2 Aylık 170 180cc Mama İstiyor
107 görüntüleme
C
Ceren İ.
7 Mart 2026 22:43
Merhaba kızım 2 aylık reflüsü var ve gaz problemi olan bir bebek 170 180cc mama içiyor ve 3 4 saatte bir içiyor 2 saat sonra uyansa da aynı miktarı istiyor bu yüzden de rahatsız oluyor tıkanıyor Reflğsü artıyor kusarak da çıkartmıyor sadece kıvranıyor ağlıyor doktor azaltmamı söyledi bütün çevremde aynı şekilde 100cc ver diyorlar ama vermeyince evde kıyamet kopuyor ne yapacağımı bilmiyorum fikri olan var mı acaba normal mi değil mi anlayamıyorum yaşayan anneler varsa siz nasıl çözüm buldunuz vermeyip nasıl baş ettiniz
A
Arzu.G
7 Mart 2026 22:50
Sizin aylarinizda ağlamanın açlıktan mi olduğunu anlamak zor aslında belki gaz sancısı gibi bir sorun için ağlıyordur beslenirken rahatlıyordur içtiği miktar fazla geldiği için o döngü bitmiyordur .miktarı bölerek verin günlük alması gerekeni yine alsın ama tek seferde midesini yoracak kadar vermeyin .reflusu olmasa bile fazla bence 180 çok net hatırlamıyorum ama o aylarda 90 anca içiyordu bizimki
C
Ceren İ.
7 Mart 2026 23:27
Sizin aylarinizda ağlamanın açlıktan mi olduğunu anlamak zor aslında belki gaz sancısı gibi bir sorun için ağlıyordur beslenirken rahatlıyordur içtiği miktar fazla geldiği için o döngü bitmiyordur .miktarı bölerek verin günlük alması gerekeni yine alsın ama tek seferde midesini yoracak kadar vermeyin .reflusu olmasa bile fazla bence 180 çok net hatırlamıyorum ama o aylarda 90 anca içiyordu bizimki
S
Simgenur Y.
7 Mart 2026 23:44
Fizyolojik olarak bağırsak henüz oturmuş değil o aylarda fazla mama gaz üretimini destekler, emzik denemediyseniz deneyebilirsiniz. Ilık duş rutin yaptırılabilir. İlk zamanlar gibi şeker düşer diye düşünmeyin uykuda çok ihtiyaç kendisi uyanmasına izin verin. İlk iki ay bence en zoruydu gaz açlık döngüsü. Allah kolaylık versin.
A
Arzu.G
8 Mart 2026 00:07
Her yolu denedim ağzından çektiğim an krize giriyor ve asla sakinleşmiyor herkes bir noktada pes edeceğini söylüyor sonsuz bir döngüdeyiz gerçekten 3 4 saat uyanık kalıyor sanırım azaltıp bir şekilde baş etmeye çalışmam gerekiyor herkes uyuduğunda dokunma diyor ama ben sanki aç yatırıyormuş gibi vicdan azabı çekiyorum çok uyuttuğumda o aylarda siz kaç saat uyumasına izin veriyordunuz kendi uyanmasını mı bekliyordunuz
C
Ceren İ.
8 Mart 2026 00:07
Fizyolojik olarak bağırsak henüz oturmuş değil o aylarda fazla mama gaz üretimini destekler, emzik denemediyseniz deneyebilirsiniz. Ilık duş rutin yaptırılabilir. İlk zamanlar gibi şeker düşer diye düşünmeyin uykuda çok ihtiyaç kendisi uyanmasına izin verin. İlk iki ay bence en zoruydu gaz açlık döngüsü. Allah kolaylık versin.
A
Arzu.G
8 Mart 2026 00:09
Emzik veriyorum ama tükürüyor ve emerken ağlıyor boş gelince de gerçekten zor bir dönem ama geçecek diyerek kendimi avutuyorum
C
Ceren İ.
8 Mart 2026 00:09
İlk ayından sonra ben hiç uyandirmadim acıkınca kalkıyordu zaten .Osman hoca da 5-6 saat uyuyabilir diyordu ilk aylar için . Muhtemelen kilonuz gelisiminiz de yerinde bırakın uyusun
C
Ceren İ.
8 Mart 2026 00:10
Elbette geçecek daha çok küçük annesi 珞 nasıl geçtiğini anlamayacaksınız zaten biraz daha sabredin birkaç ay sonra en azından bu açlık gaz olayları rahatlamış olacak tecrübeniz artacak
A
Arzu.G
8 Mart 2026 00:14
Çok şükür gelişimi güzel gidiyor Prematüre doğdu 2 kiloydu doğum kilosu ama şuan 4500 kilo doktorda yeterli olduğunu uyandırmamam gerektiğini söylemişti 5 6 saat uyuduğunda bırakıyorum artık ama bazen diyorum acaba aç mıdır
C
Ceren İ.
8 Mart 2026 00:15
Uyku da mama kadar önemli gelişim için hem hiç Uyumadigi direndiği günler gelecek uyuyoken kıymetini bilin bırakın uyusun siz de dinlenin acikirsa çığlığı basar o zaten :)
S
Simgenur Y.
8 Mart 2026 00:19
Emzik veriyorum ama tükürüyor ve emerken ağlıyor boş gelince de gerçekten zor bir dönem ama geçecek diyerek kendimi avutuyorum
C
Ceren İ.
8 Mart 2026 00:34
Gaz masajları bir çok teknik bide yağlardan denemiştik belki işinize yarar. Benim oğlumda chicconun emziğini asla tutmadı aventi tuttu belki emzikten kaynaklıda olabilir
S
Simgenur Y.
8 Mart 2026 00:36
Avent kullanıyorum emziktede biberonda da biberonu çok rahat tutuyor ama emziğin tamamını almaya çalıştığı için ağlıyor ve tutamıyor hangi yağları kullanmıştınız acaba bende zeytinyağı ile masaj yapıyorum bir de doktor 1 çay kaşığı zeytinyağı içirebilirsin demişti ama ne kadar sağlıklı bilemedim denemeye korktum
C
Ceren İ.
8 Mart 2026 00:39
Mustelanın bebek yağı olanını