2 Aykık Emzirme Hakkında
109 görüntüleme
D
Damla
1 Aralık 2025 09:59
Bebeğim 68 günlük. Son 10 gündür gündüz emzirirken zorlanıyorum. Ayakta veya farklı pozisyonlarda daha iyi emiyor. Bir memeyi 5 dakika emip sonra ağlamaya başlıyor. Aynı memeyi tekrar verince istemiyor, diğer memeyi verince sakinleyip emmeye devam ediyor. Sütün azlığından mı yoksa akışın yavaşlamasından mı kaynaklandığını anlayamıyorum. Memedeki sütü tamamen bitiriyor mu bunu da anlayamıyorum. Bu durum normal mi, süt üretimimi etkiler mi? Tamamen bitirmezse süt azalır diyorlar bu doğru mu?
F
Fatma S.
1 Aralık 2025 10:08
Bende bu durumu merak ediyorum bebeğim 4 aylık ilk hangi memeyi versem 2 dk emip artık istemiyor. Diğer memeyi verince uzun ca emiyor. Meme fark etmeksizin ilk hangisini versem diğerini istiyor
B
Buket ..
1 Aralık 2025 10:13
Süt akışı yavaşladığı için ağlıyordur. Memedeki sütü tamamen bitirme diye bir şey yok sadece akış yavaşlar. Süt üretimini emme sıklığı etkiler ne kadar sık emerse vücut talep olarak algılar ve ona göre süt üretir
B
Buket ..
1 Aralık 2025 10:15
Birde iki meme bence birbirinden farklı çalışıyor mesela benim sağ tarafta daha kısa duruyor bir süre sonra orda sinirlenip agliyor ama sol tarafta uzun uzun emiyor
B
Büşra K. ..
1 Aralık 2025 10:19
Damla Hanım memedeki sütü tamamen içip içmediğni anlamak için 15 dk tutun bazı bebeklerde 20 dakikayı buluyor bir de göğüsleriniz pamuk gibi yumuşak oluyorsa yeteri kadar emmiştir farklı pozisyonlarda her iki memeyi de teklif edin bir meme yeteri kadar boşaltılmazsa tıkanıklık oluşabilir ya da bebek sürekli bir memeyi emerse diğer memede süt azalır
S
Sema Ç. Y.
1 Aralık 2025 15:10
Merhaba,aynısını yaşadım. Şunu denemenizi isteyeceğim. Örneğin emip ağlamaya başladığı memeyi istemiyor gib diüşünüyoruz ama aslında öyle olmuyor. Diğer memeyi 2-3 dk daha emip sakinleştirin, sonra bebeğinizi kendi yatağınıza yatırın (yüksek olsun) eğilip o istemediği memeyi vermeye çalışın, eğer emiyorsa (benimki çok iştahla emdi sanki istemeyen o değilmiş gibi ) o anki akışın yavaşlığından ağlamıştır. Sütünüz var demek oluyor. Bir nevi biberon mantığı gibi düşünün. Meme aşağı sarkınca yer çekimi ile süt aşağı akıyor. Kendinizi lütfen sürekli ay acaba sütüm az mı diye strese sokmayın rahat kafa rahat bebekler 🥰