2. Ay Aşıları Öncesi Ateş Düşürücü
339 görüntüleme

Ayşin Ö.
3 Haziran 2026 20:50
Bugün tam ikinci ayımız, rota olduk. Yarın da karma, verem ve zatürre olacağız ama aşılardan önce ağrı kesici vermek doğru bir hareket olur mu yoksa ateşi çıkarsa mı vermeli ?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye3 Haziran 2026 20:50
Aşı Öncesi Ateş Düşürücü Verme Hakkında Genel Görüşler
Aşı öncesi ateş düşürücü verme konusunda uzmanlar ve ebeveynler farklı görüşlere sahiptir. Bazı ebeveynler, aşı öncesi ateş düşürücü vererek çocuğun ağrı ve ateşini önlemek istiyor, ancak bazıları bu yaklaşımın doğru olmadığını düşünüyor.
Aşı Öncesi Ateş Düşürücü Vermenin Dezavantajları:
Karaciğer yükü oluşturabilir
Bağışıklık sistemini baskılayabilir
* Aşıların etkisini azaltabilir
Aşı Öncesi Ateş Düşürücü Vermek Doğru mu?
Aşı öncesi ateş düşürücü vermek genellikle önerilmez. Çocuğunuzun vücudu aşıya karşı kendi tepkisini vermelidir. Aşıdan önce ateş düşürücü vermek, çocuğunuzun bağışıklık sistemini baskılayabilir ve aşıların etkisini azaltabilir.
Ateş Çıkarsa Ne Yapmalı?
Ateş çıkarsa, çocuğunuzun doktorunun önerdiği dozda ateş düşürücü verebilirsiniz. Genelde 38 derece ve üzeri ateşlerde ateş düşürücü verilmesi önerilir.
Öneriler:
1. Aşıdan önce ateş düşürücü vermeyin.
2. Aşıdan sonra çocuğunuzun ateşini takip edin.
3. Ateş 38 dereceye çıkarsa, doktorunuzun önerdiği dozda ateş düşürücü verin.
4. Çocuğunuzun bol sıvı almasını sağlayın ve rahat ettirin.
Her bebek farklıdır, bu nedenle çocuğunuzun özel ihtiyaçlarına göre hareket etmek önemlidir. Eğer herhangi bir endişeniz varsa, çocuğunuzun doktoru ile konuşmayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Aşı Öncesi/sonrası Ateş Düşürücü
2. Aşı Öncesi ve Sonrası
3. 2.ay Aşısı
Aşı öncesi ateş düşürücü verme konusunda uzmanlar ve ebeveynler farklı görüşlere sahiptir. Bazı ebeveynler, aşı öncesi ateş düşürücü vererek çocuğun ağrı ve ateşini önlemek istiyor, ancak bazıları bu yaklaşımın doğru olmadığını düşünüyor.
Aşı Öncesi Ateş Düşürücü Vermenin Dezavantajları:
Karaciğer yükü oluşturabilir
Bağışıklık sistemini baskılayabilir
* Aşıların etkisini azaltabilir
Aşı Öncesi Ateş Düşürücü Vermek Doğru mu?
Aşı öncesi ateş düşürücü vermek genellikle önerilmez. Çocuğunuzun vücudu aşıya karşı kendi tepkisini vermelidir. Aşıdan önce ateş düşürücü vermek, çocuğunuzun bağışıklık sistemini baskılayabilir ve aşıların etkisini azaltabilir.
Ateş Çıkarsa Ne Yapmalı?
Ateş çıkarsa, çocuğunuzun doktorunun önerdiği dozda ateş düşürücü verebilirsiniz. Genelde 38 derece ve üzeri ateşlerde ateş düşürücü verilmesi önerilir.
Öneriler:
1. Aşıdan önce ateş düşürücü vermeyin.
2. Aşıdan sonra çocuğunuzun ateşini takip edin.
3. Ateş 38 dereceye çıkarsa, doktorunuzun önerdiği dozda ateş düşürücü verin.
4. Çocuğunuzun bol sıvı almasını sağlayın ve rahat ettirin.
Her bebek farklıdır, bu nedenle çocuğunuzun özel ihtiyaçlarına göre hareket etmek önemlidir. Eğer herhangi bir endişeniz varsa, çocuğunuzun doktoru ile konuşmayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Aşı Öncesi/sonrası Ateş Düşürücü
2. Aşı Öncesi ve Sonrası
3. 2.ay Aşısı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Fatma A. U.
3 Haziran 2026 21:05
Ben vermedim doğru olduğunu da düşünmüyorum ateşi çıkarsa verirsiniz
M
Merve H.
3 Haziran 2026 21:06
Merhaba aşı öncesi ağrı kesici vermeyin çünkü bazı bebeklerde ateş olmuyor. Bizde biraz olmuştu ama korkulacak birşey değil. 1 çay kaşığı calpol ile rahatladı kaygilanmayin

Ayşin Ö.
3 Haziran 2026 21:08
Merhaba aşı öncesi ağrı kesici vermeyin çünkü bazı bebeklerde ateş olmuyor. Bizde biraz olmuştu ama korkulacak birşey değil. 1 çay kaşığı calpol ile rahatladı kaygilanmayin

Ayşin Ö.
3 Haziran 2026 21:08
Ben vermedim doğru olduğunu da düşünmüyorum ateşi çıkarsa verirsiniz

Hatice E.
Premium Üye
3 Haziran 2026 21:45
2. Ay aşılarında bizim doktorumuzda ateşi çıkmadan vermeyin dedi, ateş veya huzursuzluk olursa 1 çay kaşığı verin demişti öyle yaptım. Menenjit aşılarında sadece yaptırdıktan sonra eve gidince 1 çay kaşığı ateşinin çıkmasını beklemeden verin demişti.

Ayşin Ö.
3 Haziran 2026 21:46
2. Ay aşılarında bizim doktorumuzda ateşi çıkmadan vermeyin dedi, ateş veya huzursuzluk olursa 1 çay kaşığı verin demişti öyle yaptım. Menenjit aşılarında sadece yaptırdıktan sonra eve gidince 1 çay kaşığı ateşinin çıkmasını beklemeden verin demişti.
Yükleniyor...