2 Ay Uyku
68 görüntüleme
Z
Zehra Ç.
8 Ağustos 2025 17:49
Bebeğim doğduğu zamanda uyumuyordu yavaş yavaş düzelir diye düşünüyordum. Yok daha da kötü oluyor gün geçtikçe. Memede 10 dk uyuyor sonra 3,4 saat uyanık. Oda sıcaklığını ayarlıyorum rahar giydiriyorum. Gazını çıkartıyorum altı temiz daha ne yapmam gerekiyor asla bulamadım çaresini. Gözleri dalıyor esniyor ama direniyor uyumuyor öylece etrafı izlemek istiyor sonra sıkılıyor kucakta dolaşmak istiyor saatlerce uyumuyor. Bu küçük bebekler gün içerisinde şu kadar saat uyur bu kadar uyanık kalır hesapları bize hiç uymadı.. ne yapacağımı şaşırdım minicik beden nasıl saatlerce uyumadan duruyor. Parkenin çıt sesine o gözleri hiç uyumamış gibi açılıyor. Yardım edin uyuyan bebeği olan anneler ne yapıyorsunuz allah için.

Fadile B.
8 Ağustos 2025 17:59
Eğer evde tek bebekse ev sessizde sessizliğe alışmıştır burda tv den güzel kanallar bul örnk diyanet çoçuk TRT çoçuk vb istersen dua kanalları onları bebek uyurken önce kısık sesle sonra da normal sesle aç öyle sese alışıyor uyanmıyor
S
Selin E.
8 Ağustos 2025 18:32
Memede uyumasına izin vermeyerek başlayın. Çünkü size kısa gelen süreler onun için bir kısa uyku döngüsü olabiliyor. Bir de sessiz ortamda uyursa çıt sesine uyanır, sesli ortamda uyursa uyanmaz. Dışarıda gürültüde bebek arabasında uyuyan çocukları düşünün. Bir de rutin önemli. Uyumadan önce ışıkları kısmak, ortam sıcaklığını dengelemek, ılık banyo, masaj, hafif bir ninni daha kolay uykuya geçmesini sağlar.
R
Rabis C.
12 Ağustos 2025 11:48
Aynı durumdan muzdaribim. Gündüz uykusu yok denecek kadar az. Seste de uyutuyorum aynı sessizde uyutuyorum aynı
M
Melis A.
12 Ağustos 2025 12:10
Bende aynı problemleri yaşadım her yolu denedim uyutmak için bir uyku eğitmenine sordum el ayak kontrolü olmadığı için kendini uyandırıyor olabileceğini söyledi yüz üstü aktivite yaptırarak vs el ayak enerjisini atmasını sağlayabilirsiniz dedi hala zor uyuyor ama 3buçuk aylık oldu önceden 10 dk uyurdu şimdi en azından yarım saat uyuyor