2 Aylık Bebek Gece Beslenmesi

133 görüntüleme
H

Hüseyin F. I.

22 Aralık 2025 15:31
2 aylık bebeğin gece 2.5 - 3 saatte bir uyanıp beslenmek istemesi normal mi? Bu ayda Gece uykusunun artması gerektiğini söylüyorlar. Bundan kasıt bebeği uyandırmaya gerek yoktan ibaret mi yoksa çocuğun uyanmaması gerektiği manasına mı geliyor? Süt yetmemesi, doymama gibi durumlar yok. Kilo artışı düzgün. 5 saatlik bir uzun uykusu da mevcut.
G

Gdkmc

22 Aralık 2025 16:31
Gayet normal bu aylarda bebek istediği zaman besleme yapılmalı 8 aylık bebeğimi hala 2 3 saate bir besliyorum gece uykusunda
Afranur K.

Afranur K.

22 Aralık 2025 17:02
Doğumdan sonraki 3 aylık döneme 4. Trimestr dadeniyor. Bebeğin annesi ile arasındaki bağ hala karnındaki kadar kuvvetli bundan dolayı bu 3 aylık dönemde emzirme ile alakalı süre tutmayı ben doğru bulmuyorum. Bebeğim 2 ay 20 günlük. Gece 1 kere 4.30-5 saat uyuyır daha sonra 1.5-2 saatte bir emmek için geri uyanıyor. Gündüzleri de uykuya geçmeden önce de uykudan sonra da emmek istiyor. Şu an emzirmeyi sadece beslenmek olarak değil de bağ kurmak gibi de düşündüğüm için her istediğinde bir sıkıntı olduğunu düşünmeden rahat rahat emziriyorum.

Bazı hekimler bu sürecin 6 aya kadar uzayabileceğini ve normal oldığunu da düşünüyo
Bi de hayata yeni gelmiş bir şeyleri anlamaya çalışan bi bebek, bazı geceler 5 saate kadar uyuyabilir bazı geceler 1-2 saatte bir uyanabilir bence normal
Ö

Özge C.

22 Aralık 2025 17:19
Benim bebeğim 54 günlük uzun uyku hiç yapmıyor maksimum 2 saat uyuyor gündüzde gece de çok sık beslenmek istiyor kilo artışı normal doktorlar normal diyor
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

23 Aralık 2025 07:17
@Hüseyin Furkan Işiktaş merhaba, bebeğin kilosu güzelse her şey yolunda gidiyorsa bebek ne zaman beslenmek isterse o zaman besleyebilirsiniz gece kendiliğinden uyanma varsa tabii ki emzirin sadece açlıktan uyanmazlar sizi hissetmek için kokunuzu almak için emmek isterler ayrıca gece ağlayarak uyanma mevcut ise diş sancısından kaynaklı olur bu yönde de adım atmanızı öneririm çocuk doktorunuza danışarak ayrıntılı bilgi alabilirsiniz diş konusunda 
H

Hüseyin F. I.

23 Aralık 2025 07:26
@Esenay Çıtır kilosu 4720 gram şuan. Büyüme eğrisinde normal her şey. Teşekkür ederim yorumunuz için

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir