2 Aylık Beşiği Bıraktık Full Kucak

96 görüntüleme
İ

İrem Ü.

31 Mayıs 2026 10:33
[8.haftanın](8.haftanın) ilk günleri akşamüstü şiddetli bir ağlama krizi sonrası atak haftasına girdik. Çok zor sakinleşti. Gaz sancısından kaynaklı geceleri sık uyansa da beşiğine bıraktığımda uyumaya devam edebiliyordu bir süre pışpışlayınca. O gün bugündür malesef gündüz ve gece uykularının tamamı kucakta, önerilen yöntemleri denedim fakat poposunda sensör varmış gibi uyanıyor. Kundaklayıp yatırıyordum, teması azaltmama yatağı ısıtma elini en son çekme hepsini yapsam da nafile. Gündüz evde 1i onu uyurken kucakta [bekliyor.kim](bekliyor.kim) müsaitse artık ben ya da annem, gece ise 12den sonra full bende dik veya yatay yatırıyorum ben oturur pozisyonda hafif kaykılarak devam sabaha kadar. 2 veya 3 kere enmek için uyanmasının yanında sancı da onu uyandırıyor alt değişimi de yapıyorum gece mecburen. Akşam saat 8-12 ya da 9-01 arası iyi uyuyor gece uykusunu. Gecenin kalan 6 saatlik kusmı ise bölümlü ve hep kucakta geçiyor. Yanlış mı yapıyorum diye düşünüyorum onu ağlatarak beşiğinde bırakamam ama kısa bir süre sonra evde başbaşa kalacağız, hem uyanıkken hem uyuyorken kucakta durursa ben kendi zaruri ihtiyaçlarımı dahi göremem. Bebeği 24 saat kucakta olan var mı bizim gibi?
N

Nehar K.

31 Mayıs 2026 11:07
Evet yece 1 e kadar normal uyuyorlar sonra gaz olayı devreye giriyor.

Yediklerine dikkat et ben hala diyet yapıyorum 5 buçuk ay oldu. Mesela yumurta yediğimde kıvranıp duruyor bebe. Gazını çıkarmadan uykuya dalmasın neler çektik ahh ahh bizde de kucaktaaydı hep sonra sonra yataga alıştırdım bi şekilde. Koyfum kaldırdım koydum kaldırdım ama 2 aylikken pek bi şansın yok gaz cikarmadan baska. 3ten sonra yavas yavas geçiyor bu sefer de 4 te uyku gerilemesi var. iyi alıştır ki sonra sana zorluk olmasin. bi de başı yuksekte olsun. Gerekirse reflü yastığı kullan hafifletiyor. Bi de uyku saatlerini takip et. Uyaniklik saatini (1 buçuk saattir en fazla) geçirme daha huysuz oluyorlar. Beslemeti de uykudan 15 dk once bitir sonra gaz seansı omuza :)) gececek emin ol bende de hep omzumda uyurdu
N

Nehar K.

31 Mayıs 2026 11:09
Dikey degil de yatay ana kucaklari var bi ara onlara koymustum ama bi elimle de minik minik sallanmasini sağliyordum. Tabi bi yere ayrilmak ne mümkün. Kucakta taşımaktan helak olmuştum çünkü
Afranur K.

Afranur K.

31 Mayıs 2026 11:12
Ben uzun süreli bu problemi yaşamadım ama öğle uykularında çok istiyordu bi zamanlar, ben de kademeli olarak pozisyon değiştirdim.

Önce emerken yanıma yatırdım, yatarak emzirdim. Yatakta uyuklamaya başladı ama elim hala başının altındaydı.

Daha sonra emiyor ama elimi çektim.

En son da memeden ayrılınca yanında duruykrdum ve uyumaya devam ediyordu.

Bir süre sonra yatağa alıştı böyle. Emiyor, uyuyor, yatağına koyuyorum gibi bir sistem oldu.

Bu arada ben emzirerek uyutuyorum, bundan bir rahatsızlığım yok şu an. Sistemi buraya kaydırdım siz kendiniz değerlendirin. Eğer siz bu durumla mutlu olabileceksiniz çevirin böyle bir forma.
N

Nur ..

31 Mayıs 2026 11:15
İrem hanım çok uzun bir süre ben de aynı şeyleri yaşadım bebeğim sabit kucağımda uyuyodu yere bıraktığım anda uyanıyordu ben de yeterki uyusun diyip ya kucakta ya da slingde uyutuyodum ama çok yorucu oluyodu. Bebeğim o sarmalanma hissini istediği için kucağımda uyumak istiyodu bence. Bir teknik buldum ve onunla rahatladım diyebilirim :) bebeğim uyumadan battaniyesini rulo şeklinde sarıp C ya da ters C şeklinde kendi yatağımın üstüne koyuyodum bebeğim kucağımda iyice daldıktan sonra kafası C nin baş kısmına gelecek şekilde koyup battaniyenin kalan kısmını bacağından kolundan geçiriyordum sırtına ve ön tarafına yastık koyuyodum sanki biri hala ona sarılıyomuş hissi verdiği için bebeğim uyumaya devam ediyodu. Kaç ay bu şekilde uyuttum bebeğimi şu an 9 aylık bir süre sonra kendiliğinden yatağında uyumaya alıştı memede ya da ayakta uyuttuktan sonra yatağına koyuyorum. Umarım anlatabilmişimdir nasıl yaptığımı ve işinize yarar 🌸
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir