2 Aylık Kızım Gündüz Uzun Uyku Uyumuyor
196 görüntüleme
A
Ahsen A. ..
20 Haziran 2025 15:30
Merhaba anneler kızımın uzun süredir gündüz uykusu yok denecek kadar azdı en fazla 1 saat uyuyordu geve uykusuna maalesef 7-8 de yatıramıyorum yatsada yarım saatde kalkıyor uzun uykuya bizler gibi 11-12 de yatıyor sonra sabah 7-8 gibi ilk uykusundan kalkıyor 1 bazen 1.5 saat bakıyoruz etkinlik yapıyoruz geri uyuyor 10 da kalkıyor o saatten sonra asla uzun uyku uyumuyor zaten uykuya dalma problemi var bayramdan beri böyle nerdeyse eskiden memede uyurdu sallamamıştım hiç emzşkde kullanmıyor şuanda sadece omzumda uyuyor her türlü uyutma yöntemini denedim salladım pusetle gezirdim beşiğine koydum 10. Haftadayız atak dönemi bitti ama aşıdan sonra 3 gündür daha yoğun şekilde omzumda uyuyor yarım saat de geçse 10 dk da geçse koydugum an uyanıyor çok yıprandım uyuyamadığı için sürekli uyku halinde huzursuzluk hatta kriz yaşıyor hiç birşey yapamıyorum sürekli ağlıyor eski etkinlikleri de yapamıyoruz uyumak istiyor uyuyamıyor doktorumuz izinli sağlık ocağımda ki hemşire normal diyor bu bir dönem mi her çoçuk yaşıyor mu yoksa bi sorun mu var

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
20 Haziran 2025 15:44
Aslında olmayan bir dönemden geçmişsiniz. Bebeklerde atak dönemi olarak ifade edilen şeyler aslında doktorların sorununuzu ne olduğunu bilmediği durumda kullandıkları iadelerdir. Yani sorununuzun ne olduğunu bulmaya çalışırsanız sorununuz ortadan kalkabilir aksi taktirde sizin ifadenizle tekrar tekrar ataklara girerek çocuğunuz huzursuzluk yaşamaya devam edebilir ansızın bir anda sonlanabilir de. Çocuk aynı sorunu yaşamaz. Ya da aynı dönemlerde huzursuzluk yaşaması gerekmez…
A
Ahsen A. ..
20 Haziran 2025 15:59
Hocam gaz damlası kullanıyoruz onlarda fayda etmedi acillere gittiğimiz doktorları değiştireceksiniz damlaları dedi farklı farklı kullandık süt dahil gaz yapacak hiçbirşey tüketmiyorm bizim sol böbreğimiz de multiksitik tanısı var böbrek taşı gibi ağrı yapabilir mi sitnigrafi çekimi yapılmadı henüz
B
Bera N. H. ..
20 Haziran 2025 20:15
Biz çareyi emzikte bulduk. Bizde 10.haftadayız. Ben hep omzumda kucağımda saatlerce ayakta sallanarak uyutmaya çalıştım. Yatakta ağlıyordu yada uykuda huzursuz kıpır kıpır. İlla bir emzik tutacak dedim ve denedim. Meşhur markanın emziğini birden tuttu.Çıkardığı oldu ama destekledim biraz. Birden uykuya daldı o gün. Şimdi emzikle kendi uykuya dalabiliyor arabada. Yada uykusu gelince hızlandırıyor dalmasını.
B
Bera N. H. ..
20 Haziran 2025 20:18
Gündüz uykularına yatıracağım diye (3-4 uyku 1 saatlik yazıyor nette) helak oldum.Evden çıkamazdım kucağımda sırf uyusun diye. Şimdi emzikle bebek arabasında dışarı çıkıyoruz gündüz dışarda mışıl mışıl...
A
Ahsen A. ..
20 Haziran 2025 21:05
#4 #bernanurhamad ilk başta doktorlar tavsiye etmiyorum diye emzikde zorlamadım 50 günlük olduğundan itibaren vermeye çalışıyorum kaç emzik değiştirdik phılps den ayrı 3 emzikinde aldık ögürüyor kusacak gibi davranıyor tabiki etraftan şekere batır reçele batır diyen oldu asla yapmadım tadını sevdiği gaz damlasını damlattım olmadı yine almadı şuanda sadece anne sütü aldığını için ilj hafta şırıngayla mama da vermiştim ama biberonla da tanışmadı emzigi almıyor yani kusacak diye korkuyorum keşke alsa da en azından ağlama krizlerinde kullanabilsem ilk haftalarda vermediğime çok pişmanım
B
Bera N. H. ..
21 Haziran 2025 02:15
20 tane emzik denemiş birini tanıyorum. Ondan sonra bende denemeye başladım. Bizimki de sadece anne sütü alıyor biberon hiç vermedim. Öğürecek gibi oluyordu emzikte. Sonra bir emziği tutunca çok mutlu oldum. En azından emme refleksini tatmin ediyor. Belki deneme yaparsınız yine...