2 Aylık Uyutma Taktiği
225 görüntüleme
E
Ezgi E.
13 Temmuz 2025 16:06
Uyutma taktiklerini yazar mısınız? Gündüz -gece.. Vallahi ben bu çocugu uyutamıyorum. 2 aylık
H
Hande N. E.
13 Temmuz 2025 16:28
Kırmızı ışık alın odasına gece gündüz kavramı verin karanlık ve sessiz olsun bebeğinizle iletişime geçmeyin. "İyi uykular,gece oldu, artık yatma vakti" gibi cümleler kullanabilirsiniz. Gece emzireceginiz zaman kesinlikle uyandırmadan sessizce kucağınıza alıp emzirip öyle yatırın. Uykusu bölünmesin uyur vaziyette emiyorlar zaten.
E
Ebru G.
13 Temmuz 2025 16:52
En fazla 1 saat uyanık bırakıp tekrar uyutun uyanıklık süresi 1 saati geçtikten sonra çok zor oluyor uyumaları
E
Ezgi E.
13 Temmuz 2025 16:56
Kundak yapıyorum doğduğundan beri. Emziriyorum, kucağında uyuyor. Tam yatağa koycam, gözleri tamamen açıyor. Sonra tekrar memeye alıyorum. Çok zor uyuyor. Meme uçlarım yara oldu
E
Ezgi E.
13 Temmuz 2025 16:57
Yatagına kundak yapmadan koymak istiyorum, bu seferde geriliyor, gerilip uyandırıyor kendini
A
Ayşe A. ..
13 Temmuz 2025 17:10
Bizde öyleydik asla uyumuyordu, uyku öncesi rutinler oluşturduk. Emzirme, loş kırmızı ışık, banyo, masaj gibi bu şekilde gece uykumuzu düzene oturttuk. Şuan akşam 9 da uyuyor, sabah 7:30/08:00 e kadar. Gece 1 gibi rüya öğünü yapıyorum, 5'te kendi uyanıyor süt içip tekrar uykuya geçiyor. Gündüz de 2-3 uyku yapıyoruz. Toplam 3-4 saatlik
E
Ezgi E.
13 Temmuz 2025 17:12
Ayşe hanım kaç aylık sizin bebeğiniz? Gündüz nasıl uyutuyor sunuz? Karanlık mı oluyor?
A
Ayşe A. ..
13 Temmuz 2025 17:20
Bu hafta 4.ayımıza giriş yapacağız. İlk doğduğu andan itibaren gece gündüz ayrımını öğretmek için gündüz hep aydınlık ortamda uyutmaya özen gösterdim. Uyumak istemiyorsa, direniyorsa zorlamadım bir süre saatlerini takip ettim. Benim için gece uykusu daha önemli olduğu için gündüz saatlere göre değil de uyku durumuna göre uyutuyorum (çok yorulmadan tabii). Gece uykusuna geçişte de 20:30 gibi başlıyoruz "akşam oldu, uyku vakti yaklaşıyor, iyi geceler" gibi rutinlerimize.
E
Ezgi E.
13 Temmuz 2025 17:22
Gündüz 1 saati geçirmeyin diyenler var. Nasıl yapacahım ki? Zaten 40 dk kesin emiyor
A
Ayşe A. ..
13 Temmuz 2025 17:23
Gündüz hâlâ da aydınlık ortamda uyuyor bu arada
A
Ayşe A. ..
13 Temmuz 2025 17:25
Evet banada öyle deniyordu ayına göre uyanıklık süresi oluyor. Ama her bebeğe göre değişiyor bence

Yasemin İ. K.
13 Temmuz 2025 17:26
Kızım öyleydi şimdi 3bucuk aylık. Emzikle uyutmaya başladığımdan beri rahatladım
A
Ayşe A. ..
13 Temmuz 2025 17:26
Bebeğinizi gözlemleyip, uyku sinyallerini takip edip ona göre hareket etmelisiniz
E
Ezgi E.
13 Temmuz 2025 18:58
Mesela gündüz gürültülü ortamda mı yatıyor? Yani ben de akşam rutini oluşturdum . Ancak gerçekçi olmak gerekiyor, hiç mi eşe dosta gidip geç vakite kadar oturamıcaz. Geçen abim lere gittik, çocuk uyuyamadı mesela. Emzik vereyim dedim, emzik verince yarım saat ağzında emiyor, uykuya geçemiyor

Yasemin İ. K.
13 Temmuz 2025 22:16
Yani evet akşam uykusuna geçmek için belli bir düzen oturana kadar akşam oturması gezmesi işi sıkıntı oluyor. İlk bebeğim 20aylık ve akşamları saatinde yatmadığında gece uyanıp çığlık atar, yorgun düşer. Akşam en geç 21:00da uyur çünkü. 3bucuk aylık olan da öyle yani ne yazık ki uyku düzenleri hemen bir günde bozulmaz ama bebekler alıştığı vakitlerde alıştığı şartlarda uyumak istiyorlar genelde.
A
Ayşe A. ..
14 Temmuz 2025 07:13
Evet gündüz gürültülü oluyor ama ben sesi minimuma indirmeye çalışıyorum ya da beyaz gürültü ile diğer sesleri bastırıyorum. Akşam dışarı çıkacaksak da rutinlerini evde yapıyorum, çıkıyoruz ve uyuyor yine de. Ev misafirliğinde de olursak rutinlerini orada yaptırıp uykuya geçiriyorum saatinde. Yasemin hanımın da dediği gibi bebekler rutini sever hep aynı olsun ister ki bi süre sonra kendileri saatlerinin geldiğini anlayıp huysuzlaşıp uyumak istiyorlar zaten
F
Fatma K.
17 Temmuz 2025 08:41
Ben gündüz genelde ayağımda hafif sallıyorum yüzüne tülbent örtüyorum ( kokum olan bi tülbent) bazen kucağımda kokumla uyuyo bazen elektrikli Süpürge sesi açıyorum bazen de sessiz sessiz uyutuyorum yani bütün tuşlara basıyorum ( bebeğim 10 haftalık)