2 Aylk Oğlum Emzirme ve Uyku Problemi Yasiorm

103 görüntüleme
E

Elif G.

30 Haziran 2025 02:23
2 aylık oğlumla son bir haftadr meme reddi yasiorz.cok sık emen hatta hep memede kalmk istio doymuor mu anlamiorm göğsüm acayip yumuşadı gündüz 2 saatlk uyku yaparsa birzck toplanıyor idi ama o uykuyuda Perşembe günü 2aylik asisni vurunduktan sonra bıraktı sürekli emmek istio ama bir haftadr memeyi Cekistirio .doğum kilosu 2965 gram dogdu. Sonra sarılık oldu 2850 e düştü Dr mama sabah akşam başlattı .3 kilo olunca taburcuyoldk sabah mamasini biraktm gündüz ful emzirdm . Simdk ise 4 kilo olms.Tek akşam mama verdk bu arada .simdk de meme reddi yasiorz coo bunaldım akşamdan beride göğsüm mastit oldu xok aglio emmek istemedi akşam.mama yaptık uyumadı üstüne yine beni emmek istedi 2,5 saat sonra uyudu ama beyaz gürültü açarak emzirdim göğsumu memede uyuyo yerine yatınca 2 dk içinde uyanio karnı da tok mama üstüne beni de emio hatta ağzınin kenarından süt akio emerken sütüm mu az doymuo mu artk şaşırdım lütfen yardımci olursanız çok sevinirm
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

30 Haziran 2025 04:41
Merhaba Elif Hanım, bu dönemde bebeklerde meme reddi ve uyku düzensizlikleri zaman zaman görülebilir ve çoğu zaman geçicidir. Özellikle aşı, hastalık veya anlamlandıramadığımız gelişimsel durumlar sonrası bu tarz değişiklikler ortaya çıkabilir. Bebeğinizin kilo alımı devam ediyor ve genel durumu iyiyse genellikle ciddi bir sorun olmaz. Memede uyuyup yatağa geçince uyanması da bu dönemde sık karşılaştığımız bir davranıştır.

Beyaz gürültü, sakin bir ortam ve sabırlı yaklaşım işe yarayabilir. Göğsünüzde sertlik, kızarıklık, ağrı ve ateş gibi mastit belirtileri yoksa, süt üretiminiz muhtemelen yeterlidir. Bebeğinizin altı günde en az 5-6 kez ıslanıyorsa genellikle yeterli besleniyor demektir. Mama takviyesi gerekip gerekmediği konusunda bulunduğunuz yerdeki çocuk doktorunuzla görüşebilir ya da online danışmanlık alabilirsiniz. Zamanla bu dönemi aşacaksınız, endişelenmeyin.
E

Elif G.

30 Haziran 2025 05:09
Hocam yanıtınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsun eşiniz gücünüz rast gitsin.
Oğlumun cişli bezleri de günde 4 ya da 5 tane çıkıyor
Hocam ateşim yok sadece göğsüm sert ve zonkluyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir