2 Aylık Kaka Yapamıyor
137 görüntüleme
S
Sema I.
13 Kasım 2025 11:18
Bebeğim 1 buçuk ay olana kadar nerdeyse her gün düzenli kaka yapıyordu bir anda kesildi. 10 gün kaka yapmayınca doktor lavman yaptırdı lavmandan sonra 2 gün kaka yaptı fakat sonrasında 8 gündür yine yapmıyor. Gaz çıkartıyor ama gazı da kokulu. Huzursuzluğu yok karnı yumuşak bi sıkıntısı yok ama kaka yapmıyor sadece anne sütüyle besleniyor bu arada. Tekrar doktota götürmeli miyim böyle bir durumla karşılan var mı
S
Saliha A. ..
13 Kasım 2025 13:44
on güne kadar normal deniyor çiş yapıyor ve rengi normalse endişe etmeyin, huzursuz ise karnı sert ise doktorunuza başvurun
A
Ayşegül Ü.
13 Kasım 2025 14:04
Benim oğlum 1 hafta yapmayınca doktora gittik, doktorumuz karnı sert değil, bazı bebeklerde bağırsak tembeldir seyrek kaka yaparlar dedi. 1 hafta daha gözlemleyin dedi, bebeğim ertesi gün yaptı, o olaydan sonra hakikaten bebeğim seyrek kaka yaptı,yaptığı kaka cıvıktı, eğer katı olsaydı kabız olurdu. Sadece anne sütü alıyor. Şimdi de 6-7 güne bir kaka yapıyor. İlk 2 ay her gün kaka yapıyordu. Şimdi dört aylık ve bu , onun bedeninin düzeni diyorum. 6 gün olup hala yapmayınca karnına masaj yapıyorum, bazen sıcak uygulama yapıyorum. Huzursuz değilse, karnı sert değilse normal diyebilirim. Maalesef lavman veya fitil kalıcı bir çözüm değil.
G
Gökçe ..
13 Kasım 2025 14:23
Benim bebeğim de 6-7 gün yapmayabiliyordu. Son günlere doğru meme reddi yaşamaya başladık yaptığında tekrar emmeye başlıyordu. Ben de düzenli masaj yapmaya başladım.
S
Sema I.
15 Kasım 2025 00:43
Bugün 9. Gündü tekrar doktora götürdük ultrason istedi ama kaka varken ultrason olmayacağı için öncesinde lavman yapılması gerekti lavmanla beraber kaka yaptı ultrason sonucu da temiz çıktı herhangi bir problem yok çok şükür. Çiş yapıyor karnı yumuşak herhangi bir huzursuzluğu yok. Doktorumuz bazı bebekler bu aylarda kaka yapamayabilirler evde gözlemleyin haftada bir 10 günde bir de kaka yapabilir her bebeğin normali farklı 10 güne kadar kaka yaparsa gelmeyin fakat yine 10 günü geçerse ve yine yapmazsa çocuk gastroentroloji görsün dedi. Seyrekte olsa kaka yapsa normal olduğu için hiçbir sorunumuz kalmayacak aslında, tekrar hastaneye götürüp lavman yaptırmak istemiyorum çünkü çözüm deği. Sıcak uygulama ve masajlara devam edeceğiz umarımdüzelir.
B
Beyza ..
15 Kasım 2025 00:57
Fitil verin 30 dk dakka sürmez yapar inşallah benim bebeğim de yapamayınca huzursuz oluyor emmek istemiyor
B
Büşra U.
26 Kasım 2025 08:35
Fitil verilince alışıyor ve birdaha fitilsiz yapmıyor diye biliyorum benim bebeğim 4 aylık ilk aylarda 10 güne kadar yapmadığı oluyordu. Karnına masaj yapınca ertesi gün 2 kere kaka yapıyordu. Ama masajı yarım saat kadar yapıyordum.
S
Sema I.
26 Kasım 2025 08:59
Nasıl bir masaj yapıyordunuz büşra hanım, banyo öncesinde mi yağlarla mı günde kaç kere ve birde hangi hareketlerle yapıyordunuz acaba