2 Ay Aradan Sonra Sütüm Yine Çoğalır mi ?

131 görüntüleme
M

Muhsine Y. ..

22 Aralık 2025 09:27
Herkese merhaba,oğlum şuan6 bucuk aylik.4 aylıktan bu yana emmiyor.meme reddi yaşadık ben bu süreçte sagmaya devam ettim ama azaldı sütüm.2 ay geçmesine rağmen hala damla da olsa sütüm geliyor ve bebeğime faydalı olamadığım için çok üzülüyorum.bu kadar aradan sonra tekrar sağım yapsam acaba sütüm çoğalır mi böyle bir şey yaşayan duyan var mı😔
G

Gökçin N.

22 Aralık 2025 09:43
Kesinlikle çoğalır. Sağımlara devam edin. Hatta powerpomping yapın. Bir de bebeğime faydalı olamadığım gibi bir cümle kurmayın,biz annelerin yükü zaten çok bir de siz kendinize bu kadar yüklenmeyin. İyi bir anne olmasanız bu kadar çabalamazsınız süt için zaten. Beslenmenize ve suyunuza dikkat edin,sağımları artırın,pozitif kalın,sütünüz artacak eminim. Sevgiler
Z

Zşngz

22 Aralık 2025 09:53
Sıcak duş alın masaj yapın sağımı arttırın Allahın izniyle çoğalır tamamen kesilip sonradan sütügelen insanlar var merak etmeyin
M

Muhsine Y. ..

22 Aralık 2025 09:57
Cok teşekkür ederim umutlandirdiniz beni 🙏Peki pompa olarak tavsiyeniz var mı eller serbest kivi almıştım hiç memnun kalmadım.
M

Muhsine Y. ..

22 Aralık 2025 09:57
Manuel olarak sağım yapanlar var.lansinoh marka onu iyi diyorlar ama.
G

Gökçin N.

22 Aralık 2025 10:03
Bende lansinoh hem eller serbest hem elektriklisi var. Kesınlıkle elektirikli daha iyi çekiyor ve acısız.
Yasmina Y. Ö.

Yasmina Y. Ö.

İç Mimar

22 Aralık 2025 10:04
Kesinlikle çoğalıyor. Benimde 3 aylıkken bebeğim kontrolsüz sağım yaptığım için olduğunu düşünüyorum, hiperlaktasyon problemi yaşadım. Bu yüzden meme reddi yaşadım. Sadece geceleri emziriyordum. Sütüm çok azalmıştı. 6. Aydan sonra bebeğim tekrar emmeye başladı. Sütüm yeniden çoğaldı. Sağımdan korktuğumdan yapmadım ama devamlı emzirdim.
R

Rabia Ş.

22 Aralık 2025 10:10
Ben avent ve lansinoh giyilebilir marka cihazları kullandım. Giyilebilir olanlar bana göre çokta bahsedildiği kadar konforlu değil. Yani kullanırken her işimi rahatlıkla yapamadım. Oturup sağmayı bekledim. O cihazların içerisinden 21 mm ve 24 mm uç geliyor. Bana ikiside büyük geldiği için verimli bir sağım olmadı. Avent marka olanı zaten elimle tutmam gerekiyordu. Onda ekstra farklı boylarda uç gelmiyor bence 24 mm civarı onun ucu onda da çok efektif bir sağım olmadı hep 30 ml sağım yapabildim. Moralim bozulunca sağımdan vazgeçtim. Yani uzun lafın kısası meme ucunuza uygun olan büyüklükte cihaz seçmelisiniz.
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

22 Aralık 2025 10:21
@Muhsine Yılmaz hanım sütünüz geri gelir endişe etmeyin sütün geri gelmesine Relaktasyon denir göğüsünüzü çalıştırdığınız sürece göğüs süt üretmeye devam eder burada tabii ki duygusal uyarım çok daha önemlidir ama bebek emmiyorsa sağım ile birlikte doğru yöntemleri uygulayarak sütü tekrardan geri getirebiliyoruz destek ve bilgi almak isterseniz benimle iletişime geçebilirsiniz 05060389958 ☺️
M

Muhsine Y. ..

22 Aralık 2025 12:09
Cevap yazdığınızve destekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.flanş boyunun önemli olduğunu duymuştum hem acı da olmuyormuş uygun olanı kullandigimizda.sütüm az geldiği için mama takviye yaptık bu da meme reddine neden oldu kesinlikle emmek istemedi.emmese de sütüm olsun ben sağım yapar içiririm..çok üzülüyorum oğlum adına 😔tekrar sagımlara başlayacağım Allah in izniyle umarım başarabiliriz.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir