2. Ay Atağının Anneye Gelmesi Normal mi?

345 görüntüleme
Y

Yagmur B. G.

7 Mayıs 2026 02:37
Bugün bebeğim 2 aylık oldu. Yurtdışında yaşıyor olmanın verdiği yalnızlıkta eklenince tek başımaymışım hissiyatı yüklendi bedenime. 40 gün çok iyi gidiyordum her gün dışarı çıkıyor, ev işlerimi hallediyor çok neşeliydim yemek pişiriyordum aksayan bir şey yoktu. Hala öyle bu arada yetişebildiğimi düşünüyorum çoğu şeye ancak çok yalnız kalıyorum, tüm neşem gitti. Arkadaşlarım, ailem arayan soran hiç yok adeta kaderime terk ettiler gibi hep ben arıyorum buluşmayı bile ben teklif ediyorum. Eşimde bebekle çok ilgili ama bana karşı aynı şeyi söyleyemem. Çok az konuşuyor. Ağlamaklayım birkaç gündür. Bugün market reyonunda ne alacağıma karar verirken ağlamaya başladım. Acaba destek almalı mıyım bir uzmandan? Yoksa geçici bir süreç içerisinde miyim? Etrafa güçlü görünme çabamdan mı acaba? Hepinizi kucaklıyorum sevgilerimle 💕
N

Nazlıcan

Premium Üye
7 Mayıs 2026 04:08
Bu yaşadıklarınızın hepsi normal, desteksiz bir şekilde çocuk büyütmek aşırı zor olmalı. İnsan ne kadar olursa olsun fiziksel olarak yanında olmasa bile bi telefon bi mesaj vs bir şeyler bekliyor. Bebeğim 3,5 aylık, zor bir bebeğim var önce sarılık sonra da hiç uyumadığı içim yanımda sürekli annem var hiç tek kalmadım ama bazen eşimin ailesinden de destek bekliyorum en azından bi arayıp sormalarını bekliyorum. Markete ben gitmek zorundayım alışverişi ben yapmak zorundayım ve bebeğim evden çıktığımız anda katılarak ağlıyor, sadece bu sebepler bile yanımda bi destek daha aratıyor, yaşadığınız durumu tahmin edebiliyorum ve bence çok normal. Zaten lohusalık etkisiyle aşırı duygusallık var üzerimizde, bir de insanlardan manevi bir destek de görmeyince yıkılmak isteniyor. Ama hepsi geçecek güzel anne..

Bu arada vitamin değerlerinizin ekstra düşmüş olması da depresyona yatkınlık yapıyor, ben kendimi tam yıkılmışlık hissinden takviyelerle çıkarttım belki sizde de işe yarayabilir. Hala düzelmezse bir uzmandan destek almanız da faydalı olur tabii ki
F

Fatma Ç.

Premium Üye
8 Mayıs 2026 10:22
Merhaba

Ben de tam olarak [2.ay](2.ay) atağında depresyon yaşadım şu an kızım 6 aylık artık biraz daha iyi hissediyorum. Terapiye de başladım çünkü kızımın uykusu çok düzensiz . Bebek büyüdükçe siz de rahatlayacaksınız bu dönemde herkes arasın sordun istiyor insan sanki kimse sizle görüşmek istemiyor gibi düşünebilirsiniz ama gerçek öyle değil. Bebeğin biraz zorlaştığı bir dönem ve siz desteksiz büyütüyorsunuz zorlanmanız çok normal zamanla her şey daha iyi olacak. Her gün mutlaka dışarı çıkın , her şeyi bebekle birlikte yapmaya çalışın böyle bebeğim var ben yapamam düşüncesi yerini bebeğime rağmen yapabiliyorum düşüncesine bırakıyor . İnşallah kolaylıkla atlatırsınız ama geçecek mutlaka endişe etmeyin 🌸
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir