemde kızım beni evden uzaklaştırdı annem evde bebekle başbaşa kaldı diye düşünecekti.
B

Beyza E.

10 Şubat 2026 01:00

Büşra Kılıçaslan

Beyza Hanım kaç yaş farkı olması gerektiğini bilmiyorum ama 2 yaş fark olmamalı çok zor oluyor iki kızım var aralarında 19 ay var gerçekten çok zor

yorumlarınız için teşekkürler hanımlar,annelik birazda delilikmiş. Hem doğumdan çok korkuyorum, hem bakmaktan ama çocuğumun kardeşi olsun ve birlikte oynayıp büyüsünler de çok istiyorum. Bu çağda doğru zaman ne zaman diye karar vermek çok zor malesef. 6 yıl ara versem ilkokul git gel ödevdi 2. küçükken zor olur, çok yakın olsa araları ikiz gibi büyütmek zor olur, biraz ara verip 4 yaş ideal desek bu seferde ilk çocuk kıskançlığını koruyabilmek zor olur derken insan işin içinden çıkamıyor vallahi
B

Büşra K. ..

10 Şubat 2026 01:03
Annelik tam bir delilik bence:)
B

Beyza E.

10 Şubat 2026 01:03

Cennet 💐

Benim çocuklarımın arasında üç yaş var ve kendi adıma konuşmak gerekirse ideal. Çünkü büyük çocuğum okul yaşına gelseydi hem kendi yaşımda ilerleyecekti ve rahata tam alışmışken yeni bir bebek zor gelecekti. Hemde kızım beni evden uzaklaştırdı annem evde bebekle başbaşa kaldı diye düşünecekti.

bende öyle konulardan endişeleniyorum büyük olan çok küçük olursa ilkini onun sevmeye çalışırkenki sıkmalarından sürekli dur diyerek kollarken ayrıştırıcı olurum ve bundan çok yorulurum diye korkuyorum açıkçası
C

Cennet ..

10 Şubat 2026 01:08

Beyza Eren

bende öyle konulardan endişeleniyorum ma büyük olan çok küçük olursa ilkini onun sevmeye çalışırkenki sıkmalarından sürekli dur diyerek kollarken ayrıştırıcı olurum ve bundan çok yorulurum diye korkuyorum açıkçası

Evet o konu da var haklısınız. Bende şöyle düşünerek karar verdim. Kardeşinin olmasını kesinlikle şstiyordum zaten. Bir iki yıl zorluk çekeceğim bunu da kendimce kabullendim. Aramızda 1 yaş olan kardeşimle yakınlığım diğer kardeşlerimden daha farklı. O yüzden arayı çok açmak şstemedim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir