2. Ayda Uzamış Sarılık

110 görüntüleme
B

Bilge D.

30 Haziran 2025 10:23
1 ay 23 gunluk Bilirubin total degeri 2.50 en geç 2 saatte bir emiyor ve her bezinde mutlaka çiş oluyor gunde min 2-3 kaka da var, ancak uzamış sarılık var ne yapmak gerekir?
G

Gaye

30 Haziran 2025 16:22
Benim bebeğimde 2.5 aya kadar uzadı çok endişeliydim ama zamanla geçiyor bilirubin değeri 5.8 di ikinci ayında iki gün boyunca sadece mama verdim tek çaresi bu sanırım çünkü çok şey denedim hiçbiri işe yaramadı anne sütünden kaynaklanıyor ne zaman anne sütünü kestim değerleri indi . Bu dönemde sütünün azalmaması için sağım yapmanı öneririm
B

Buse N. D. ..

1 Temmuz 2025 12:03
İlk önce doktorunuza danışmak ta fayda var Anne sütü ile alakalı oldunu düşünmüyorum kızım 3 ayına kadar gözlerinin içinde bile sarılık vardı 3. Aydan sonra geçti hatta topuk tan sarılık yüksek çıktı için 1 gün ışıkta yattı yine de tamamen geçmedi. Sonradan kendi kendine geriledi geçti
T

Tuğba Ş. ..

1 Temmuz 2025 12:30
Altta yatan nedenler dışlanmalı, kc enzimleri, tiroid değerleri, idrar yolu enf, birkaç genetik bozukluk uzamış sarılık yapar. Eğer bunlardan hiçbiri değilse anne sütü sarılığı deniyor tehlikesiz bir durum en az 3 ay sürüp sonra kendiliğinden geçiyor. Anne sütü asla kesilmemeli bu eski bir yöntemdi. Çocuğunuzu aç bırakmanızla alakalı bir sarılık değil o fizyolojik sarılık. 
Beyza E.

Beyza E.

1 Temmuz 2025 22:10
Benim bebeğimde 2 aylık olana kadar sarılığı uzadı. Beslenmesi iyiydi sadece anne sütü alıyordu. Ancak kan uyuşmazlığımız vardı bu da uzayan sarılığa neden olabiliyormuş. Kilo alımı ve beslenmesi iyiyse endişe etmeyin tenindeki gözlerindeki sarılığın geçmesi uzun sürüyor. Sarılık baştan ayağa doğru ilerler, geçerkende ayaklardan başa gözlere doğru…

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir