2 Buçuk Aylık Bebeğim Uykusu Olduğu Halde Uyumamak İçin Krizli Ağlıyor

200 görüntüleme
A

Ayşe

2 Ağustos 2025 22:37
2 buçuk aylık bebeğim doğduğundan beri doğru düzgün uyumuyor zor bela uyutuyorum kısa bir süre sonra sıçrayarak uyanıyor benim odadan çıktığımı resmen anlıyor hemen ağlıyor ya da uyurken odaya girdiğimde sanki kokumu almış gibi uyanıyor başkası girdiğinde hiç sorun yok. 1 buçuk aydan beri de akşam 7-8 gibi katıla katıla ağlıyor 10-11 gibi zor uyutuyorum uyuyana kadar ağlıyor uyuduktan sonra sorun yok. Bir yeri de ağrımıyor ağrıyan çocuk oyalanınca susmaz gezdiriyorum susuyor sıkılıp tekrar ağlıyor sonra yatırıp konuşuyorum gülüyor sonra tekrar ağlıyor uyuyunca sabaha kadar mışıl mışıl.kafayı yicem gündüzde saatlerce uyutmaya çalışıyorum uyuduğu 10dakika o da hep sallıcam ya da pışpışlıcam. Ne tuvalete gidebiliyorum ne yemek yiyebiliyorum ne su içebiliyorum eşim işten gelince 5 dakika ona bırakabiliyorum ihtiyacımı görmek için. Ağlamaları ağrı ağlaması değil belli ne yapıcam bilmiyorum sosyal hayatım bitti dışarı çıkamıyorum evimin işlerini yapamıyorum var mı bu durumu yaşayan ya da çözümü olan.
S

Saziye G.

2 Ağustos 2025 23:15
Benim oğlumda böyleydi aşırı gazlıydı ve kolikti ilk zamanlar tam çözemedik gaz ilacı bize iyi gelmişti muhakkak bir sıkıntısı vardır yoksa uyur uzun süre uyanık kalamaz. Benim oğlum gündüz uykularını ikinci ayda baya düşürmüştü çok az uyuyordu kucakta tutarsam uyuyordu yoksa uyanırdı bu şekilde atlattık biz birde dışarda uyuduğu için hep dısardaydım uzun süreler
H

Hilal Ş.

3 Ağustos 2025 00:01
Ayşe hanım benim oğlum da şuan 2 buçuk aylık ve birebir aynı süreçleri yaşıyoruz kelimesi kelimesine aynı hemde. İnşallah kısa zamanda atlatırız ve bebeklerimizin uykusu düzene girer 🙏🏻
Ozlem S. Ş.

Ozlem S. Ş.

3 Ağustos 2025 01:55
Ağlamalar ve öfke nöbetleri Aletta j solter kitabını okumanızı tavsiye ederim. Ağlaması için pek çok nedeni olabileceği gibi duygusal kendini ifade ve rahatlama yöntemi olarak da ağlıyor olabilir çocuklar. Kucağınıza alıp ağlamasını susturmaya çalışmadan alan açmayı deneyin. Kolay değil biliyorum ama denemeye değer. Kızımızın ağlamasına müsade ettiğimizde rahatladığını fark ediyoruz. Kitabı storytell den de dinleyebilirsiniz
A

Ayşe

4 Ağustos 2025 10:19
Hilal hanım peki siz doktora götürdünüz mü size ne dediler
H

Hilal Ş.

5 Ağustos 2025 13:06
Hayır Ayşe hanım götürmedim doktora henüz bu ay kontrolünde soracağım ama muhtemelen normal diyecek henüz uyku rutinleri oluşmadı gece gündüz ayrımını bilmiyor diye, ben şu sıralar her gün duş aldırıyorum biraz daha rahat uyuması açısından isterseniz sizde bi deneyin😇
R

Rumeysa K.

5 Ağustos 2025 13:14
Ortamın sıcaklığı nasıl bebeğin uyuyabileceği şekilde mi ona da dikkat edin biz havalar ısındığından beri bu sorunu yaşıyorduk vantilatör sayesinde gündüz uykuları düzeldi. Benim bebeğim o dönemde dışarıda uyuyordu bazen ağlamasın diye bütün her şeyi bırakıp bebek arabasına bindirip gezdiriyordum kaldırımlarda araba sallandıkça rahatlayıp uyuyordu hatta eve geldiğimde çok güzel kaka yapmış olurdu :)) bi deneyin derim
A

Ayşe

8 Ağustos 2025 22:08
Hepsini denedim ama bir gün yarıyorsa ertesi günü yaramıyor ama şuna kanaat getirdim daha bu aydayken şımarıklığına ağlıyor.ağlayıp durup yüzüme bakıyor tepkime eğer tepki vermezsem susuyor beni seyrediyor sonra bir daha ağlıyor bir daha yüzüme bakıyor yine tepki vermeyince susuyor hele göz göze geleyim resmen kolluyor hemen ağlıyor ve uykuya yapıyor uykusu gelince uyumamak için direniyor uyuduktan sonra da sürekli ayağıyla yanında mıyım diye kontrol ediyor ya da arada gözünü açıp orda mıyım diye bakıyor beni görünce gülüp geri uyuyor ama görmezse çığlık kıyamet sanırım benimki duygusal yönden bir sıkıntı geçiriyor İnşAllah düzelir

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir