2 Aylık Bebek Güne Başlama Saati

118 görüntüleme
Z

Zehra ..

4 Aralık 2025 05:28
2 aylık bir bebek güne saat kaçda başlamalı ? Güne saat kaçda başlarsa akşam 21.00 civarı uykuya geçer . ( Gün boyu uyumuyor gece 12.00 den aşağı uykuya geçmiyor)
M

Meltem G.

4 Aralık 2025 05:40
21 o ayda geç bir saat su anda uyku düzenigelismemistir daha ama yine de o aylarda akşam 7 gibi gece uykusuna geçerse iyi olur 2 aylik bebegin günün çoğunu uyuyarak geçirmesi gerekli uyanıklık süresi az olur bu aylarda gündüz uyumayan bebegi gece unutamazsınız uyku uykuyu getirir farklı yöntemler deneyip gündüz iyi uyumasını sağlayın bu ayda doğru hatırlıyorsam benim bebeğim en çok gündüz iki uyku arasında yarım saat uyanık kalıyordu ben üstümde uyuturdum çünkü besik salıncak vs hiçbirini kabul etmedi sadece benim kucağımda olursa gündüz uykusu olurdu
Z

Zehra ..

4 Aralık 2025 05:46
Malesef ddoğduğundan beri gündüz uykusu yok gün içerisinde kucakda uyuyor beşiğe yatırıyorum uyanıyor, ya da memede uyuyor . Uykuyu memede alıyor diyorlar çok yıpratıcı bir süreç düzene sokmaya çabalıyorum ama başarılı olamıyorum malesef
İ

İpek B. Z.

4 Aralık 2025 06:04
Kundak yapmayi denediniz mi, yarim kundak kucak hissi veriyor bazen bebeklere, ise yarayabilir.
M

Mine G.

4 Aralık 2025 06:20
Kucakta 15-20 dk uyuması ona yetiyordur. Bazı bebekler uyku sırasında daha çok desteğe ihtiyaç duyuyor. Benim bebem de öyleydi hatta yatağa koyarken sürekli uyandığı için yanına yatarak uyutmaya başlamıştım. Yanından kalkarken ne kadar dikkat edersem edeyim 5 dk sürmeden uyanıyordu. 4-5 aylık olunca gündüz yatakta uyumaya başladı. En azından yarım saat uyuyor yatınca 😂
Emel C.

Emel C.

4 Aralık 2025 07:10
Merhaba bebeginiz henuz cok kucuk ve gündüz sık sık uykusu gelir uyku sinyallerini iyi gozlemlemeniz gerek benim bebegimde o sekildeydi ben kundak yapip uyutuyordum ve bir sure sonra buna alisti ve kundak yapinca uykuya gecmeye basladi suan bebeginiz icin uyku cok onemli gunduz uykusuz kalsin aksam uzun uyur diye birsey yok eger cok uykusuz kalirsa uykuya direnir ve tam tersine uyumaz ben 7 7.30 gibi uyutuyordum o zamanlar yavas yavas bi rutin olusturabilirsiniz masaj duş pijama giydirmek gibi ben 2 aylikken baslamistim inanin anliyorlar zamanla suan 7.5 aylik kendi kendine uyumaya basladi cok faydasini gordum tavsiye ederim eger ben uykusu geldigini anlayamiyorum derseniz uyudu diye bir uygulama var o sizi uyku saatleri konusunda yonlendiriyor indirip bakabilirsiniz
B

Buket ..

4 Aralık 2025 08:06
Bebeğin gece gündüz ayrımı tam oturmadığından şu saatte uyandırın vs diyemem.biz o dönemlerde güne 11-12 gibi başlıyorduk çünkü gece de geç uyuyordu. Sabah hava aydınlıkken nuyandığında ritmi oluşsun diye balkona cama dışarıya çıkarıp etrafı görmesini sağlayabilirsiniz doktor ritmi otursun diye bunu önermişti. Uyanma ve uyku saatlerinde 4-6. Aya kadar düzen beklemeyin zaten 6. Aydan sonra ritmi oturuyor. Benimki 6. Aya kadar güne 11-12 gibi başlardı gece de 12 gibi uykuya geçerdi suan 7 aylık bu saatler kaydı. Bu aralar akşam 9-11 arası uykuya geçiyor sabahta 8-10 arası güne başlıyor.
Z

Zehra ..

4 Aralık 2025 08:09
Bizde aynı bu anlattığınız gibiyiz Buket hanım fakat gündüz uyanınca da neredeyse hiç uyumuyor umarım çabuk atlatırız
Z

Zehra ..

4 Aralık 2025 08:11
Emel hanım öneriniz için teşekkür ederim uygulamayı hemen indirdim fakat 3 ay itibari ile kullanılıyormuş
Z

Zehra ..

4 Aralık 2025 08:11
Kundak yapıyorum kundaksız zaten çok sıçrıyor yarım kundak da deneyeceğim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir