2 Bebek Arası Yaş Farkı

190 görüntüleme
H

Hasret D.

13 Haziran 2025 19:29
Merhabalar 26 aylık bir oğlum var. Yakın zamanda hamile olduğumu öğrendim. 2 bebeğim arasında 2 yaş 10 ay kadar bir süre olacak. Sizce nasıl? Tecrübelerinizi önerilerinizi duymak isterim.
F

Fatma S. ..

13 Haziran 2025 20:53
Bizimde tam 3 yaş var. 6 ay önce 2. Çocuğum doğdu. Kıskanır diye kucağa almamazlık sevmemezlik yapmayın. Aileye dahil olduğunu anlaması lazım. Eğer kucağa almazsanız aylar sonra emekleyip kendi geldiğinde oğlunuz daha farklı tepki verir. Şimdiye kadar sevilmiyordu birden ne oldu der. Ailede herkes birbirini sever hep böyle söyledim ben. O daha konuşamıyor, yürüyemiyor ama büyüdüğünde öğrenecek. O zaman kadar ağlayarak anlatıyor dedim.
F

Fatma S. ..

13 Haziran 2025 20:58
Mama verme gaz çıkarma gibi birçok şeyi ona da yapmamızı istedi. Uzman tavsiyesiyle bunu bir oyun olarak yaptım. Bebekçilik oynayalım dedim. Mama verme gaz çıkarma uyutma emekleme yürüme sonrada büyüdün artık deyip oyunu bitiriyorsun. İlk zamanlar çok yaptı ama artık bitti o bebek olma hali.
F

Fatma S. ..

13 Haziran 2025 21:03
Kardeşini yıkarken su döküyor. Bez mendil gibi şeyleri getiriyor kendisi istediği için. Yardım etmek hoşuna gidebilir. Kızımla oyun oynarken 6 aylık olan oğlumu da dahil ediyorum mesela. Eğer ekran varsa kaplan Daniel izletin. Kardeşli olan bölümlerinde çok güzel mesajlar veriyor. Hiçbir olumsuz yönü yok çizgi filmin
H

Hasret D.

14 Haziran 2025 04:32
Çok teşekkür ederim
S

Sehle N. D.

19 Haziran 2025 05:34
İyi günler öncelikle benim bebeklerimin arasında da tam 2 yaş var kızım 26 aylıkken oğluma hamile olduğumu öğrendim kolay bir gebelik süreci ve doğumla oğlumu da kucağıma aldım şuan için her şey çok güzel ilerledi başlarda kızımda kıskançlıklar stres içinde bir şeyleri kendi başına halletme gibi psikolojik durumlar yaşandı ama genel olarak şuan tam bir abla gibi davranıyor 3 yaşına yaklaştı oğlumda 1 yaşına yaklaştı oyunlar oynamaya beraber oyuncak paylaşmaya başladılar artık hissediyorum ki el ele verdiler tam bir kardeş oldular çok korkutanlar oldu strese sokanlar oldu ama benim sürecim çok güzel ilerledi kıskançlık hala bi tık var ama çocuğun doğasında var normal olarak görüyorum ama gerçekten yaşı küçük olmasına rağmen kızımın bana büyük yardımcı iyi ki de art arda olmuşlar ben bu süreci çok iyi geçirip tavsiye edenlerdenim ha bide şu çok önemli eş desteği ve sabır eşiniz destekse bu çok büyük bir artı ve biz kadınlar anneler çok güçlüyüz sevgiler❤️🙏🏻
Z

Zehra O.

19 Haziran 2025 06:10
Büyük oğlum 5 yaşında küçük 4 aylık bana kıskançlık yapmadı hiç yardım eder hatta bezini getirir ağlayınca emziğini verir oynaştırmaya çalışır ama ailenin diğer üyelerine kıskançlığı çok onların kardeşine yaklaşmasını istemez baba babaanne dede onlar beni sevsin diyor. Sanırım beni mecburen bakacak gibi görüyor. Beraber müzik açıp oynatıyorum banyosuna filan hep dahil ediyorum öyle öyle alışacaklar
H

Hasret D.

19 Haziran 2025 11:35
Çok teşekkür ederim değerli düşünceleriniz için 🌸
N

Nilgün Y.

20 Haziran 2025 08:07
Benim de çocuklarım arasında 27 ay var kıskançlık olmaması için çok dikkat ettim onun ilgisinin azalmadığını hep hissettirdim kardeşini sevmesine yaklaşmasına izin verdim sakınmadım farkettirmeden takip ettim çok şükür hiç kıskançlık olmadı ilişkileri çok güzel sadece bana çok zor oldu ikisi evde ve ikisi de sürekli ilgi istiyor büyük olan kreşe başlamış olsaydı kesinlikle daha iyi olurdu

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir