1haftadir Ayni Kiloda
108 görüntüleme
S
Seyma S.
3 Ocak 2026 19:43
2ay 23 gunluk bebegim son 1haftada hic kilo almamis hatta 70gram kaybetmis
Kusma ishali yok emmesi iyi gunde 4-5 cisli dolu bez degistirdik idrar rengi koyu degildi neden boyle oldu ne yapmaliyim mama vermeli miyim yoksa bestlak gibi sut arttirici seyler mi denemeliyim
Kusma ishali yok emmesi iyi gunde 4-5 cisli dolu bez degistirdik idrar rengi koyu degildi neden boyle oldu ne yapmaliyim mama vermeli miyim yoksa bestlak gibi sut arttirici seyler mi denemeliyim
S
Seyma S.
3 Ocak 2026 19:57
2.5 saatte 1 emmek istiyordu acaba ac mi kaldi tek meme emziriyordum ikisini de mi vermeliyim

Ebru K. ..
3 Ocak 2026 19:59
Eğer sütünüz yetersizse, bebeğinize mama takviyesi yapmanızda hiçbir sakınca yoktur; bu kesinlikle yanlış bir durum değildir. 🍼 Bebeğiniz kilo kaybediyorsa sağlıklı gelişimi için takviye alması gerekir. 📈 İlk 4 ay boyunca bebeklerin ayda yaklaşık 600-800 gram (ortalama 700 gram) düzenli kilo alması, sağlıklı büyümenin en önemli göstergelerinden biridir. ✨ Unutmayın, bebeğinizin tokluğu ve huzuru her şeyden daha kıymetlidir🎀🤗🌸💐

Buşra E. Ç. ..
3 Ocak 2026 20:06
İki memeyi vermeyi deneyin istediği kadar emsin minik kilo ölçümünü de haftalık yapmayın yoksa bu konuları kafaya aşırı takıp strese girersiniz sütünüz kesilir aylık takiplerin amacı bu haftalık yada günlük takipler anneleri tedirgin edebiliyor
B
Burcu ..
3 Ocak 2026 20:12
İki memeyi mutlaka verinn bazen bize tek meme daha rahat geldiği için veriyoruz ama hata benn kendi adıma söylüyorum hata yaptım ve göğsüm dolu doluydu doyuyor sandım doymuyormuş ve kilo alımı yoktu sizin gibi1 hafta aynı kilo sonra doktor tahliller iyi çıkınca.sütün yetersiz dedi ve mamaya başladık hem huzurlu oldu sakin kaldı hem kilo aldı
B
Burcu ..
3 Ocak 2026 20:14
Siz mama alıp deneyin görün ilk iki günde bile gram aldığını görüsünüz saglık ocağında tartıp bakın ve bana doktor ilk etapta 2 ölçek önerdi

Afranur K.
3 Ocak 2026 20:37
Mama konusunu doktorla görüşmenizi öneririm ben, biz 1 haftada 200 gram kadar kaybetmiştik. Doktorumuza ben sordum mama vermeli miyim diye? Kendisi önce emzirme danışmanına yönlendirdi. 1 haftalık takipten sonra karar vereceğine hemen mamaya başlamak yerine önce emzirmeyi bebeğe ve sana uygun hale getirmeliyiz demişti.
Emzirme danışmanı ile görüştükten sonra bir kaç hatamı düzelttim bebeğin saatlerini vs. Ayarladık ve yeniden kilo alma dönemine geçtik.
Mamaya karşı olduğumu düşünmenizi istemem doğduğunda sarılık ihtimalinden dolayı mama vermiş bi anneyim o dönemde sarılık olmasını engelledi hatta benim sütüm düzene girene kadar. Ama daha sonra kendim emzirmeyi tercih ettiğim için doktorla bu yönde ilerlemek beni rahatlatmıştı.
Emzirme danışmanı ile görüştükten sonra bir kaç hatamı düzelttim bebeğin saatlerini vs. Ayarladık ve yeniden kilo alma dönemine geçtik.
Mamaya karşı olduğumu düşünmenizi istemem doğduğunda sarılık ihtimalinden dolayı mama vermiş bi anneyim o dönemde sarılık olmasını engelledi hatta benim sütüm düzene girene kadar. Ama daha sonra kendim emzirmeyi tercih ettiğim için doktorla bu yönde ilerlemek beni rahatlatmıştı.