2 Aylık Anne Baba
156 görüntüleme
N.
15 Şubat 2026 16:00
Çocuğumuz olduktan sonra eşimle birbirimize daha az tahammül edip birbirimize daha çok alınır küser olduk. 2 aylık süreçte ailelerin de katıldığı atışmalar oldu. Şimdi aileler iyi ama biz eşimle toparlayamadık ve bebeğe alışmaya devam ederken her şey gelecek günler çok sisli gözüküyor. Sağlıklı bebeğimiz olduğu için mutlu olmamız gerekirken mutsuzmusum gibi hissediyorum
Sanki pamuk ipliğindeymisiz gibi geliyor. Bu duygular geçici mıdır yani bu süreç nasıl daha kolay atlatılır
Sanki pamuk ipliğindeymisiz gibi geliyor. Bu duygular geçici mıdır yani bu süreç nasıl daha kolay atlatılır
A
Arzu.G
15 Şubat 2026 16:18
Erkeklerin bizim gibi detaycı olmadığını ve hiçbir zaman bizim hissettiklerimizi soylemeden anlayacak kapasitede olmadıklarını kabullenmekle başlayın. Uzuldunuz mu kirildiniz mi kizdiniz mi direkt söyleyin ama bağırarak değil erkekler saldırı altında hissettiği zaman kapatıyor kendini .annelik zaten yıpratıyor insanı bu süreçte beklentiye de giriyoruz hickimse bizim kadar yıpranmadigi için anlasınlar istiyoruz en azından .kabul edelim ki hormonlarımizin da etkisi büyük bu [süreçte.suclu](süreçte.suclu) sizsiniz demiyorum asla yanlış anlaşılmasın gülüp geçeceğimiz konular bile birikince can acıtır öyle bir duygu karmaşıklığı [oluyor.konulari](oluyor.konulari) çözmeden üstünü kapatmayın birikmesin desteğiniz var madem bırakın birkaç saat anneliği babalığı aklınız bebeğinizde olmadan sadece karıkoca olun anlatın dinleyin. Aileleri akrabaları da aranızdaki sorunlara dahil etmeyin bence uzun vadede faydası değil zararı [olur.keske](olur.keske) muhatabım siz değil de eşiniz olsaydı da endişelerinizi kaygılarınizi yorgunluğunuzu anlatabilseydim kendisine .bazen başkasının gözünden bakmak görmek gerekiyor cunku farkında olduğunu sanmıyorum pamuk ipliğinin yoksa neden müsade etsin bu raddeye gelmesine
G
Gül K. ..
15 Şubat 2026 16:26
Bebeğim 4 aylık ilk zamanlar bende yaşadım kötü günlerdi şuanda ara ara oluyor ama baştaki kadar değil ilgi bekliyor ama tüm ilgi bebekte oluyor ona gösterecek ilgim alakam kalmıyor buda ister istemez sarsıcı oluyor ama mesele bu günleri atlatabilmekte zaten sonrası kaldığı yerdne devam edebilir bence karşılıklı sabır ve anlayış önemli

Afranur K.
15 Şubat 2026 16:54
Bu sorunu yaşamayan bir çift olabileceğini düşünmüyorum, sadece süreci yönetmekle alakalı farklılıklardan dolayı bazı çiftler daha kolay bazıları zor atlatıyorlar.
Ben eşimle boşanacağımı bile düşündüm çok ciddi manada sonra karşıma tevafuk
John M. Gottman ın ‘artık üç kişiyiz’ isimli kitabı çıktı. Okumanızı tavsiye ederim hatta eşinizin de okumasını ta site ederim. Benim eşim okumayı tercih etmedi mesela ben içinden ona sesli okumalar yaptım. En azından süreci yönetmek konforlu oldu diyebilirim
Ben eşimle boşanacağımı bile düşündüm çok ciddi manada sonra karşıma tevafuk
John M. Gottman ın ‘artık üç kişiyiz’ isimli kitabı çıktı. Okumanızı tavsiye ederim hatta eşinizin de okumasını ta site ederim. Benim eşim okumayı tercih etmedi mesela ben içinden ona sesli okumalar yaptım. En azından süreci yönetmek konforlu oldu diyebilirim

Betül E.
15 Şubat 2026 18:25
merhaba bebeğim 8 aylık bizde o süreçleri yaşadık ve hala dönem dönem yaşıyoruz çünkü bebeğimizin doğumu ile birlikte biz de değiştik ilişkimiz de değişti. Yeni görev ve yeni biçimlerimize adaptasyon sürecimiz oluyor 😔
Bunun için bir whatsapp grubu kurdum sadece annelerin olduğu isterseniz dahil olabilirsiniz. 0552 899 80 49
Bunun için bir whatsapp grubu kurdum sadece annelerin olduğu isterseniz dahil olabilirsiniz. 0552 899 80 49
A
Arzu.G
15 Şubat 2026 19:23
merhaba bebeğim 8 aylık bizde o süreçleri yaşadık ve hala dönem dönem yaşıyoruz çünkü bebeğimizin doğumu ile birlikte biz de değiştik ilişkimiz de değişti. Yeni görev ve yeni biçimlerimize adaptasyon sürecimiz oluyor 😔

Betül E.
15 Şubat 2026 20:04
Ben de isterim ya ekleyebilir miyim

Betül E.
15 Şubat 2026 20:06
Gelmek isteyen tüm anneleri bekleriz🌺

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
15 Şubat 2026 23:05
Merhabalar evliliklerde özellikle çocuk doğumu sonrası ne yazık ki hem artan sorumluluklar hem karşılıklı beklentilerle beraber bazı problemler baş göstermeye başlıyor. Bu süreçte hem birbirinize karşılıklı olarak zaman tanımalı hem ebeveynlik yolculuğunda hem Karı koca yolculuğunda destek olmalısınız. Süreç tolere edebileceğinizden daha çetrefilli ilerliyorsa bu noktada bir uzman desteği almanızı tavsiye ederim