19 Aylık Kızım 2’li Cümle Kurmuyor
206 görüntüleme
D
Duygu B.
18 Haziran 2026 02:46
Kızım duygularını ve hislerini konusurken cok iyi yansıtıyor ama dediklerini anlamıyorum, bazen bazı dediklerini de inler gibi uzaltıyor sağlık ocağındakş ebe de normalde anne su, anne gel vb gibi 2’li cümlelere geçmiş olması gerekiyor dedi. Ekran vermiyoruz, bolca konusup anlatıp düzenli olarak kitap okuyoruz. Neden böyle oldu bilemiyorum ister istemez üzüldüm.
Tekli kelime olarak 40’a yakın kelimesi var. 5’e kadar sayı sayabiliyor ama renkleri hala ayırt edemedi.
Ben bir şey dediğimde, anlattığım, istediğimde hepsine tepkisi var yapıyor. Acaba neden ikili cümlelere geçmedi veya konusurken anlaşılmıyor inler gibi konusuyor ?
Tekli kelime olarak 40’a yakın kelimesi var. 5’e kadar sayı sayabiliyor ama renkleri hala ayırt edemedi.
Ben bir şey dediğimde, anlattığım, istediğimde hepsine tepkisi var yapıyor. Acaba neden ikili cümlelere geçmedi veya konusurken anlaşılmıyor inler gibi konusuyor ?
E
Eda D.
18 Haziran 2026 03:55
Benimde düzeltilmiş 18 ay kızım var 20-25 kelimesi var hiç ekran vermedik bazen baba gitti-baba gel diyor bende kelime sayısı az normal değil diye düşünüyorum instagram daki bebekleri görünce ama çevremde markette,pazarda,parkta bebekli anneleri görünce gidip hemen soruyorum ne zaman kelime söylemeye başladı diye herkes 2 yaştan sonra başladı diyor
R
Rumeysa D.
18 Haziran 2026 09:36
Merhabalar, bazı çocuklar daha erken geçiyor 2 kelimeli cümleye benim oğlum da 20 aylıkken geçti. Kelimeleri 15 falandı bazı kelimeleri de net değildi. birden bire oldu Cümle kurmaya başladı şimdi 25 aylık her istediğini anlatabiliyor. Şu an sizin söylediklerinizi anlıyor mu, komut alıyor mu bunları da gözlemleyin. Konuşma birden oluyor inanın, kelime sayısı, komut alma varsa çok takılmayın. Bir de yaşıtlarıyla ve farklı insanlar iletişime geçmesinin de faydasını gördük. Çünkü biz onların her dediklerini anladığımız için çok da çabalamıyorlar konuşmaya başkalarıyla iletişime geçince mecbur kalıyorlar😂
R
Rumeysa D.
18 Haziran 2026 09:46
Benimde düzeltilmiş 18 ay kızım var 20-25 kelimesi var hiç ekran vermedik bazen baba gitti-baba gel diyor bende kelime sayısı az normal değil diye düşünüyorum instagram daki bebekleri görünce ama çevremde markette,pazarda,parkta bebekli anneleri görünce gidip hemen soruyorum ne zaman kelime söylemeye başladı diye herkes 2 yaştan sonra başladı diyor
E
Eda D.
18 Haziran 2026 11:07
Eda hanım, instagramdaki süper bebek ve süper anneler insanın psikolojisini bozuyor ben bu yüzden instagram hesabımı kapattım 7 aydır kullanmıyordum. Şimdi sırf osman hoca ve bazı pedagogları takip için anonim bir hesap açtım. Sadece osman hoca ve birkaç değerli pedagog var, inanın kafam sakinledi. Yoksa bir ara benim de psikolojim bozulmuştu bunlar nasıl çocuk bunlar nasıl anne ben yetersizim diye onlar reklam almak ve tıklanmak için şişirilmiş hayatlar bence😇
R
Rumeysa D.
18 Haziran 2026 11:23
Aynen öyle ben biraz geç anladım kendimi maddi manevi çok yıprattıkran sonra anladım
B
Büşra K. ..
18 Haziran 2026 17:48
Duygu Hanım merhaba az önce hastaneden geldim kızım 28 aylık sosyal gülümsemesi var göz teması var komut algılar renkleri organlarını çiftlik hayvanlarını sayıları bilir kumandayı getirir misin derim getirir makineden çamaşır boşaltır mısın derim yspar ikili cümle kurmuyor diye çocuk doktoruna gittim doktorumuz gelişimsel pediatriye yönlendirdi gelişimsel pediatriye alan açılıyormuş o şekilde gidiliyormuş kızımın üç tane İngilizce kelimesi var kelime sayısına ben 150 diyordum ama değilmiş kızım kediyi tanır kedi görünce pisi pisi der miyav der bu yaş grubu için bunlar kelime sayılmıyormuş kelimeleri anlaşılır değil dedi kızımın halası geç konuşmuş amcası atipik otizmli haliyle korktum doktora danışmak istedim çocuk gelişimci kızıma test yapacakmış gelişimsel pediatriyle beraber değerlendirmeye alacaklarmış ikili cümle kurma aralığı 18-24 aymış açıkçası dil mezunu bir anne olarak şok oldum çok çok üzüldüm anne olarak bir şeylerin ters gittiğini hissettim önümdeki örneklerde pek iç açıcı olmayınca demem o ki eğer ters giden bir şeyler hissediyorsanız ya da içiniz rahat değilse mutlaka doktora danışın ben aslında 2 yaşında götürecektim çevremden bekle sabırlı ol ne kadar kafanda kurmaya meyillisin diye sözler duyunca bekledim gerçi doktor tam zamanında getirmişsin dedi de şu an 28 aylık belki 2 yaşında götürseydim şu an cümle kuruyordu arada 8 ay var sonuçta Allah hepimizin evladına sağlık versin bizlere de güç versin
Yükleniyor...