2 Aylık Bebeğim Daha Az Ses Çıkarıyor

53 görüntüleme
B

Begüm B.

31 Temmuz 2025 12:25
Merhaba, iki aylık bebeğim birkaç gündür seslere ve konuşmalara ses ile tepki vermeyi oldukça azalttı. Görme, renkleri ayırt etme kabiliyeti arttığı için işitsel duyusu mu azaldı anlayamadım. Seslendiğimde dönüp bakmıyor. Çıngırak sesine yönelmiyor ancak kapı kapandığında beni görmediği bir yerden el çırptığımda irkiliyor. İşitsel bir problem olmasından korkuyorum.
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

31 Temmuz 2025 12:31
İki aylık bebeğinizin seslere ve konuşmalara tepkisinin azalması, ismini seslendiğinizde bakmaması ancak yüksek seslere irkilmesi, işitsel gelişimle ilgili endişelerinizi artırmış olabilir. Görme duyusundaki gelişimle birlikte işitsel algının değişimi, bu yaşta dikkatle takip edilmesi gereken bir durumdur. Öncelikle, bir çocuk doktoruna başvurarak bebeğinizin işitme testlerinin yapılmasını ve genel gelişimsel değerlendirmesini talep edin. Erken teşhis ve müdahale, olası işitsel sorunların yönetiminde kritik öneme sahiptir. Doktorunuzun yönlendirmesiyle işitme uzmanına da danışabilirsiniz. Evde onunla sürekli konuşmaya, şarkı söylemeye ve farklı tonlarda sesler çıkarmaya devam ederek işitsel uyaran sağlamayı sürdürün.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir