2 Aylık Bebek Her Uykudan Ağlayarak Uyanma

175 görüntüleme
S

Sena C.

Premium Üye
10 Temmuz 2026 10:10
Bebeğim 2 aylık gündğz her uykusundan direkt ağlayarak uyanıyor, kucakta sakinleşmiyor 45 dk önce emse bile tekrar emmeden sakinleştiremiyorum bu durumu yaşayan var mı normal değil sanki
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
10 Temmuz 2026 10:12
Bebeğin 2 aylık ve her uykudan ağlayarak uyanması normal bir durum değildir. Bebeklerin uykudan ağlayarak uyanması genellikle bir ihtiyaçlarının olduğu anlamına gelir.

Bebeğinizi kucağınızda sakinleştiremiyorsanız ve 45 dakika önce emzirdiğiniz halde tekrar emmeden sakinleştiremiyorsanız, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Bebeğinizi kontrol edin: Bebeğinizin bezinin temiz ve kuru olduğundan emin olun.
2. Bebeğinizi emzirin: Bebeğiniz 45 dakika önce beslendiği halde tekrar aç olabilir.
3. Bebeğinizi sarın: Bebeğinizi sımsıkı sararak rahatlatmaya çalışın.
4. Bebeğinizi hareket ettirin: Bebeğinizi hafifçe sallayarak veya yürüyerek rahatlatmaya çalışın.

Eğer bu adımlar işe yaramazsa ve bebeğinizin ağlaması devam ederse, doktora danışmanız tavsiye edilir.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
10 Temmuz 2026 10:23
Merhaba, genelde bu zamanlar gaz sancısı çekiyorlar. Her emzirmeden sonra eminim gazını çıkartıyorsunuzdur ancak emmeden sakinleşmiyor ise ya gaz yada gerçekten acıkmıştır
E

Elif

Premium Üye
10 Temmuz 2026 10:24
Merhaba benim bebeğim de 50 günlük sürekli memede olan orada uyuyan onun dışında ağlayan bir bebek . Bazen ağlayarak uyanıyor ama ya yüzünü ekşitiyor reflüden kaynaklı ya da gazdan dolayıysa ıkınıyor bacaklarını kasıyor. Uyandıktan sonra neden uyandığını onun neyi rahatlattığını anlamaya çalışın. Reflü veya gaz olsa da meme onun sakinleştiriciisi olduğu için sonrasında yine meme sakinleşebiliyorlar
Ö

Özge T.

10 Temmuz 2026 11:32
Emmeden sakinleşmemek meselesi hiiiç bitmiyor ki oğlum 14 aylık hayır dediğimiz bişeye krizden sonra bile emerek sakinleşmeye çalışıyor bitmiyoor😄
S

Sena C.

Premium Üye
10 Temmuz 2026 11:34
Hatice Erol
Merhaba, genelde bu zamanlar gaz sancısı çekiyorlar. Her emzirmeden sonra eminim gazını çıkartıyorsunuzdur ancak emmeden sakinleşmiyor ise ya gaz yada gerçekten acıkmıştır
Acıkmadığına emin olduğum zaman bile meme istiyor çünkü çok az aktif emip uyukluyor :(
S

Sena C.

Premium Üye
10 Temmuz 2026 11:36
Elif
Merhaba benim bebeğim de 50 günlük sürekli memede olan orada uyuyan onun dışında ağlayan bir bebek . Bazen ağlayarak uyanıyor ama ya yüzünü ekşitiyor reflüden kaynaklı ya da gazdan dolayıysa ıkınıyor bacaklarını kasıyor. Uyandıktan sonra neden uyandığını onun neyi rahatlattığını anlamaya çalışın. Reflü veya gaz olsa da meme onun sakinleştiriciisi olduğu için sonrasında yine meme sakinleşebiliyorlar
Bazen dediğiniz gibi yüz ekşitme veya gaz sancısı olduğunu anlıyorum fakat bunlar olmadan da ağlayarak uyanıyor ilk bebeğim olduğu için başlarda normal geliyordu ama sonra düşününce hiç sakin mutlu uyanmaması hem üzüyor hem de yoruyor :(
S

Sena C.

Premium Üye
10 Temmuz 2026 11:37
Özge Topçu
Emmeden sakinleşmemek meselesi hiiiç bitmiyor ki oğlum 14 aylık hayır dediğimiz bişeye krizden sonra bile emerek sakinleşmeye çalışıyor bitmiyoor😄
Hiç mutlu uyanmayacak mı ya 沈
Ö

Özge T.

10 Temmuz 2026 11:39
Sena Cander
Hiç mutlu uyanmayacak mı ya 沈
9-10 aydan önce bizde olmadı valla, uyanıp yatağından seslenir öğlen:)
Hatice C. .

Hatice C. ..

10 Temmuz 2026 11:50
Kundak yapın emmeden sonra mutlaka sırtına küçük pat patla gazını çıkartıp ayaklarını hafifçe karnına doğru ileri geri hareket ettirip bi küçük yüzüstü bacaklarınızın üstünde dinlendirin hafif giysiler giyindirip odasını sıkça havalandırın bunun dışında burnunun temiz olduğunu sıkça kontrol edin 4,5 aya kadar bunlar çok işinize yarar
S

Sena C.

Premium Üye
10 Temmuz 2026 12:37
Hatice Celik
Kundak yapın emmeden sonra mutlaka sırtına küçük pat patla gazını çıkartıp ayaklarını hafifçe karnına doğru ileri geri hareket ettirip bi küçük yüzüstü bacaklarınızın üstünde dinlendirin hafif giysiler giyindirip odasını sıkça havalandırın bunun dışında burnunun temiz olduğunu sıkça kontrol edin 4,5 aya kadar bunlar çok işinize yarar
Dediklerinizi yapmaya çalışıyorum ama biraz daha dikkat edeyim teşekkür ederim
E

Elif

Premium Üye
10 Temmuz 2026 13:10
Sena Cander
Bazen dediğiniz gibi yüz ekşitme veya gaz sancısı olduğunu anlıyorum fakat bunlar olmadan da ağlayarak uyanıyor ilk bebeğim olduğu için başlarda normal geliyordu ama sonra düşününce hiç sakin mutlu uyanmaması hem üzüyor hem de yoruyor :(
Biraz daha büyüdükçe çevreye adapte oldukça değişeceğini düşünüyorum illaki bebekten bebeğe de değişiyordur ama benim bebeğim de çok ağlayan bi bebek
S

Sena C.

Premium Üye
10 Temmuz 2026 13:30
Elif
Biraz daha büyüdükçe çevreye adapte oldukça değişeceğini düşünüyorum illaki bebekten bebeğe de değişiyordur ama benim bebeğim de çok ağlayan bi bebek
Size de kolaylıklar dilerim inşallah öyle olur
Hatice C. .

Hatice C. ..

10 Temmuz 2026 14:41
Sena Cander
Dediklerinizi yapmaya çalışıyorum ama biraz daha dikkat edeyim teşekkür ederim
Eğer bebeğin sağlık açısından bi sıkıntısı yoksa ki inşaAllah olmasın, bunlara dikkat edin rutin oluşur sizde rahat edersiniz daha sırada diş sıkıntıları varki bunların üstesinden gelirseniz dişi de daha az konforla çözersiniz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir