2 Aydır Boy ve Kilo Almıyor

150 görüntüleme
Ç

Çiğdem A.

18 Temmuz 2025 11:26
Erkek bebek doğum kilosu 2770 boy 50 cm şuan 15 aylık boy 76 cm kilo 10.400 gr tam 2 aydır ne boy uzaması ne kilo artışı olmadı. Kan tahlillerine vitaminlerine demir vs. Herşeyine bakıldı herşey normal çıktı ancak artış yok. Günde 3 ana 2 ara öğün yiyor ama miktar olarak belki diğer bebeklere göre az yiyor olabilir ekstra anne sütü almaya devam ediyor ve gün içinde 1 kere formül mama 180-150 ml içiyor. 2 aydır boy ve kilo artışı olmamasının sebebi nedir yada ne yapabilirim lütfeeen yardımcı olun 😞
M

Meryem ..

18 Temmuz 2025 12:21
Aynı sorun bizde de var ne boy ne kilo almıyor kan tahlilleride yapıldı sütünüde mamasınıda içmiyor kafayı yemek üzereyim
N

Nazire D.

18 Temmuz 2025 12:35
Bizimde aynı problem var biraz önce 18 ay aşı ve kontrolü yapıldı, 77 cm 10 kg çıktı, doğum kilosuda 2600dü,anne sütü ve ek gıda veriyorum ama olmuyo aynı yerde duruyo
Ç

Çiğdem A.

18 Temmuz 2025 14:12
Bi bilen allah rızası için cevaplasın biz anneleri ya gerçekten düşünmekten bunaldım herkes acaba doymuyor mu acaba eksik mi besliyorsun diye düşünüyo ama gerçekten yedirebildiğim kadar zorluyorum ama bana mısın demiyor 😩
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

19 Temmuz 2025 14:57
Bazen her şey normal görünse de bebekler büyüme ve kilo artışında dönemsel duraksamalar yaşayabilir. Bu her zaman bir sorun olduğu anlamına gelmez. Yine de gün içinde aldığı toplam enerji yeterli mi, besin çeşitliliği sağlanıyor mu ve öğün düzeni nasıl ilerliyor, bunlar birlikte değerlendirilmelidir. Ekstra zorlama ise genellikle ters etki yaratabilir dikkat edin ✨

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir