2 Aylık Hep Kucakta Uyumak İstiyor

232 görüntüleme
G

Gülçin A.

15 Kasım 2025 11:49
Bebeğim 2 aylık kucağımda uyuyup yatağına koyunca uyumaya devam ediyordu neredeyse 3 haftadır hep kucakta uyumak istiyor yatağına koyduğum gibi uyanıyor kundaklıyorum 1-2 uyku değil bütün uykularını kucağımda istiyor ne yemek ne kendime vakit ayırabiliyorum çok bunaldım
A

Aslı

15 Kasım 2025 12:08
aynıyız doğduğundan beri kucağımda uyuyor aslında içten içe bunu seviyorum büyüğünde bdoya doya kucağımda uyuttum diyebileceğim.
ben artık yan yatırmaya başladım yüzünü örtüm emzikle destekleyip pışpışlıyorum o şekilde dalıyor uykuya yeni keşfettim deneye deneye ilerliyoruz daha çok
Z

Zeynep İ. ..

15 Kasım 2025 12:32
Bizimkide sürekli kucakta uyumak istiyor, dalana kadar kucakta tutup yatağına yatırıyoruz hemencik uyanıyor sonra tekrar başa sarıyoruz.Ama ne olursa olsun daldıktan sonra hemencik yatağına koymaya çalışıyoruz, bir süre pışpışlayıp elini tutuyoruz yada bir elimizi göğsüne koyuyoruz sıcaklığımızı ve yanında olduğumuzu hissetsin diye birazda öyle daldımı yine 40 dk 1 saat felan uyuyor. biz şuan böyle yapıyoruz.Bazende hiç bir yöntem işlemiyor valla bakmışız kucağımızda birlikte uyumuşuz 😂
S

Sevda D.

15 Kasım 2025 13:28
Benim bebeğim 3 aylık hala kucağımda uyuyor yatağa yatırdığım an gözleri açılıyor bir daha bu zamanlar gelmeyecek diye ben de tadımı çıkarıyorum 😀
G

Gülçin A.

16 Kasım 2025 14:09
Yemek ve kendime biraz olsa vakit ayırmam için yatağında uyuması lazım 😂 yine kucağımda uyusun ama 7/24 kucakta uyumak istiyor tükendik arabadada kucakta pusetinde yatmıyor yaptığımız tehlikeli korkuyorum ve dün akşam gelen bir güncelleme ile moro refleksiyke aşırı irkiliyor yüksekten düşermişcesine çok korkuyor cırt cırtlı kundak birde üsrüne müsli ile kundak yapıyoruz ama ayaklarıyla bile irkiliyor
A

Ayşenur Y.

17 Kasım 2025 07:06
Benim de bebeğim 2 aylık ve kucak dışında uyumuyor. Kucakta bile yeterince uyumuyor, sonra uzun süre uyuyamadığı için huysuzlaşmaya başlıyor ve çok ağlıyor. Geceleri de uyuduktan sonra dalına kadar kucağımda tutuyorum ama bazen artık yeter ki uyusun diye o kucağımdayken öyle oturur vaziyette ben de uyuyorum. Çok zorlanıyorum artık. Defalarca uykulu şekilde yatağa bırakmayı denedim. Ağlayınca sakinleştirip yine yatırdım. Ama yok o şekilde uyumuyor. Bir de bir şekilde yatırdım diyelim ya gaz sancısı tutuyor uyanıyor ya da burnu tıkanıyor uyanıyor ve başa sarıyoruz. Zaman zaman keyifli olsa da sürekliliğe dönüşünce artık gerçekten çok yorucu oluyor. Bu durumları yaşayıp aşmış olanlar varsa en azından geçecek demelerine ihtiyaç duyuyorum. Hepimize sabırlar dilerim
Ümran A.

Ümran A.

17 Kasım 2025 07:26
Merhabalar güzel anneler❤️ inanın hepsi geçecek , her dönemin kendine has zorluğu var elbette ama hepsi geçiyor geriye güzel anılar kalıyor. Benim kızımda şuan 6 aylık ve ilk 3-4 ay hep kucakta uyudu asla yatağına bırakamıyorduk. Şimdi kucağıma aldıpım an kendini geriye atıyor kaçmak istiyor :)
İlk aylarda anne sıcaklığını istedikleri içim kucakta uyumak istiyorlar , bizlerde haklıyız kendimize hiçvakit ayıramıyoruz ama bu bebeklik dönemleri de geçecek elbet o zaman doyasıya vakit ayırırız inşallah. Her bebek sağlıkla huzurla büyüsün 🐣❤️
Ümran A.

Ümran A.

17 Kasım 2025 07:52
Evet , herhangi bir sağlık problemi yoktu çok şükür gaz damlası kullandık gazından dolayı sadece. Ama kucakta uyumasına dair bir çözüm bulamamıştık
G

Gülçin A.

17 Kasım 2025 08:10
@Fatma Uygur hocam bu durumda ne yapabiliriz yatağına alıştırabilir miyiz bu ayda destekleyerek? Çünkü iş içinden çıkılmaz bir hal aldı bebeğimi tek büyütüyorum ve eşim işten gelene kadar 1-2 kere suyumu doldursam seviniyorum. Bütün uykularını üstümde uyumak istiyor. Yatağına koyunca ya hemen ya da 10-20 dk uyanıyor
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

17 Kasım 2025 12:44
@Gülçin Aktaş Merhabalar 🌼Bu ay desteksiz uykuya geçiş için uygun bir ay değil ancak yatağında yatırmaya alıştırabilirsiniz. bebeğinizi yeterince destekledikten sonra yatağına kademeli şekilde alıştırmalar yapabilirsiniz.
G

Gülçin A.

17 Kasım 2025 13:10
@Fatma Uygur popoya patpat ve ağladığında kucağa alıp patpatlayarak sakinleştirerek tekrar yatağına koyuyorum 2. ay için uygun mu
İlsu O. K.

İlsu O. K.

17 Kasım 2025 20:05
Gülçim Hanım; bebeğiniz daha yenidoğan 🥲 sizin sıcaklığınızla kokunuzla uyumak istemesi çok normal.. Yoruluyor olabilirsiniz belki, bende o süreçten geçtim yeni doğan anneliği uykususluk hiç kolay değil ama desteksiz 2 aylık bebeğin kendi yatağında uyuması biraz zor sanki 🥲 yatağına yatırınca popoya pıt pıt yapabilirsiniz. 2 aylık bir bebeği elbetteki ağladığında kucağınıza alıp sakinleştirmeniz kadar normal. Bebeğinizin dünyası şuan tamamen sizsiniz 🤍 lütfen kucağa alma alışır gibi saçma söylemlerde bulunanlar varsa umursamayın..
G

Gülçin A.

18 Kasım 2025 03:03
@İlsu Olcahan Kantarcılar Merhabalar İlsu Hanım☺️ desteksiz zaten asla biliyorum yatağında pat pat yaparak daldırmaya çalışıyorum ağladığında 2-3 dk bekleyip sakinleşmezse kucağıma alıyorum sakinleştirip geri koyuyorum🫠 sorun şuydu ki yatak bizim hayatımızdan tamamen çıkmıştı evet yenidoğan ama hayatımızda hiç yatak olmayışı bence büyük problem sizce de öyle değil mi gece gündüz kucakta
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

18 Kasım 2025 06:06
@Gülçin Aktaş Evet uygun. Desteği tamamen kesmek bu aşamada erken olacaktır

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir