2. Ay Aşı

79 görüntüleme
D

Damla Ö.

20 Şubat 2026 10:13
Bugün 2. ay aşımızı olduk.

🎈Nelere dikkat etmeliyim?

🎈Ne zaman Calpol vermeliyim?

🎈Ne olursa sağlık kuruluşuna gitmeliyim?

🎈Ne zaman banyo yaptırabilirim? ( Yapay zeka 24 saat sonra diyor.)
N

Necibe N. Ç.

20 Şubat 2026 10:14
Bize sağlık ocağındaki ebe 24 saat ateşini gözlemleyin demişti eve gider gitmez calpol verin demişti ölçeğine göre ve 3 gün banyo yaptırmayın demişti bilgi verilmedi mi size ?
D

Demet Ö.

20 Şubat 2026 10:18
3 gün banyo yaptırmayın demişti hemşire hanımlar .
Afranur K.

Afranur K.

20 Şubat 2026 10:19
Yapay zeka standart aşı durumuna göre banyoyu söylemiş, 2. Ay aşısında BCG yani verem var kolundan yaptılar. Hemşire sizi uyarmadı mı 3 gün banyo yaptırma diye.

Bundan sonra yaptırdığın tüm aşılarında hemen banyo yaptırabilirsin bu ay ki aşısı hariç. Bu ay 3 gün banyo yapmayacak. (Hemşiremiz bizi arayıp gelmeden önce banyo yaptır 3 gün yaptıramayacaksın demişti)

2. Ay aşılarında çok sık ateş yükselmez, ateşi takip et, 37.3-37.4 e gelirse tetikte ol, 38 olmadan üstünü incelt, ılık bir bezle koltuk altı, bez bölgesini sil. Sıklıkla böyle düşler baktın düşmüyor ondan sonra ateş düşürücü verirsin.

Ateş olmuyor ama bebeğin büyük ihtimalle huzursuz olacak, bu ayki aşılar sıklıkla huzursuz, uykusu az ya da uykusu çok bebek yapar.
D

Damla Ö.

20 Şubat 2026 10:21
Çok ateşine bakma dendi bize 38.5'a kadar olan ateş normal dendi. Ancak ben forumlarda 37.5 olunca Calpol verin diyen annelerin mesajlarını okudum. 4 veya 6 saatte bir ver Calpolu dediler ama ilk bebeğim yine de emin olmak adına burada sizlere sormak istedim. @Necibe Nur Çay
D

Damla Ö.

20 Şubat 2026 10:27

Afranur Keskin

Yapay zeka standart aşı durumuna göre banyoyu söylemiş, 2. Ay aşısında BCG yani verem var kolundan yaptılar. Hemşire sizi uyarmadı mı 3 gün banyo yaptırma diye.

Bundan sonra yaptırdığın tüm aşılarında hemen banyo yaptırabilirsin bu ay ki aşısı hariç. Bu ay 3 gün banyo yapmayacak. (Hemşiremiz bizi arayıp gelmeden önce banyo yaptır 3 gün yaptıramayacaksın demişti)

2. Ay aşılarında çok sık ateş yükselmez, ateşi takip et, 37.3-37.4 e gelirse tetikte ol, 38 olmadan üstünü incelt, ılık bir bezle koltuk altı, bez bölgesini sil. Sıklıkla böyle düşler baktın düşmüyor ondan sonra ateş düşürücü verirsin.

Ateş olmuyor ama bebeğin büyük ihtimalle huzursuz olacak, bu ayki aşılar sıklıkla huzursuz, uykusu az ya da uykusu çok bebek yapar.

Peki kucağıma aldığımda ya da emzirirken dokunduğumda aşı yerlerine sakıncası olur mu acaba? Banyo için az önce mesaj attılar unutmuşlar. Ama Calpol verme kısmında 38'i görünce vermek korkuttu bizi bir de çok huysuz olursa Calpol ver dendi ağrısı olduğu için huzursuz olurmuş
Afranur K.

Afranur K.

20 Şubat 2026 11:20

Damla Özkan

Peki kucağıma aldığımda ya da emzirirken dokunduğumda aşı yerlerine sakıncası olur mu acaba? Banyo için az önce mesaj attılar unutmuşlar. Ama Calpol verme kısmında 38'i görünce vermek korkuttu bizi bir de çok huysuz olursa Calpol ver dendi ağrısı olduğu için huzursuz olurmuş

Açı yerine dokunmakla alakalı bir sorun yok, forumlarda şöyle bir şey de var mesela 3. Ayda yapılan menenjit aşısı inanılmaz ateş yükseltti bizde. 38.2 den düşmedi uzun süre bundan dolayı 4 saatte bir calpol verdim ben de.

Ama 2. Ay aşıları ve aynısın 4. Ayda yapılan tekrarlarında da kızım da mesela ateş 37.3 ün üstüne çıkmadı ama inanılmaz huysuzdu. Bundan dolayı calpol vermek yerine ateşi düşürmak için önce yapmam gereken şeyleri uyguladım. İnce giydirmek, üstünü silmek gibi.

Ateşi bu arada en çok 12-24. Saatler arasında görürsünüz. Şu an hala erken ateş için de.

Ağrı kısmı da göreceli bence çünkü yine 2. Ay aşısında kızm hem kolunu hem bacağını rahat kullanıyordu ama 3. Ay menenjit aşısında bacağını çok kullanmadı, yani ağrısı olduğu belliydi kaldı ki ateşi de vardı zaten ilacını verdim. Yani şu an sadece takip edin, bool bol besleyin ve dinlenmesini sağlayın yeterli olacaktır

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir