2. Ay Aşısı

228 görüntüleme
A

Ayşegül A.

20 Mayıs 2026 22:10
Bebeğim iki aylık aşı yaptıracağız ama korkuyorum ateşi çıkar diye sizce gitmeden Calpol vermeli miyim? Süreç nasıl geçiren anneler yazabilir mi?
D

Dilan B.

20 Mayıs 2026 22:12
Aşı olmadan vermeyin. Aşı olduktan sonra verirseniz daha rahat edecektir. Hatta ateşi çıkmazsa hiç vermeyin. Benim kızımın çıkmamıştı. Doktorumuz aşı ateş yapmaz sadece ağrısı olmasın aşı yerinde diye verebilirsin demişti.
A

Ayşegül A.

20 Mayıs 2026 22:12
Peki şişme morarma falan oldu mu
Göktenur B.

Göktenur B.

20 Mayıs 2026 22:20
Oğlum 9 aylık bu zamana kadar hiç aşıdan sonra ateşi veya şişme mororma olmadı huzursuzluğu da olmadı hiç ama eğer çok husursuz olursa biraz verebilirsiniz bunda sakınca yok hatta en son 9 aylık aşı olmaya gittik ebemiz calpol varmı demişti bende var demiştim çok huzursuz olursa verin demişti hatta o gün kanda verdik Allah'a şükür güzel geçirdik o günü vermedim bile
G

Gamze I. T.

Aşı sonrası ateş olucaksa doktor bilgi verip fitil önerdi yarım fitil attık süreli saatlerde şükğr ateş çıkmadı hiç.
G

Gülşah S.

Premium Üye
Ayşegül Ak
Biz de bu tarz etkiler olmadı. Korkmayın belki de hiç ateşi çıkmayacak

Sadece biraz mızmızlanıyorlar ki o da normal
M

Merve H.

20 Mayıs 2026 22:25
Merhaba asi öncesi ilaç vermeyin derim. Her bebek farklıdir. Bizde ateş oldu ve ateşi yükseldiğinde calpol verdik rahatladı. Korkmayın ve duruma göre hareket edin çünkü bazı bebeklerde hiç ateş olmayabiliyor
A

Ayşegül A.

20 Mayıs 2026 22:36
Doktor bir çay kaşığı verebilirsiniz dedi sizler de öyle mi verdiniz
Göktenur B.

Göktenur B.

20 Mayıs 2026 22:41
Ayşegül Ak
Doktor bir çay kaşığı verebilirsiniz dedi sizler de öyle mi verdiniz
Evet eğer ateşi oluursa veya huzursuz olursa 1 çay kaşığı verin
A

Alis K.

20 Mayıs 2026 22:46
Merhabalar aşı öncesi vermeyin, aşıdan sonrada 37,5 dereceyi geçtiğini gördüğünüz gibi verin korkmayın rahat geçer umarım ben çok tedirgindim beklediğimden rahat geçmişti
M

Melis

20 Mayıs 2026 23:25
Hiçbir şey verme hiçte korkma devlet asilarinda yan etki yaşamazsin huzursuzluk bile olmadı bizde ama özel rota yaptırdık mahvolduk kan kustu kan kaka yaptı sonra doktor bebeğin alerjik bebek olabilir dedi ki alerjik bebekte değil kenara çekildi hiçbir müdahale edilmedi 4gun stresten anamız ağladı sonra ikinci dozu yapmadık bide bize menenjit yapalım diyor rotadan hayır gormusuz gibi yada yan etkide bir müdahale yapmış gibi
Elif T.

Elif T.

20 Mayıs 2026 23:43
Merhaba, aşıdan önce doktorumuz ilaç önermiyor aşıdan sonra da 38'i geçmezse ilaç önermiyor ama yine doktorunuza danışmakta fayda var
D

Dilan B.

21 Mayıs 2026 11:02
Ayşegül Ak
Hayır gayet rahattı. Ama bebekten bebeğe değişebiliyor.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir