19 Aylık İkizlerimle Oyun
107 görüntüleme
F
Fatma G.
8 Ocak 2026 19:26
Arkadaşlar ikizlerim var 19 aylık fakat oyun kurmakta çok zorlanıyorum ne oynatacağımı bilmiyorum kimseye özenmek istemem ama sosyal medyadaki çocukların hepsinin birşeylere ilgileri olmaları devamlı odak olması kendimi eksik hissettiriyor kitap okumaya çalışıyorum evdeki tüm kitaplar yendi ilgilerini çekmiyor yanlarında da kitap okumaya çalışıyorum ama yok olmuyor gün geçtikçe zorlanmaya başladım ilgilerinş çekmek çok zor ve sürekli çığırarak iletişim kuruyorlar
C
Cerennn
8 Ocak 2026 19:37
Sosyal medya hepımızın psikolojisinı bozuyor gerçekten. Benımde oğlum 16 aylık bende bazen çok zorlanıyorum. Ama kıtapları yırtılmayan kıtap olarak aldım. Kalın sayfalı olanlardan aldım başta ısırıyordu artık vazgectı. Oğlum arabaları çok sevıyor o an ıstedıgını oynamaya çalışıyorum. Ama bizim sorunumuzda dıkkatı çabuk dağılıyor. Mınık havuz topları ıle oynuyoruz bantla yapıştırıyorum ılgısini çekiyor. Kınetık kum aldım onu sevıyor . Hiç bir şey bulamazsam onunla oynuyoruz. Ama şu var bizde ınsanız sureklı etkınlık yapamayız. Ve onlarda bebek her şeye uyumu sağlayamıyorlar . Bence bıraz rahat davranalım bu konuda.

Aysel K.
8 Ocak 2026 19:41
Daha küçük çocuklarla fazla birşey yapılmıyor malesef. Odak süresinin kısa olması normal. Kimi çocuk da daha uzun olabilir ama bu bizim çocuklarımızın tuhaf olduğunu göstermez. Siz kitabınızı okuyun yanınıza oturup dinlemiyorsa bile elbet birgün oturup dinler ama sizi mutlaka bir ucundan dinler.
F
Fatma G.
8 Ocak 2026 19:43
Evet ama benim kızlarımdan birisi her bulduğunu ağzına atıyor kağıt yiyor kan değerleri de iyi çıktı ama sürekli ısırıp yırtıyor kalın kitapları da kinetik kum oyun hamuru aldım ilgilerini çekmedi ve evet sürekli etkinlik yapamıyorum ama sosyal medya gerçeklik algımı bozdu aetık kendini sorgulamaya başladım bazen televizyon açmak zorunda kalıtorım yine vicdan azabı

Aysel K.
8 Ocak 2026 19:44
Sosyal medyaya bakmayın ben hiç bakmıyor çocuk hakkında
F
Fatma G.
8 Ocak 2026 19:46
@Aysel Kahya çok doğru oyun oynamıyorlar sürekli ilgileri farklı şeylere kayıyor vicdan azabı çekiyorum her gün düşünmekten
F
Fatma G.
8 Ocak 2026 19:47
@Aysel Kahya öyle yapıcam sanırım
A
Ayşe Ş. ..
8 Ocak 2026 19:49
Ben sosyal medyada gördüğüm bir kaç etkinliği denedim. Toplar, renkli şeyler falan. Valla hiç ordaki çocuklar gibi güzel sakın oynamıyor. Benim yapmam yapistirmam yarım saat oğlumun parçalayıp atmadı 5 saniye. Neyle oynamak isterse onu veriyorum. Hikaye anlatıyor sürekli kitap okumak sıkılıyor. Birde Spotify müşfik Kenter anlattığı masallar var onları açıyorum. 🤷

Aysel K.
8 Ocak 2026 19:53
Vicdan azabı çekmeyin ortada birşey yok bence düşünüp durmayın o zaman geçmez
F
Fatma G.
8 Ocak 2026 19:56
@Ayşe Şahin masallar için teşekkürler tavsiyeniz için bizimkilerde o etkinliklerle hiç ilgilenmedi ben okuduğum zaman ilgilenmiyorlar ama genellikle kitaplara bakıyorlar tek başlarına
F
Fatma G.
8 Ocak 2026 19:57
@Aysel Kahya zaten sın zamanlar düşünmekten kendimi alamıyordum

Aysel K.
8 Ocak 2026 20:02
Çok iyi bir annesiniz 💞 keyfini çıkarın gerekirse onlarla beraber çığırın 🥹
E
Esra
8 Ocak 2026 20:13
http://earlylearnyturkiye.com ay ay gelişim evrelerine göre etkinlikler var tavsiye ederim
F
Fatma G.
8 Ocak 2026 20:59
Teşekkürler😍😍
H
Hatice Ö.
8 Ocak 2026 21:59
Benimde 17 ay 8 günlük ikiz bebeklerim var beraber kitap okumaya çalışıyorum biri sayfaları çeviriyor diğeri cevirtmiyor bu seferde sayfaları ceviremedigi için diğeri kalkıp gidiyor, biri kalkıp gidince diğeri de gidiyor böyle bir kısır döngüdeyiz. Kendileri kitaplara tek başlarına bakıyorlar bende yanında sohbet eder gibi anlatmaya çalışıyorum ama o da her seferinde olmuyor. Oyunlara gelince her oyunu yada etkinliği oynamiyorlar bazen severek oynayıp dakikalarca vakit geçiriyorlar bazen de istemiyorlar kendi istediklerini oynamak istiyorlar izin veriyorum. İnstamomlar yada tek çocuk bakan annelerle kendine kıyaslama, bende ailemden çok uzakta desteksiz tek başıma büyütüyorum, yeri geliyor oyun oynamaya çalışıyorum yeri geliyor kitap okuyorum yeri geliyor benimle ev temizliyorlar, acaba yetemiyor muyum diye her gün kendimi sorguluyorum, mesela benim bebeklerim konuşmuyor ve bende kendimi yetersiz hissediyorum söylediğim her şeyi anlayıp yapıyorlar ama baba mama gel dışında kelimeleri yok bu platformda bile 1 yaşında bebeğim 50 kelimesi var diyen anneler var bende bunları görünce kendimi iyice yetersiz hissetmeye başladım, sonra kendime şunu söylemeye başladım sen tek başına ikiz büyütüyorsun her bebek farklıdır kimse senin kadar güçlü bir anne değil sen çok iyi bir annesin dedim ve kendime geldim, seni en iyi ben anlarımsana tavsiyem onlara ses ver ne yapmak istiyorlar onu Sor, sorunca zaten sana söyleyecekler seni yönlendirecekler
F
Fatma G.
9 Ocak 2026 05:41
@Hatice ÖNDER Hatice hanım sizinle aynı şeyleri yaşıyoruz birebir benim kızlarımda konuşmuyor bahsettiğiniz 50 kelime olayını bile daha yeni konuştuk eşimle ve söylediğiniz gibi ailemden uzak bir şehirde bebek bakıyorum desteksiziz inanın gittikçe ay ay daha çok zorlaşmaya başladı söylediklerimi anlıyorlar ama kelimeleri yok insta da görüyorum kitap okuyun şunu yapın diyorlar okumaya çalışıyorum birisi yırtıyor diğeri ısrarla vermemi istiyor son zamanlar birbirlerine bağırmaları da arttı ki istediklerini vermeyince sürekli mızlamaları bile arttı hiç bu kadar zorlandığımı hatırlamıyorum 18. Aya girdikten sonra bambaşka oldular sosyal medya beni çok sorgulatıyor ilgilenemiyorum onlar gibi diye günden güne yoruluyorum
H
Hatice Ö.
9 Ocak 2026 10:53
@Fatma Gündüz Fatma Hanım öncelikle sizi en iyi ikiz annesi anlar ben sizin kendinizi acaba yetemiyor muyum diye sorgulamanizi yeterince ilgileniyormuyum acaba diye kendinizi yiyip bitirmenizi o kadar iyi anlıyorum ki, biz ikiz anneleri için inan ki çok çok Zor, ikizlerle ilgili araştırma yaparken bir makale okumuştum ikizler birbiri ile aralarında bir dil gelistirebilir bu da konuşmasını geciktirebilir diye ve bende bunu gozlemledim kizlarimda gerçekten de öyle birbirlerine diğerini cagirmalarini söylüyorum gidiyor diğer odada yankna birşeyler söylüyorlar ve anlaşıp yanıma geliyorlar ve her seferinde bu şekilde yapıyorlar ama kelime yok maalesef. Eğer ki komutları anlayip yerine getiriyorsa bebekleriniz zamanla konuşacaktir, sen kitap okumayı teklif et eğer kabul etmezse zorla okutacak halin yok ya bırak kemirsin özgür bırak biraz etrafı karıştırıp keşfetsinler, sosyal medyayı da asla kafana takma sonuçta bebeklerimize kahvaltı öğle yemeği ara öğün akşam yemeği hazırlamak zorundayız onların sağlığı için evini temizlemek zorundasın bütün bunları yapıp yetişememek ve kendini sorgulamak o kadar normal ki
F
Fatma G.
9 Ocak 2026 13:53
@Hatice ÖNDER inanın çok doğru 19 aylıklar ve sürekli huzursuzluk hakimleşti sürekli kucaki isteği arttı bu sanırım 2 yaş sendromu ve büyüdükçe herşeye koşmak daha da zor hale geldi akşamları düşünmeye bile fırsatım olmuyor çok zorlanıyorum artık dil konusunda da evet bende duymuştum bunu bir ikiz annesi söylemişti özgür bırakmak daha doğru olacak sanırım
F
Fatma G.
9 Ocak 2026 13:53
@Hatice ÖNDER hanım nasıl sınır koyucam nasıl öğreticem diye sürekli sorguluyorum kafamdan gitmiyor sanki herşeyi unuttum