2 Aylık Bebek Gündüz Uykusu
88 görüntüleme
D
Damla B.
23 Temmuz 2025 07:40
Bebeğim sabah 7 civarı kalktı beslenmesi alt değişimi aktivitesi vs 8.30da tekrar uyudu. Saat 10.30 oldu uyuyor hala. Uyku düzeni için listelerde gündüz uykularının bu kadar uzun olmaması gerektiğini görüyorum. Kızım gündüzleri genel olarak 2 saat uyuyor. Akşam da 11de gece uykusuna geçiyor gece 3te kalkıp emip sabah 6-7e kadar uykuya devam ediyor. Ben mi yanlış yapıyorum anlamadım. Gündüzleri uzun uyuduğunda kaldırmam mı lazım?
Uykusu var ki uyuyor diyorum ama gündüz uykuları 30-90 dakika arası olması mı lazım illa?
Uykusu var ki uyuyor diyorum ama gündüz uykuları 30-90 dakika arası olması mı lazım illa?
Fatma U.
Uzman Psikolog
23 Temmuz 2025 07:55
Damla Beşir; Gündüz uykularının belirli bir aralıkta (örneğin 30-90 dakika) olması gerektiği yönündeki genel bilgiler mevcut olsa da, her bebeğin bireysel farklılıkları ve gelişimsel ihtiyaçları bulunmaktadır. Bebeğinizin genel sağlık durumu, neşesi ve aktivite düzeyi normalse, uzun gündüz uykuları onun mevcut fizyolojik ihtiyacını yansıtabilir. Bu durumda, bebeğinizi uyandırmak yerine doğal uyku ritmini takip etmesine olanak tanımak, sağlıklı uyku alışkanlıklarının gelişimini destekleyebilir. Önemli olan, bebeğinizin gün içinde yeterli beslenme, etkileşim ve uyanıklık dönemlerini optimal düzeyde geçirmesidir. Endişelerinizin devam etmesi halinde, bir çocuk hekimi veya bebek uyku danışmanı ile profesyonel destek almanız faydalı olacaktır.
D
Damla B.
23 Temmuz 2025 07:57
Çok teşekkürler. Belki de benim bebeğim uykuyu seviyordur ☺ uyanıkken oldukça aktif bir bebek. Büyüme ve gelişmesi de oldukça iyi şükürler olsun.
B
Betül H.
23 Temmuz 2025 12:59
Damla hanım merhaba .Benim bebişimde 2.5 aylık .Yaklasık bir ay boyunca uyku eğitimi veren uzmanların videolarında gezdim .Annelerin paylaşımlarını takip ettim ancak benim bebeğimde gündüz 2 saat uyuyor bazen ,bazende uyumak istemiyor (: Anladım ki her çocuğu aynı kalıba sokmak bir hata .Bos yere hem kendimi hem bebeğimi strese sokmusum .2 saate yaklaşınca uyandırıyordum .Uyumayınca üzülüyordum .Onun ihtiyaçları var .Benim programımla olmuyor bu işler .Sizin bebeğinizin belki herkesten bir tık daha fazla uyumaya ihtiyacı vardır .Ne zaman ki bunu kabullendim rahatladım .Gece uykunuzu etkilemiyorsa sağlığı keyfi yerindeyse o ihtiyacı olanı alıyordur üzülmeyin lütfen.
D
Damla B.
23 Temmuz 2025 13:03
Çok teşekkür ederim ❤❤
E
Esma N.
23 Temmuz 2025 15:29
Benim bebeğimde 2 aylık her gün farklı saatte uyanıyor sabah bazen 7 bazen 8.30 da uyuyor gece uykuya geçişte çok zorlanıyor uykusu var ama saat 2-3 lere kadar uyumuyor agliyor gün içerisinde 3 defa uzun uyku yapıyor geriye kalan uykuları hep uyuklama şeklinde çok yoruldum ne yapacağım nasıl düzelteceğim bilmiyorum 😞